שאלה אליכם!

ronistar

New member
שאלה אליכם!

שנה טובה לכם חברי הפורום אבקש עצתכם ביוני לקחתי הלוואה מהבנק בגובה 6500 ש"ח למשך שנה בגלל המינוס שהייתי בו. לקחתי מכיון שהריבית המשולמת במינוס היתה גבוהה מהריבית של ההלוואוה ב5%(אני עובדת מדינה וזה על חשבון קרן ההשתלמות). כל חודש אני מחזירה 535 ש"ח בתוספת ריבית 21 שח ובנוסף מין תשלום קבוע שהפקידה בבנק אמרה שכל חודש אשלם בגובה 4.6 ש"ח. כעת יש לי אפשרות לפרוע את ההלוואה. השאלה שלי אליכם (אני חושבת שכדאי)אם לעשות זאת כי בחישוב גם יוצא שעד סוף התקופה - יוני 2005 או יולי 2005 אני אצטרך לשלם 560 שח כפול 9. אודה לתשובתכם רוני

lironhappy

New member
תשובה להלואת קרן השתלמות

ניתן להחזיר הלואה של קרן השתלמות רק אם מחזירים את כול הסכום + הרבית

ronistar

New member
את הנתון הזה...

הפקידה המפוזרת בבנק לא ציינה(מפוזרת מכיון שביקשתי ממנה לעשות פעולה שנוגעת לויזה והיא הנחתה אותי עם המון טעויות מרגיזות מצידה שגזלו ממני זמן יקר ללא תוצאות ממשיות) אז אם אני מחזירה או לא מחזירה זה היינו הך? ממש מוזר לא מבינה מה עומד מאחורי הדבר הזה. אשמח להיענות בתשובה. אבל אם זה אכן כך זה מראה את הבלתינסבלות בלחיות בישראל תחת דיקטטורה עריצה כזו של הבנקים

lironhappy

New member
תשובה להלואת קרן השתלמות

אני לקחתי גם הלואה על חשבון קרן השתלמות נותר לי עוד שנה ורציתי להחזיר את הרבית שאני משלמת כול חודש עבור הלואה ונאמר לי בבנק שאי אפשר לעשות זואת אלה אם אחזיר את הסכום של כול הלואה שהבנק לוקח שהכסף יפתח ורבית. זה אבסורד, הסיבה לכך שזוהי הלואה -שמשלמים רק רבית עד שהכסף נפתח. לא משנה שהבנק הרויח עלי הרבה כסף רבית , אך לא היתה לי ברירה מכיון שהחזר החודשי נוח לי , על מנת שאוכל לעמוד בהחזר. עכשיו אני לקחתי את הטיפים של התוכנית של פיני וזה עוזר, מכיון שצריך להגדיר לכול נושא כמה כסף מוציאים בחודש, ולהגדיל הכנסות, על מנת לשמור על מצב שלא נכנסים למינוס, כמו כן החזרתי גם את כרטיס אשראי וזה נהדר. בהצלחה.

lironhappy

New member
המשך לתגובה לקרן השתלמות

הבנק מרויח הרבה כסף על הלואה כזאת - אם תעשי חישוב על כול תקופת הלואה תגיע למסקנה ששילמנו סכום גבוה יותר מהלואה רגילה. אבל לפעמים אין ברירה כי סכום החזר רבית כול חודש נמוך בהרבה לעומת הלואה רגילה שמשלמים קרן ורבית. הבנק עושה לנו טובה שהוא מרויח הרבה כסף על חשבון הלקוחות שאין להם ברירה. הדרך הכי טובה היא לא לחיות על גבי אשראי שהבנק נותן כמו כרטיס אשראי , ואשראי על החשבון, צריך לחיות על אותו חודש על אותו משכורת של אותה חודש, יושנים יותר טוב בלילה. בעוד שנה הבנקים יחמירו את התנאים עם כול הלקוחות שיעברו את מסגרת האשראי שלהם ואז נראה איך אנשים יתחילו להסתדר. צריך לעשות מעכשיו שינוי דרסטי בגישה לחשבון הבנק. נכון שזה קשה אני אמא לשני ילדים ויש המון הוצאות והכנסות לא תמיד מספיקות,דבר ריאשון החלטתי שאין יותר תשלומים , קונים במזומן לאותו חודש. וזה עובד.

ronistar

New member
עמידה במסגרת ההוצאות

ראשית ברצוני להודות לך על התייחסותך (נעם לי לקרוא את תשובתך). בגלל שאני מפרנסת יחידה אין לי את הפריוויליגיה המותרת הזו כמו של המון אנשים לסמוך על הבנק ואז לבזבז יותר ממה שיש להם למעשה. אני תמהה כל פעם מחדש לראות אנשים קונים וקונים ויותר מכך האומץ לקנות רכבים חדשים ולנפוש בארץ ובחו"ל (לכי תראי מה קורה במלונות בארץ וכמו כן מס' הטיסות לחו"ל) לי אין את האומץ הזה. יצא לי להיות באובר מכיון שעברתי לדירתי ולא תיארתי לעצמי לאיזה הוצאות אכנס כתוצאה ממהלך זה. לצערי הרב, הצטמצמתי עד כאב במשך 5 החודשים החולפים עד שהוריי החליטו לתת לי סכום של כעשרת אלפים ש"ח להחליף מטבח, אך איני מתכוונת לעשות זאת מחשש להיות במינוס.

motco100

New member
תשובתי

ככלכלן חסר לי פרט מאוד חשוב --מהו % הריבית על ההלוואה אני גם לא הבנתי את כל הדיון סביב החוקים של ההלואה מותר להחזיר או לא רק חישוב כלכלי פשוט הוא שאם הריבית על ההלוואה גבוהה מרבית אלטרנטיבית שאת יכולה לדבל עבור חסכונות/פיקדונות/כל השקעה אחרת אז כדאי לנסות ולהחזיר ואם לא אז פשוט תפקידי את התשלומים החודשיים בהשקעה היותר כדאית אשמח אם תפרטי את גובה הריבית כך אוכל להדריך אותך לגבי האלטרנטיבות

ronistar

New member
אני לא ממש זוכרת...

את גובה הריבית אני חושבת שהוא עומד על 6%. הסיבה שבחרתי לקחת את ההלוואה היתה מכיון שהייתי במינוס של כ 6,500 ש"ח בבנק (לא משנה שאחר כך נכנסתי לעוד 3,500 כי עברתי בדיוק לדירה שלי ולא תכננתי הוצאות כאלה גדולות ) עשיתי חישוב ושמתי לב שנניח אם יוצא שעל האובר אני משלמת בערך 11%, הרי שע"י לקיחת הלוואה, אשלם 5% פחות בגלל זה זה היה השיקול ההתחלתי שלי. 3 חודשים לאחר מכן הוריי החליטו לעזור לי והיום יש לי סכום שמכסה את ההלוואה ולמרות שמדובר בריבית של 250 שח שקלתי להחזיר על מנת לחסוך את הריבית. במידה ואצטרך להחזיר את הכסף עם הריבית מה עשיתי בזה? אי אפשר לסמוך על הפקידה אלא שוב לשאול אותה כי פקידה זו לא נותנת את מלוא הנתונים.

למעלה