שאלה אם אפשר.. לגבי גרורות במוח:

sivanFlower

New member
שאלה אם אפשר.. לגבי גרורות במוח:

לאמא של חבר שלי גילו לפני שנתיים סרטן בשד, זה כבר היה מתקדם - גוש של 10 ס"מ וחשש לגרורות בכבד. היא עברה טיפולים כימותרפיים והגיבה אליהם ממש יפה והחלימה לגמרי. הגוש נעלם והיא היתה בסדר כחצי שנה. שהבוע ביא הרגישה לא טוב ועשו לה בדיקות וגילו שיש לה גרורות במוח. אישפזו אותה ישר להקרנות. השאלה שלי, מה סיכויי ההחלמה. אני יודעת למשל שסרטן השד נחשב עם סיכויי ההחלמה הכי גבוהים. מה זה אומר עכשיו לגבי גרורות במוח? תודה.

בשביל מידע רפואי

יש לדבר עם האונקולוגים המטפלים, אשר בעלי נגישות לתיק הרפואי. לא ניתן לדבר באוויר. בשורות טובות.

היי סיוון

אני מסכימה עם הבחור שענה לך כאן קודם. את המידע הכי מדויק תוכלי לקבל אצל הרופא המטפל. לפני שמגיעים לפגישה עם הרופא מומלץ להכין רשימת שאלות מראש כדי לא לשכוח ולא לפספס כל מה שרוצים לדעת. לגבי החלמה - בתור התחלה, לרוב הסוגים יש אחוזי ריפוי גבוהים ככל שמאבחנים מוקדם יותר, אך כאן זה לא המצב כי מדובר בסרטן שחזר ובגרורות, כך שהתשובה לא יכולה להיות חד משמעית לגבי החלמה מסרטן שד. מאחלת לאמו של החבר החלמה מלאה. גלי

sivanFlower

New member
אז לפי מה שנאמר לנו, יש שני מרכזי

גרורות בגזע המח, נאמר לה שזה יהיה כמו מחלה כרונית, שיעשו לה הקרנות, שהיא תוכל להמשיך עם חייה, אבל זה יחזור לה מדיי פעם - כמו מחלה כרונית - ואז יעשו לה שוב הקרונות, וככה היא תחיה עם זה לתמיד. זה נראה לי קצת תמוה לא? האם זה נשמע לכם הגיוני? שמשווים את זה למחלה כרונית שכל פעם שזה יפריע יעשו טיפול עד לפעם הבאה? ועוד משהו, האם הגיוני שלא עשו לה במהלך כל המחלה ולאחריה בדיקת ct לראות שאין לה גרורות? תודה!

אולי כי

היא החלימה והיתה נקיה בפעם הראשונה ולא נראו סימנים של מחלה ולכן לא ראו צורך בבדיקה כל כך רחבה של סי.טי., אני חושבת שאם היו סימנים לשאריות מחלה, לא היו שולחים אותה הביתה לפני שהיו בודקים את זה. לפעמים מה שנשאר הוא כל כך קטן שאי אפשר לראות בבדיקות וזה מספיק כדי לעורר אחר כך את המחלה מחדש. בגלל זה עושים ביקורות ובדיקות תקופתיות. לגבי הגרורות בראש, אני חושבת שאם הרופאים אומרים שהקרנות יעצרו את התפשטות הגידולים ויש להם דרך לעזור לה - זה כבר טוב. זה אומר שיש תקווה ויש ריפוי, גם אם לא מלא, זה בכל זאת הרבה. יום טוב גלי

למעלה