שאלה אישית על משפחות נורמטיביות

gertrude

New member
שאלה אישית על משפחות נורמטיביות

אני בדיוק לומדת למבחן שיש לי מחר בסוציולוגיה בנושא "המשפחה", ופתאום תהיתי האם יש כאן מישהי שגדלה במשפחה נורמטיבית לחלוטין (כלומר אבא ואמא שנשואים זה לזה, מתפקדים וגרים ביחד
)? אני יכולה להעיד על עצמי שהורי התגרשו כשהייתי בת 12, אמי נישאה מחדש (אין לה ילדים מנישואיה השניים) ואבי מתרחק מיחסים רציניים מדי כמו מאש. מה איתכן? [ולאורבות בחשיכה - ניצול הסיפורים האישיים שלנו כאן כדי לתקוף את הבחירה שלנו בנושא הילדים וכן ניתוחים פסבדו-פסיכולוגיים, לא יתקבלו בעין יפה].

inbal76

New member
כן.

הורי נשואים, מתפקדים וגרים יחד עד היום. (להגיד שלא היו להם גם ריבים ומשברים? ברור שהיו. יש זוג שאין לו?) אז אם זאת ההגדרה של "משפחה נורמטיבית" אז כן. אבל אני מאמינה שבכל משפחה יש דברים כלשהם שעושים אותה קצת פחות "נורמטיבית", וכך גם אצלנו.

עוד אחת ../images/Emo82.gif

גם אני גדלתי במשפחה נורמטיבית כהגדרתך. גם אצלי במשפחה היו הרבה דברים שמבדילים אותה ממשפחה רגילה, אבל הורי נשואים באושר עד היום וניהלו משק בית משותף מיום נישואיהם ועד היום. האם זה לצורך המחקר שלך, או שזה מעניין אותך באופן אישי, ופשוט השאלה עלתה אצלך בעקבות המחקר?

gertrude

New member
הי

לא, אני ממש לא חוקרת (לפחות עדיין לא...), סתם תהיתי כי זה נראה לי מעניין (ואגב, ההגדרה של משפחה נורמטיבית היא לא שלי, כך זה מוגדר בספרי הסוציולוגיה. אם תשאלי אותי, אין דבר כזה בכלל...). בכל מקרה, תודה שענית
.

girl111

New member
כן

ההורים שלי נשואים כבר 52 שנה , ונשואים באושר. אין בניהם כמעט חיכוכים, והם אוהבים מאד אחד את השני

שושלסר

New member
תתקפו כמה שאתם רוצים...../images/Emo122.gif

כולם פתאום נורמאליים, ממשפחות קלסיות?! - אני לא!
אני כן רואה את השינויים במשפחה שלי כתורמים לפיתוח תפיסת העולם שלי שאפשאר גם אחרת. הורי התגרשו. אבי הקים משפחה חדשה והוליד שני ילדים ללא נישואין(
), אימי התחתנה בשנית והיא ובעלה חיו שנים רבות בתור זוג נשוי באושר בשני בתים שונים(!!!...). כן, אני חושבת שבעיקר בזכות ההתפתחות והפתיחות של הורי בנוגע ל"משפחה הקלסית" גיליתי גם אני את הכיוון שלי..

מצטערת, לא התכוונתי לתקוף

ואני בהחלט מבינה איך השינויים במשפחה שלך תרמו לפיתוח תפיסת העולם שלך. אבל אני חושבת שהכוונה היתה לראות האם גם אנשים שגדלו במשפחות "נורמטיביות" (להבדיל ממשפחות "נורמליות" שכבר הובהר כאן שאין דבר כזה), הגיעו לתובנות דומות או שהתובנות האלה (לגבי הרצון להביא ילדים) הן תוצאה של הסטוריה משפחתית מסויימת. אחת הטענות בלימודי הפסיכולוגיה היא שבבגרותינו אנו מנסים לשחזר את מודל המשפחה שבה גדלנו, תוך הכנסת "תיקונים" במקומות שהפריעו לנו. בכלל, אני חושבת שזה רעיון טוב לסקר - באיזה משפחה גדלת? אני חושבת, לפי התגובות שהיו כאן, שהתשובות יהיו די מגוונות, מה שמביא למסקנה שהסיבה לבחירה שלא להביא ילדים אינה קשורה למודל משפחתי לא סטנדרטי, אלא החלטה פרטית שנובעת ממניעים אישיים. דוקא אותי מעניין לדעת האם יש כאן מישהי/ו שדגל במשפחה חד-מינית (ולצורך העניין גם משפחה חד-הורית היא משפחה חד-מינית)?

karnity

New member
משפחה נורמטיבית??

האם יש דבר כזה במציאות?? אני לא זוכרת שאי פעם ראיתי משפחה כזו... ובטח ובטח שלא גדלתי במשפחה כזו!

gertrude

New member
הכוונה במשפחה נורמטיבית

היא משפחה עם אבא זכר, אמא נקבה, גרים ביחד באותו בית ומקיימים משק בית משותף מבחינה כלכלית. זו ההגדרה, היא מערבית לגמרי ויתכן שתשתנה בשל ריבוי משפחות מסוגים אחרים (אם איני טועה, רוב הילדים בעולם המערבי כבר לא גרים במשפחות נורמטיביות). ההגדרה היא סוציולוגית - לא ערכית ולא פסיכולוגית - השאלה אינה האם באתן ממשפחה "נורמלית", שזו באמת שאלה הרבה יותר מורכבת - משפחה כזו קיימת בוודאי רק כ"טיפוס טהור / אידיאלי", וגם אז הטיפוס הוא ערכי ומוטה. זה מעניין אותי כי אני משוכנעת שהגירושין של הורי היו חלק מהסיבות שהובילו אותי, בסופו של דבר, לבחירה שלא לרצות ילדים (כמו גם לבחירה שלא להתחתן באופן "רשמי"). ומעניין אותי אם שאר הנשים והגברים שכאן סבורות שהושפעו באופן דומה מאופיה של משפחת המוצא שלהן. כמובן שגם הנשים שהגיעו ממשפחות נורמטיביות מושפעות ממשפחת ההורים, וגם אז מעניין לשמוע כיצד, אם תהיו מוגכנות לספר.

newKiticat

New member
אני לא חושבת שהמשפחה שלי נורמלית

כששני ההורים שלי מדברים רעות אחד על השנייה אחד מאחורי הגב- ובפני- הבת שלהם, יש כאן משהו לא בסדר. כשהם מפילים עלי את התיק הזה, יש כאן משהו לא בסדר. כששניהם מאיימים קצת יותר מידי בגירושים בפנינו- הילדים, יש כאן משהו לא בסדר. בכלל, אני בטוחה שה"2.4 ילדים, אבא ואמא, כלב וגדר לבנה" זה סתם מעשייה.

למעלה