שאלה אישית

א פ ר ת1

New member
שאלה אישית ../images/Emo36.gif

יש לי היום תור לרופאת נשים - לבדיקה שלאחר הלידה , אני מתלבטת האם לבקש מרשם לגלולות או לשים התקן.יש מישהי שיכולה להמליץ לי ששהתקן זה דבר טוב יותר מגלולות? ובכלל קצת הסברים על מזה התקן ? האם זה כואב כששמים אותו ? ואיזה סוגים יש ? תודה

שיפסלה

New member
יש בעד ונגד התקנים

בעקרון יש 2 סוגי התקנים: אחד שמפריש הורמונים לרחם ואחד שלא מפריש הורמונים (זול יותר) בעד התקן:
לא צריך לזכור לקחת גלולות
למי שקשה להכנס להריון בגלל ההורמונים של הגלולות יתכן ועדיף התקן נגד התקן:
הוא מגביר את עוצמת הדימום ואת משך הדימום
יש שטוענים שלא מומלץ לאחר הריון אחד בלבד
אם אינני טועה, סטטיסטית עם גלולות הסיכוי להריון הוא נמוך יותר (בקצת) מאשר עם התקן. קיבצתי לך כאן מספר קישורים שמצאתי בחיפוש מתקדם בנושא. קישור1 קישור2 קישור3 ההתקן נראה ככה. אם צריך להוציא אותו - רק רופא יכול לעשות זאת. לא רואים את החוט של ההתקן בולט כמו חוט של טמפון בפעם הראשונה ששמתי התקן כאב לי נורא עוד כשהייתי אצל הרופא. כאבי בטן. הגעתי בקושי הביתה (מזל שבעלי היה איתי והוא נהג). נכנסתי למיטה והלכתי לישון. לא יכולתי לתפקד. למחרת קמתי כמו חדשה. בפעם השניה היה סביר בהחלט. וזה למרות שבאתי לחוצה עם כל זכרונות הפעם הראשונה. מרגע החדרת ההתקן הרגשתי כאבי בטן שמזכירים כאבי מחזור. לא היה נורא בכלל. תיפקדתי כרגיל. למחרת לא הרגשתי שום כאבים ואיזכור למה שהיה יום קודם.

בימבילי

New member
תיקון לטענת נגד:

ההתקן עם ההורמונים (מירנה) מפחית דימומים, עד כדי שכך שיכול להיות מצב שאין מחזור בכלל.

בימבילי

New member
לי זה מצויין.

אחרי שהתגברתי על המחסום הפסיכולוגי שיש לי גוף זר בתוך הגוף, חיי נעשו קלים יותר מאי פעם. לי יש את ההתקן עם ההורמונים (מירנה) וה"מחזור" שלי הוא פעם - פעמיים בחודש הכתמה קלה על תחתונית אחת. ההחדרה שלו כאבה לי מאוד וגם כמה שעות אח"כ הרגשתי אי נוחות עד כאב קל. ומאז - גן עדן.

sipi1

New member
פעמיים בחודש הכתמה קלה

זה 100% יעילות במניעת הריון למי ששומרת נידה...

lulyK

New member
בחרתי לא להשתמש בשום דבר

ואני מאד מרוצה (שום דבר = מודעות לחלון הפוריות וקונדומים בימים הפוריים).

תמי29

New member
אצלי המירנה פישלה ובגדול

7 חודשים של דימומים און אנד אוף, בסוף הוצאתי אותה והלכתי על גלולות,אילו מהדור החדש עם מינון הורמונים נמוך, גם עם התקנים ללא הורמונים היו לי דימומים 3-4 חודשים.

stanga I

New member
גם לי היו בעיות עם המירנה

מחזורים ארוכים ולא סדירים ו PMS שלא נגמר (שבגללו שמתי את ההתקן, וזה לא עזר בכלל). בסופו של דבר הוצאתי אותה כי התגלתה לי ציסטה בשחלה וכבר לא ידעתי מה קדם למה ומה גרם למה. אחרי שהוצאתי אותה - מיד נכנסתי להריון
(למרות שרציתי הריון חצי שנה מאוחר יותר, אבל לא רציתי לקחת גלולות 4-5 חודשים. והמצב הנוכחי מאוד מאוד רצוי
)

sugerbabe1

New member
משתמשת במדבקות ומרוצה מאוד

חוץ חור בכיס(כפול ממחיר גלולות)

התקן לא הורמונלי.

בגלל היסטוריה של סרטן במשפחה ועישון (אל תסקלו אותי 2-3 סיגריות ביום.) ומעוד סיבות החלטתי שאני לא רוצה יותר הורמונים, ואני, כמה שזה ישמע פלצני, רותה מחזור אמיתי של הגוף שלי ולא מחזור "בכאילו" של הגלולות או ההתקן ההורמונלי. מחזור ראשון היה זוועתי - כאבי תופת, כמויות מטורפות, ארוך ועצבנות פסיכית. מחזור שני היה יותר טוב. מחזור שלישי עוד יותר טוב. מהמחזור הרביעי כבר לא הייתי צריכה משככי כאבים, הכמות ירדה, העצבנות עברה ליום לפני המחזור (להבדיל מכל המחזור). והדבר היחידי שנשאר זה האורך. אני ממש מרוצה, בשבילי זה הפתרון הכי טוב, המינוס מבחינתי זה אורך המחזור (ושוב הסיבה היא שזה לא מחזור שקרי, אלא המחזור האמיתי).

sugerbabe1

New member
בהחלט. קונה קופסא עם שלוש מדבקות

שמספיקות לחודש ימים המדבקות נקראות EVRA מדביקה את הראשונה עם תחילת המחזור הראשון(כמו בגלולות) ומחליפה לאחר שבוע באותו היום אחרי שלשה שבועות יש שבוע ללא מדבקה...וחוזר חלילה .. מעולה ומומלץ ביותר לאלו שקשה להם לזכור לקחת גלולה ...צריך להדביק במקום נסתר כזה שלא נחשף קבוע לאור יום. וכמו שציינתי למעלה זה כפול במחיר מקופסת גלולות ...בסביבות ה80-90 ש"ח

אדר שלי

New member
גם אני התלבטתי בעניין...

ואתמול התקין לי הרופא התקן ללא הורמונים, קטן-קטן, בתקווה שזה יהיה יותר טוב לי מהגלולות. הפמולן עשה לי אישית רע - בחילות, סחרחורות ופצעים בפנים. מאז ההתקנה אתמול אני עם כאב שהוא כמו כאב מחזור - בלילה היה קשה, אבל הבוקר כבר טוב יותר. מקווה שאהיה מרוצה מהסידור החדש!

למעלה