שאלה אליכם

roei222222

New member
שאלה אליכם

שלום אספר לך את סיפורי מקווה שתוכלו לעזור לי אני לקוי ראייה עשיתי אבחון בתיכון אמרו שיש לי ליקוי למידה ויש לי את הקלות הבאות 1 הגדלות שאלון 2 שאלון ביתספר 3 מבחן בעלפה בשנה הקרוב אלמד הנדסאי תוכנה איך אוכל להתכונן כבר עכשיו כדי להקל בלימודים? איזה תרגלים ניתן לחדד או לאמן את דרך החשיבה והזכרון הקריאה ? איך אפשר לחדד את יכולות למידה? תודה רבה

עליך להתחיל להתאים דרכי למידה ולא

ולא רק להתאים דרכי היבחנות. עליך להגיע למאבחן לקויות למידה ולמאבחן לקויות ראיה ולהסביר לקבל מהם הוראות להכנה מותאמת של שיעורי הבית, של סיכום שיעור מותאמם, של צפיה מותאמת בלוח וכיוצא בזה. כמו כן, עליך להתעניין ביכולת של מוסד לימוגיך לעתיד לסייע לך במגבלותיך. באוניברסיטה העברית, לדוגמא, יש מרכז סיוע אחד ללקויי למידה ושני ללקויי ראיה. האוניברסיטה העברית יכולה לתת לך ציוד להקלטה של סיכומי שיעור ומחשב מותאמם וכיוצא בזה. האם במקום בו אתה מתכנן ללמוד יש בכלל אנשים שתפקידם לסייע בלימוד לאנשים עם לקויות? (למען הסדר הטוב עלי לומר שעבדתי באוניברסיטה העברית בשני המרכזים שהזכרתי).

מה היכולות הטובות ?

רצוי לדעת לא רק את הקשיים המכשילים אותך, לא רק את ההתאמות - אלא את היכולות הטובות שלך. להתחיל לנצל את היתרונות - כדי להתגבר על הקשיים. גם מבחינת ליקויים לא מספיק ברור מה הכוונה ליקוי ראיה ומה ליקוי למידה - האם יש אחד בנוסף לשני או אחד גורם לשני ? תוכל קצת לפרט ?

למעלה