שאלה אישית.. מנח נייטרלי בישיבה מזרחית

YomiRel

New member
שאלה אישית.. מנח נייטרלי בישיבה מזרחית

זכר, בזמן ישיבה מזרחית אני לא יכול לשמור על מנח נייטרלי של עמוד שידרלי והאגן שלי כנראה נכנס לppt או בקיצור אני לא יכול להזדקף מבחינת גמישות, האמסטרינג, מגיע לריצפה עם האצבעות אפילו עם אגרוף (ידיים קפוצות) אני מניח שPPT מן הסתם נובע משרירי בטן וגלוטאוס בעיקר... יש לי גם בעייה עם ישיבת פרפר אבל אולי זה נובע מאותה בעיה של ישיבה מזרחית אז שתי שאלות: 1. לאור מה שרשמתי... סביר להניח שהבעיה היא בהאמסטרינג מקוצר, וצריך לחזק מותן כסל? 2. אם לא, מה עוד יכולות להיות הסיבות... תודה

oridoron77

New member
תשובה אישית

מבחינה אנטומית, המצב שתיארת מסובך. קשה להחזיק אגן במצב תקין ולא להיכנס לPPT גם עקב שרירים (וצדקת שאמרת האמסטרינג). חיזוק מותן הכסל אינו מתקשר לעניין (למותן הכסל גם כן יש קשר עקב היאחזות השריר על החוליות הלומבריות). שרירי הבטן והגלוטאוס אינם מתקשרים למצב שתיארת, אלא למצב אקטיבי כמו שתיארת. אורי

YomiRel

New member
אני מניח שלא הבנתי...

זה אומר שאי יכולת להזדקף בזמן ישיבה מזרחית כלומר מצב סטטי? לא קשור לקיצור של שריר מסויים אלא רק למבנה השלדי? כלומר, שום דבר לא יעזור? ואני חשבתי להתחיל להצטרף לשיעורי יוגה.. :)

oridoron77

New member
../images/Emo26.gif

אפשר להזדקף, אך קשה לשמור על מנח אגן תקין. המבנה האנטומי עצמו מקשה על המצב (המבנה קשור גם בשלד, וגם בשרירים שנאחזים בשלד, והיכולת שלהם להתארך עד מידה מוסיימת). אין שום קשר בין זה לבין שיעורי יודה, ואיני רואה את זה כסיבה לא להצטרף אליהם. אורי

eyalstr23

New member
מנח נייטרלי בישיבה מזרחית

אם אין בעיה באורכם של הגלוטאוס, ה- HAMSTRING והארבע ראשי, ייתכן כי מדובר בליקוי יציבתי שמקורו בגב, כגון: גב עגול, קיפוזיס קלה וכו'.

למעלה