שאלה אליכם

שריק 7

New member
שאלה אליכם../images/Emo35.gif

בזמן האחרון אני נאלצת לישון יותר שעות. לצערי, מרגישה שלא תמיד מספיקות לי 9 שעות בלילה. כך יוצא לי לעיתים לישון 10 שעות רצופות, ולקום אחריהן...... לא ערנית במיוחד.... מה ניסיונכם בעניין??? אציין עוד, כי רק לפני חודשים ספורים לא הצלחתי לישון כמעט בכלל!!!!! נכון שכעת, עם עודף השינה אני חשה יותר רגועה ביום, אבל מדאיג אותי שזה הולך ומעצים! אני חוששת שבהמשך אשן חצי יממה או יותר!!!!!!!!! האם אתם מכירים דרך לווסת את התופעה??????? תודה, שרי

daud

New member
מנסיוני על תילחמי בזה

תני לעצמך את השינה הזו הגוף כניראה צריך אותה היו לי תקופות שהייתי ישן אפילו 20 שעות ביממה!!! ו דווקא בתקופות אלו פחתו הכאבים מעט

ששרון

New member
שרי, מסכימה עם דויד

תני לגוף שלך מה שהוא צריך באופן אישי אין לי הכרות עם בעיה כזו, אצלי הבעיה הפוכה וקשה מאוד-אני פשוט לא מצליחה לשון, וגם אם כן, מתעוררת כל הזמן ליקיצות תכופות, כך שאין רצף=השינה לא שווה כלום. היתי שמחה להפוך כמה ימים לכזו שהגוף רוצה לשון יותר מדי...פשוט בשביל להשלים שעות, על כל שנות החוסר מאידך, מה שאת מתארת-שמעתי מתארים כאלו דברים אנשים שהם מאובחנים כחולי סי אף אס בלבד (כלומר, אלו שלא סובלים מכאבים, "רק" מתשישות חזקה). אצל חולי פיברו, כלומר, מאובחני הכאבים, אני שומעת תלונות שיותר דומות לשלי. אם את גם מאובחנת בסי אף אס , יכול להיות שכרגע פשוט יש לך התגברות של זה... (ואני זורקת ניחוש פה...) בכל אופן, תשני כמה שצריך, תני לגוף שלך להתחזק, אולי בגלל החורף המערכת החיסונית חלשה יותר והגוף שלך מרגישה צורך לפצות את עצמו על החוסרים, בשינה. מאידך, יתכן שגם המתח של המלחמה לא תורם ואת חשה תשושה יותר (או סיבות אחרות בחייך שתורמות למתח אם יש). תני לעצמך את הזמן בלי לחץ, ואני מאמינה שזה יעבור . שרון

שריק 7

New member
שרון- יש לי רעיון בקשר לחוסר היכולת

להירדם/לישון ויקיצות התכופות. סבלתי מזה בצורה קיצונית!!!! אני מאמינה שבין הגורמים שהחלו לסייע לי בשינה נמנים אלה: 1. מגנזיום ציטראט. יש ליטול לפחות 600 מ"ג ביממה, רצוי לחלק ל- 3 מנות ביום. למגנזיום תפקידים ביוכימיים רבים מאוד בגופנו, והוא גם משרה שינה בין השאר. אני לוקחת ממנו בין 6000 ל- 800 מ"ג ביום. 2. קומפלקס ויטאמיני בי. בין השאר מצוי בו בי 3 ו- בי 6 התורמים לאיכות השינה. אך לא יעיל לקחת בי ללא כל הקומלקס. אני ממליצה על כמוסה עד שתיים ביום. בכל הקומפלקסים האלה (יש לכל היצרנים)- נהוג לכנותם : 50. זאת- משום שיש בהם 4 ויטאמינים בריכוז 50 מ"ג. אך לדברי הנאטורופאטית שלי אפשר גם ליטול 100 ! זה גם משפר א6ת התסמונת הקדם וסתית, וניתן גם לבתי. בתוספת מגנזיום. 3. נשימות שלומדים ביוגה. אלה- משפרות מאוד את החימצון, וכנראה גם תורמות לי לשינה יותר עמוקה.... הערה: באחד המאמרים על תסמונותינו קראתי המלצה לקחת את המגנזיום ה"אחרון" ביממה לפני השינה. כך אני עושה, ואולי זה משמעותי.... מקווה שעזרתי במעט, שרי. ועוד- אני מאובחנת ב-2 התסמונות לצערי....

sarche

New member
היי שרי, ../images/Emo1.gif

אני בהחלט מזדהה איתך בעניין עייפות היתר. גם אני מאובחנת בשתי התסמונות, וביותר מהחודש וחצי האחרונים (מעניין ביותר, שלמעשה מאז כניסתי לפורום......) אני מרגישה מאד לא טוב. יש לי גם כאבים ובעיקר חולשה איומה. אני ישנה הרבה מאד - אני ממש לא סופרת את השעות!! אני חושבת שכדאי לך להקשיב לגוף - את מרגישה חולשה וצורך לשכב במיטה --> תנוחי, תישני. אל תספרי את השעות, אל תכריחי את עצמך לעשות דברים במקום לנוח. מנסיוני, כאשר מרגישים חולשה ובכל זאת מתאמצים, באים הכאבים. כדאי לך להקשיב לנפש - האם את חרדה, האם משהו משבש את האיזון הנפשי שלך? יכול להיות שזה קשור לתקופה של סוף החורף ותחילת האביב, יכול להיות שזה גל, יכול להיות שזה קשור למתח במדינה בשל המצב במפרץ (גם אם מנסים להתעלם, הטלוויזיה והעיתונות לא מניחים לזה!). בכל מקרה - אם את מרגישה שזה הופך להיות חריג, אולי כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בריאות,

שריק 7

New member
סרצ'ה- תודה לך. אני חושבת

שבשל שיפור מסויים במצבי- שיפור קל- התחלתי לעשות יותר, וזה הגורם לעייפות המוגברת. ייתכן שסיבות נוספות. אתייחס לכך בתגובה הבאה שאכתוב. אם כי- ודאי שגם החורף המסרב לעזוב אותנו אינו תורם לעודף מרץ...
שרי

mira ker

New member
שרי, אם את לוקחת כל כך הרבה מגנזיום

תשאלי את הנאוטורופתית האם זה לא מתחרה עם הקלציום. רופאת המשפחה אמרה לי לקחת כדורים של מגנזיום וקלציום ביחד. ואגב שניהם משרים שינה. יהיה טוף מירה

daud

New member
לגבי ה"תחרות" מגנזיום וקלציום...

קראתי מאמר שטוען שהסיבה לפיברומיאלגיה היא מחסור במגנזיום שמכניס את הגוף למעגל קסמים כאשר את מקום המגנסיום תופס הקלציום. ו הטיפול שמוצע באתר זה הוא נטילה של כמויות גדולות של מגנזיום שוב עוד דיון שאני מתכוון לפתוח בפורום זה בעתיד!!!

ששרון

New member
שרי תודה, רשמתי לפני את

הצעותייך
מעניין, לא ידעתי שיש קשר בין מגנזיום לדוג, לבין שינה. אבל בבדיקות דם שעשיתי, ראו שהמגנזיום שלי תקין... אז אני לא יודעת אם מותר לי לקחת על דעת עצמי תוספים, במקום שהבדיקות הראו שזה בסדר... ??? אם יש לך ידע בנשוא, אשמח לשמוע, כמו לדוג-האם את לוקחת תוספים אלו כי מצאו אצלך חוסרים? שרון

שריק 7

New member
הי שרון- אני לא לגמרי מסתמכת

על כל בדיקות הדם!!! לא בקיצוניות, כמובן. כשהחלה המחלה אצלי פרנסתי הרבה מאוד!!!!!!!!!! רופאים, פרופסורים, לרוב מנהלי מחלקות. אך כל עוד איני מוצאת חסר רפואי, ולעומת זאת הרפואה המשלימה ממש ממש קשובה למכלול בעיותיי- לא נותר לי אלא ללכת בדרכה... אגב, גם לי לא נמצא חסר במגנזיום עוד בטרם הטיפול. המטפלת בי טוענת שאת כמות המגנזיום אוכל לווסת לבד. לא ממליצה לי על פחות מ-600 מ"ג ביממה. אם אני לוקחת ב,עודף" , טענה, אקבל כתוצאה מכך שלשול. אך לא הגעתי לכך, ופרט לעובדה הפלאסטית הזאת
- אין היא רואה כל נזק אפשרי מעודף מגנזיום. השבוע גם אחפש בנט מאמר/ים אודות המגנזיום, שיוכלו לאשש את טענותיי. שבוע טוב לך- שרי

מרוצה

New member
../images/Emo39.gifהיי שרי,

לדעתי רק היוגה (לפי דבריך) שיפרה את השינה שלך כי, מגנזיום את לוקחת לאורך כל היום אז סימן שזה לא מה שעוזר לפחות בתחום השינה. בכלל אפשר לשאול את מירה האם כמויות כאלה של מגנזיום לאורך תקופה האם זה לא מזיק. אני בקשתי מגנזיום, הרופאה שלי מוכנה לתת לי הרבה דברים, לא מגנזיום! אני ככלל מזדהה עם מירה
. לא לקחת כלום למעט ויטמינים (אם חסר) וטיפול נקודתי, כלומר כואב אז כדור נגד כאבים.

mira ker

New member
מרוצה, רופאת המשפחה שלי לא התנגדה

למגנזיום, אבל היא אמרה שאקח מגנזיום ביחד עם קלציום. זה בא ביחד בכדור אחד. כי במשך הזמן המגנזיום מתחרה על מקום הקלציום ויכול להווצר חוסר בקלציום.

שריק 7

New member
מרוצה- זו בהחלט גישה נבונה

לא ליטול חומרים מיותרים. וטוב שאת סומכת על הרופאה שלך. לצערי, רופאי הקופה מאוד איכזבו אותי. האמת, גם רופאים פרטיים שהגעתי אליהם. לכן- אני נותנת אמון רב ברופאה הלא קונבנציונאלית שלי, ומשתדלת ליטול מה שממליצה לי. אוסיף ואומר כי היא ממליצה בפניי על כמויות יותר גדולות ממה שאני נוטלת- בכל סוגי התוספים!!!! ואני נוטלת סוגים רבים מאוד...... בינתיים חוויתי התחזקות מסויימת- פיסית ומנטאלית כך שאני שומרת אמונים לרופאה הנ"ל. ובעיקר, מוקירה אותה על היחס הנהדר שלה, ועל הרצינות! שרי

mira ker

New member
שרון, אני לוקחת כדורי שינה על מנת

לישון. וזה פחות או יותר מטפל בבעית השינה. אם הגוף כואב לי מאוד אני גם לוקחת משכך כאבים. אני מרגישה רע מאוד כשאני לא ישנה, אפילו מספר שעות רצוף. מעדיפה התמכרות על חיים ללא שינה. יהיה טוף מירה

ששרון

New member
הי מירה,

אני גם נעזרת בכדור שינה יוניסום, שאני לוקחת 2 בשבוע (זה המקסימום שאמרו לי שמותר) מאידך, אני לא רואה את זה כפתרון קבוע, כי הבנתי שזה לא בריא לגוף. נאי מחפשת משהו בריא יותר, כמו הנוסחא ששרי מצאה. אני חושבת שהכי טוב זה אולי באמת למצוא איזה רופא שמתמצא בזה, שיפנה לבדיקות דם של כל מני ויטמינים וכו... ולפי זה שיקבע מה להשלים, ואולי מה מזה יעזור גם לשינה (כמו ששרי אמרה שאצלה המגנזיום עוזר לשינה). אגב, איזה כדור שינה את לוקחת אם מותר לשאול? שרון

daud

New member
שרון

אני מקווה שבקרוב נוכל לנהל דיונים שקטים יותר בפורום זה ואז אני מתכוון לפתוח דיון הל סידרת מאמרים שאני מאמין לפיהם שקיים פיתרון לא רע לך ולחולי פיברותשישולוגיה הסובלים מבעייה זו.

למעלה