מסכימה איתך לחלוטין, זו
גם הגישה שלי ולכן היה לי קל להסכים עם הרופא גם כי ויטמינים לא לוקחים סתם אם אין צורך, זה יכול להזיק, פעם לפני כמה שנים לקחתי קומפלקס ויטמין B לפי המלצה של מישהי מבית הטבע (המליצה לי על זה בשביל רוגע ושינה טובה כי הייתי בתקופה קצת לחוצה) ותוך כמה ימים מעבר לזה שהשתן שלי נהיה צהוב\כתום נהיו לי כאבים בשוקיים עד כדי כך שהיה לי קשה לעמוד, זה ממש הציק, הפסקתי את לקיחת הקומפלקס ואחרי יום, יום וחצי בערך הכאבים עברו והכל חזר לנורמה, מאז למדתי שלא לוקחים סתם.
לגבי הדוגמה שנתתי קודם זה מדובר לגבי הורדת רמת הומוציסטאין, מצד אחד מה שאתה אומר גם הרופא אומר וגם מה שאני אומרת, B9 ו B6 יש בתזונה אז ההגיון אומר שאם אתה מקבל את זה בתזונה אז למה לקחת (אגב, קראתי שיצא מחקר חדש שסותר את כל מה שאמרו עד היום כל כך שחומצה פולית לא מזיקה בעודף, עכשיו טוענים שהיא כן מזיקה בעודף וB6 עוד יותר מזיק בעודף, למרות שהם יוצאים בשתן), אבל לגבי הומוציסטאין כל אחד אומר משהו אחר וזה משגע, אם תקרא באינטרנט תראה שכתוב מה שגם דיאטנים ונטורופתים ממליצים שזה לקחת השילוב של 3 הויטמינים (B12,6,9) בשביל הורדת הרמה וכאמור הרופא שלי מדבר כמוך ומתנגד, ניסיתי למצוא מאמר שיגיד האם B12 לבד מוריד הומוציסטאין ללא השילוב של שלושתם ואין תשובה בשום מקום, אז מה עושים במקרה כזה ? למי מקשיבים ? כל אחד טוען שהוא יודע ! אז לדעתי מקשיבים לגוף, כלומר עושים בהתחלה מה שהרופא אומר ואז עושים בדיקת דם ורואים איך הגוף מגיב, הצליח יופי, לא הצליח עושים מה שהדיאטן אומר וכן הלאה.
אותם חילוקי דעות יש גם לגבי שמן קוקוס, כל הזמן טענו לא לאכול כי זה מלא שומן רווי, עכשיו פתאום יש דעות חלוקות וכאלה שאומרים שהוא כן טוב, אז למי מקשיבים ? אתה מבין למה אני אומרת שאנחנו שפני נסיונות ?