שאלה אישית

הדחקות לא תמיד עובדות...

מה לעשות? אני לסבית, ואני אוהבת ומתאהבת בבני-אדם עפ"י אישיותם, אבל , אני נמשכת לנשים בגלל גופן - על מכלול אבריו הנשיים. ככה זה. אני מניחה שלו התאהבתי באשה שהיה לה איבר מין זכרי - הייתי לומדת לחיות עם זה, ואולי אפילו לאהוב את זה... בדיוק כפי שלמדתי לחיות עם איזו נכות שהיתה פעם לאחת האהובותיי. אבל, זה בהחלט היה בא לי מתוך האהבה, ולא לגמרי בספונטניות. על אחת כמה וכמה, אם מדובר במשיכה פיזית בלבד - ולא במשיכה שהיא תולדת אהבה.

אבא גאה

New member
המשפט לך לא כ"כ פייר

כי אני במשפט שלי הבעתי את התחושה שלי ולא שפטתי אותך, אתה לעומת זאת בחרת להעליב ולעקוץ אותי......לא יפה ולא נעים וככה לא עושים בכלל. לא יקירי, המחשבה שלי לא מכוונת סקס בכלל, ואם אני אספר לך שבעקרון אני אוהב נשים הרבה יותר ממה שאני אוהב גברים, שאני מעדיף להיות מוקף בנשים כל הזמן ולא בגברים? עממה מה? כשאני כבר כן מכוון סקס (כחלק מהיותי אנושי ולא הומו) לעולם איני מדמיין ואגינה ותמין מעורב זין בעיניין (לא שלי הכוונה). אני באמת לא רוצה לפגוע, אני רק אומר את מה שעובר לי בראש, יכול להבטיח שאתייחס לכל אדם כפי שירצה שאתייחס אליו, אבל הבעתי את דעתי על המשיכה לי. יחד עם זאת, ייתכן שלו הייתי מכיר FTM הייתי מתאהב ולא היה איכפת לי מה יש לו בין הרגליים? אני בהחלט חושב שייתכן, קשה לי לדמיין את זה כרגע, אבל ייתכן.

אורי 0

New member
זה לא פשוט

לא כל מה שעובר בראש, עובר באינטואיציה. משיכה זה דבר אינואיטיבי, הוא לא עובד לפי ההגיון. התפיסות שלנו נבנו בתהליך ארוך. אם אנחנו לא טרנסימות בעצמנו, יש סכוי טוב שלא חשבנו על הענין הזה עד גיל מאוד מתקדם. אני למשל ראיתי טרנסית בפעם הראשונה בגיל 36, ופשוט נבהלתי, כי זה דבר שצריך להתרגל אליו. אני גדלתי על זה שמין שווה מגדר, והייתי צריך לאַלמֵד את זה. אבל האלמוד (un-learning) לא משפיע על סוג מסוים של אינוטאיציה שהתקבעה באחורי הראש, או לפחות לא משפיע לחלוטין. וכך, מבחינת משיכה מינית, גבר או ג'נדרקויר עם גוף של אשה יכול למשוך אותי, כשאשה עם פרצוף לא מגולח לא. ככה זה עובד אצלי. המחשבה אם לX יש זין או אין לא מפריעה לי, עקרונית. אבל אני לא יודע - אני יודע שאני נמשך לטרנסיות כמו לנשים, מנותחות או לא, אבל אף פעם לא היה לי קשר מיני עם טרנסית, אז אני לא יודע איך אני ארגיש. אם מישהו לא נמשת לנשים עם זין או לגברים בלי זה לא פשע, זה לא בהכרח נובע מחוסר נאורות או מחוסר הבנה, זה נובע מזה שמשיכה מינית זה לא משהו נשלט ולא דבר שעובר דרך הראש. להאשים את אבאגאה שהוא לא נמשך לפאטמים זה כמעט כמו להאשים אותו שהוא הומו. אב אצלי למשל האיבר לא משנה, או ככה נדמה לי

sha na na revol

New member
אבל אתה צריך להבין

שFTMים הם פחות 'נראים' ומתקבלים על הדעת. כמו שהסברת יפה את הבעיה של סרייט אקטינג מול ויזיביליות קויירית, כאן יש בעיה הפוכה והתרוצים לא ממש משרתים את המטרה.

barak001

New member
זאת לא הדחקה

כשאת קוראת לזה הדחקה את מניחה אוטומטית שכל אדם לא ימשך באופן טבעי לטרנס. אני מאמין שחלק מזערי מהמשיכה לאדם קשור לאיברים נסתרים, הרוב קשור יותר למראה החיצוני.

barak001

New member
זה לא כ"כ פשוט

גם הבעת תחושות יכולה להיות מאד פוגעת. לפעמים אנשים מביעים תחושת גועל "טבעית" משחורים, הומואים, טרנסים וכו'. זה כן מפריע, גם אם זו התחושה הכנה שלהם וזה הרי לא פוליטיקלי קורקט לבטא את זה... מפריע שאתה מתמקד בדבר שנמצא מתחת לבגדים. זה כמו שאני אגיד שאני לא נמשך למישהי עם בעיות עצירות כי אני בוחר לדמיין את זה. לא כל כך הבנתי - אם אתה אוהב נשים, מדוע בחרת לחיות עם גבר? אני במקומך הייתי עושה בחירה הפוכה ומוותר על משיכה מינית.

DrSnoop

New member
שאלה אישית

שלום לכולם! אני בחורה בת 27ת ומבחינת זהותי המינית אין לי ספק שאני אישהץ לעומת זאת, המשיכה המינית שלי היא נושא מעט יותר פרדוקסלי, וחשבתי שאולי יש אנשים בפורום שיוכלו להזדהות איתי. לנשים אני לא נמשכת מבחינה מינית, ללא קשר לכך שאני חושבת שנשים הן נפלאות ובאופן כללי מעדיפה את חברתן.אני רוצה גם להגיד שאני לא סגורה לחוויות מיניות/ רגשיות עם נשים, זה פשוט לא קרה עד היום. אבל הגברים שאני נמשכת אליהם הם כמעט תמיד, וכמעט באופן בלעדי, גברים "נשיים" בצורה קיצונית, עד כדי כך שזהותם המינית לא ממש ברורה לסביבה, ופעמים גם משיכתם המינית. אני אוהבת גברים עדינים ורגישים, שמחוברים לנשיות באופן טוטאלי (פנימית וחיצונית- כולל קרוס דרסר שהם סטרייט). דבר נוסף שמאוד מושך אותי הוא גברים שחוו חוויות מיניות ו/או רומנטיות עם בני,בנות שני המינים. כלומר, אנשים שנמשכים למיניות של האדם ולא לזהות המינית שלו, ואנשים שיש להם יכולת לאהוב אדם בגלל מי, ולא מה שהוא. אני לא בשום דבר מאלו משהו "פריקי", אבל החברה הישראלית היא כל-כך שמרנית, ממש עד אימה, ולכן האנשים היחידים שמרשים לעצמם להביא את הצדדים האלו לידי ביטוי בחברה הם אנשים שהחברה ממילא רואה אותם כשייכים לקבוצות "שוליים", ולכן הם מאמצים את החופש שניתן להם באופן חיובי וחיים כפי שהם בוחרים לחיות. ומה שזה אומר בעצם, זה שהסיכוי לפגוש גברים שהם סטרייט או בי במובן המלא של המילה (כלומר גם בעניין של מערכות יחסים, ולא רק של סקס), שמחוברים לכל הדברים שדיברתי עליהם, הוא מאוד קטן. אני לא יכולה לסבול גברים מצ'ואיסטים או גברים (או נשים) עם תפיסות מקובעות לגבי תפקידי גברים/ נשים בחברה ובמערכת יחסים. ומה שזה אומר לגבי- בעיקר בדידות גדולה מאוד. אשמח לשמוע מאנשים שמזדהים עם הדברים שלי, גם מבחינה אישית וגם מבחינה חברתית. ותודה לכל מי שקרא והתעניין.

אורי 0

New member
לא הבנתי

אתה מתכוון לפאטמים שנראים כגברים. או לפאטמים שלא? בכל אופן, אלו לא תרוצים. משיכה מינית היא לא בהכרח משהו נשלט. זו לא זכות להתקבל לעבודה או ליחס של כבוד. אי אפשר להכריח אף אחדת להזדיין איתך אם הוי לא רוצה. זה חרא (לפעמים) אבל זו המציאות.

אבא גאה

New member
יש הבדל בין להביע

תחושת גועל לבין לומר "אני לא נמשך ל". יש הבדל בין אברי מין ל"עצירות" לי נדמה שאתה קצת מתלהם. אני מבין שנפגעת מדברי ועל כך אני מתנצל, אבל כאן גם נקטע את הדיון כי נדמה לי שאתה לא כ"כ ראציונאלי בדיון הזה (וזה קורה לעיתי כשדיון פוגע בנו).

ליטל ו

New member
יש הבדל של אדיבות,

ויש הבדל של קבלה, ולא כל אחד צריך לחוות את הקבלה "יד ראשונה", אתה דוגמא לכך שאפשר להיות מקבל ותומך מאד גם מבלי להיות מעוניין "לקיים את המצוות" בסקס ובזוגיות הפרטיים שלך. וזו זכותך המלאה ולא עניינו של אף אחת. מצד שני - כן, זה יכול להיות פוגע. אני חייבת להודות שהנושא ככלל די מפריע לי, ברמה האישית (וגם ברמה העקרונית). מפני שבדיוק כמו שזה אישי לגמרי והאוטונומיה שלך, עם מי מתאים לך לשכב, זה גם אישי לגמרי לשמוע שעוד אדם לא רואה/מקבל אותי כמי שאני. שעוד אדם אומר "יפה, אבל לא בבית ספרנו". שעוד אדם שם גבולות על עד כמה הוא מוכן לקבל אותי כגבר. זו דחייה, והיא בגלל הטרנסיות. ומה לעשות, זה פוגע. וכן, זה בהחלט נושא חשוב מדי ואישי מדי בשביל שאפשר/רצוי יהיה להיות בו מנומסים או פוליטיקלי קורקט. אבל זו, כמובן, הסיבה שהוא יותר משמעותי. שוב, זה בהחלט לא איזה קונפליקט ביני לבינך, אני מקווה. אני סתם מסנג'רת אותך כדוגמא, כי אתה זה שמנהל את הדיון. במישור האישי בינינו, אני מאד מחבבת ומעריכה אותך. מאד ברור לי הצד שלך, ונורא בעיני לדרוש שתלך בניגוד לרגשות בעניין כזה. אבל גם רגשות הצד השני לגיטימיים ו"ערכיים" באותה מידה, לדעתי. לבעיה יש שני צדדים לפחות, ולדעתי הם מאוזנים באופן שמצריך חשיבה. חשבתי שמן הראוי להגיד את זה. ליטל, שלא ישנה כבר הרבה יותר מ-24 שעות ומקווה שהיא לא כותבת שטויות.

ליטל ו

New member
דואג כי לא ישנתי?

אני עושה את זה מדי פעם, לא ביג דיל. לא במיוחד ראוי לציון, בסטנדרטים שלי :) לא יצא, פשוט. אבל סביר להניח שבקרוב יצא :) תודה על האכפתיות :)

barak001

New member
יש הבדל? תסביר

לא רציונלי? עכשיו באמת הגזמת וגם ההתנשאות לא מתאימה פה. אני לא מתלהם - אני פשוט לא מעריך דיעה כמו זו שהבעת. היא נראית לי שטחית ולכן רציתי לדון בנושא. אין לי שום בעיה לקטוע את הדיון, אך לא בגלל שהוא "לא רציונלי".

sha na na revol

New member
לא זה ולא זה

אני מתכוון לזה שפאטמים נתפסים בתור המין השני כי יש בורות (אלא אם כן הם מושלמים), בעוד שאמ.טו.אפיות כבר 'קיבלנו'. וזה לא משהו משהו שאני מוכן להתייחס אילו בצורה פילוסופית, כי כל עוד נראה שהרוב המוחלט לא רואה את הFTM כגבר, אין מבחינתי מה לדבר על קבלה בלי משיכה, כי אני לא ממש רואה איפה הקבלה. להזכירך הדוגמה התחילה עם 'אישה שנראית כגבר', אני לא בטוח בקשר לשאר המשפט אבל אישה היתה שם.

טל קר

New member
אותו דבר מלבד הגיל P:

אני בת 26. חוץ מזה אני מזדהה מאוד בנושא המשיכה המינית, המצב אצלי כמעט אותו דבר, מלבד מספר קטן מאוד של יוצאי דופן, כולל בן זוגי, אני נמשכת בעיקר לכאלה שגורמים לגיידר להבהב באופן שלא ניתן לפספס, בעוד מה שנחשב ל"גברי" סטראוטיפי לא מזיז אצלי כלום. בנוגע למה שעוד מושך אותך - לפני כשנה רשמתי באחד הפורומים "למה אני מעדיפה בי? קודם כל ענין הקוויריUת מאוד מושך אותי כבר הרבה מאוד שנים אז כבר יש בזה סקס אפיל בעיני, וכי הוא נתפס בעיני כאדם פתוח יותר והומניסט יותר (שזה כאמור לא בהכרח נכון. הי, גם ביסקסואל זה לא תנאי מספק P:)". מכיון שהתנאים שציינת היו תנאים הכרחיים (אך לא מספקים) גם אצלי, באמת הייתי בלי בן זוג הרבה זמן (מעדיפה להיות לבד, מאשר להתפשר על מה שעקרוני לי) עד שהכרתי את החבר שלי לפני כחצי שנה. אני נמשכת אליו למרות שהוא לא נראה נשי (בניגוד לרוב הגברים שנמשכת אליהם). הוא מתנגד לתפיסות מקובעות, וגם נלחם באלו בהן הוא אוחז. כחרדי שחזר לפני מספר שנים בשאלה הוא לא מוכן יותר לקבל "ככה זה" והוא מאוד ביקורתי כלפי התפיסות המקובעות בעולם החילוני כלפי יחסי גברים נשים, הומוסקסואליות, קפיטליזם וכד'. יש לו פתיחות עצומה ללימוד דברים חדשים וסובלנות מעטה מאוד לאקסיומות.

DrSnoop

New member
../images/Emo68.gif

נשמע לי שהתמזל מזלך... אפילו שהוא לא NANCY BOY
. ובכן, כמובן שלא ציינתי שיש לי עוד קשיים בתקשורת עם בני אדם, שמקשים על יצירת קשר זוגי...כמה נוח :)

ליטל ו

New member
היי :)

כן, בהחלט :) גם אני נמשכת אל גברים כאלה, וגם אני לא מסתדרת טוב במיוחד עם רמת הפתיחות ו/או היצירתיות בחברה. ברוכה הבאה :)

למעלה