שאלה.. אם מישהו יודע..

iwtdn

New member
שאלה.. אם מישהו יודע..

...האם יש דרך לדעת בוודאות אם זיכרון של התעללות מגיל צעיר מאוד הוא אמיתי או דמיוני? תודה

rob roy

New member
כוונתך לברר בכוחות עצמך?

לבד זה יהיה קשה או אף בלתי אפשרי, כי התעללות כזאת בטח מודחקת וקבורה תחת כל מיני הגנות. אז אולי יש מקום להתייעץ עם איש מקצוע, אפילו אם פגישה אחת? גם בהנחה שלא קרה משהו, עצם קיום הזכרונות אומר שיש משהו שמפריע, והמשהו הזה צריך פתרון, לא?

תודה רבה לחן על הקישור ../images/Emo13.gif

הנושא של זיכרונות טראומטיים הוא סבוך ומורכב. שאלת האמון בזיכרון עולה כל הזמן, גם כאשר הזכרונות רבים ובהירים. את מוזמנת לדבר קצת יותר, לפרט - אם את מרגישה בנוח לעשות את זה. וכמובן, ברוכה הבאה לפורום

iwtdn

New member
תודה על התגובות

לא לבד, אני בטיפול, ואני עדיין לא יודעת בוודאות. כל "אנשי המקצוע" אמרו שזה אמיתי. אני רק מחפשת הוכחות יותר מוצקות.

הוכחות

לעתים לא נמצאות לעולם הוכחות מוצקות להתעללות שהתרחשה, לא אצלנו ולא אצל מישהו אחר. הדבר הקשה ביותר לעתים הוא לתת אמון בעצמך, החוויה שלך, במה שאת מתחילה להיזכר בו לאט לאט. כי זה אומר להכיר בזה שזה אכן היה, לוותר על ההכחשה ולהתחבר לכאב שהוא כמעט בלתי נסבל. ועם זאת, להכחשה יש את הכאב שלה, שתובע ממך מחיר יקר וכוחות רבים, שהיו יכולים להיות זמינים לבניית חייך...

iwtdn

New member
העניין הוא...

שזה לא משהו שאי פעם שכחתי.. (רק בזמן האחרון, אחרי שזה כביכול כבר יצא..). גם "התעמתתי" עם האדם.. כמובן שהוא מכחיש ואומר שהוא לא זוכר. קשה לי להאמין בעצמי כשאנשים סביבי לא מאמינים בי. (אולי אני מנסה להבין אם אני סתם משוגעת - והמצאתי, או שאני משוגעת עם תירוץ.. אבל בסופו של דבר אני לא בטוחה שזה משנה)

לצערי זה מאוד מוכר

קודם כל, התוקפים לא מודים כל כך בקלות, לרוב יכחישו שעשו את מה שעשו, ולו כדי לחמוק מעונש. גם לסביבה נוח יותר להפוך אותך למשוגעת מאשר לקבל את אמיתות הגרסה שלך במקרים מסוימים. אבל כל אלה, עדיין לא מוכיחים שמה שאת זוכרת לא קרה... זה רק מראה שלאנשים מסוימים לא נוח לתת לך אישור לאמיתות הזיכרונות שלך. אולי יתמזל מזלך ותתקלי במישהו שיידע לתת לך פיסת מידע, שתיצור אצלך קצת יותר וודאות. אולי כן ואולי לא. אבל מעבר לתמונות שאת זוכרת, מה עוד נשאר בך מאותם דברים?

iwtdn

New member
מעבר לתמונות

יש אחות שקצת זוכרת משהו אולי.. יש פסיכולוגית תומכת, יש הרבה רגשי אשם.. אני לא יכולה לחשוב על עוד מישהו שעוד לא שאלתי ויכול לעזור. מה נשאר בי?? סלידה מאינטימיות, מסקס, מקרבה, מאמון.. אבל זה לא חייב להיות קשור..

אז תני לי שנייה להבין

את זוברת ותמיד זכרת את ההתעללות. יש לך את כל הדברים שמשפיעים כל כך על חייך, בייחוד על ייחסיך עם גברים או אולי אנשים בכלל. יש כמה אנשים שגם זוכרים ויש לך תמיכה נפשית. ויש ספק. יש מקום להטיל ספק בספק?

iwtdn

New member
אני זוכרת

תמונות, רגעים, קולות, פרטים. כל השאר מנותק. ההשפעה על החיים יכולה לבוא גם ממקומות אחרים - יש עוד מספיק דברים אפשריים.. מי שזוכר לא לגמרי זוכר, רק חושב שזוכר.. ומשוחד.. אז יש מקום להטיל ספק, כי אין עדות חיה ואמיתית. מה שהכי מפחיד אותי הוא שמאז שדיברתי על זה אחרי כל כך הרבה שנים אני זוכרת פחות.. דברים מתחילים להמחק, אבל זה לא פחות מציק.. ואם דברים נמחקים אז הסיכוי להגיע לאמת יותר קטן. יש לי תמיכה וגם היא (אני חושבת) משוחדת.. אני מנתקת את מי שהיה ממי שהוא עכשיו, וזה לא תמיד קל..

מחשבה מזווית מעט אחרת

ואולי לבלבול ולשכחה הזו יש תפקיד אצלך? את מונה רשימה של קטעי זכרונות, קטעי פקפוקים ותהיות, ודואגת לסייג אותם בכל מיני אופנים - "כל השאר מנותק", "דברים מתחילים להימחק", "תמיכה משוחדת"... אין לנו את היכולת לקבוע עבורך נחרצות - היה. וגם לא את התשובה ההפוכה - לא היה. יש לך מושג למה עקרוני לך כל כך העבר עצמו? למה שלא לטפל בהשפעות שבהווה שלך?

iwtdn

New member
אולי..

כי אם אני אדע מה באמת היה ולא היה אני אוכל עכשיו להסתדר עם זה יותר טוב.. מצד שני אולי לא. אני יודעת, וכבר אמרו לי מספיק פעמים, שזה אל חשוב האמת האבסולוטית אלא מה שאני מרגישה וחושבת. אולי כי אם אני אדע יהיה לי את מי להאשים בבעיות שיש לי עכשיו, או לפחות בחלקן. לפי הפסיכולוגיה, אמורים להגיע למקור כדי לפתור את הבעיה, לא?? חשבתי שאולי... יש דברים וודאיים.. מין רשימה של דברים - שאם יש 5 מתוך 10 זה אמת, פחות מזה זה לא.. תקווה ילדותית קצת, אני יודעת. אולי כי אם אני אדע יהיה לי יותר קל להתמודד עם האיש, שאין לי אפשרות להמנע ממנו. לא בעבר ולא עכשיו, וגם לא בעתיד. אולי אם אני אדע אני ארגיש קצת פחות (או קצת יותר) ´לא בסדר´ (לא ניסוח שלי). בגלל כל כך הרבה דברים אחרים אני לא יכולה ליצור הפרדה ולטפל בבעיות שבהווה שנוצרו מהמצב הזה שבעבר.. Just looking for insight

רגע

הבעיות קיימות, וצריך לטפל בהן. בין אם הן נובעות מדבר אחד או מדבר אחר. אני אתרחק רגע, ואביא דוגמא ממקום אחר - את בטח מכירה את המצב שמעוניינים מאוד בקשר, ומחפשים חבר/ה, ודווקא אז, אין כלום, והחיפוש עצמו רק מביא אותנו למצבים קיצוניים של לחץ יתר על הצד השני, ומשיג את התוצאה ההפוכה - מבריח אנשים. לעומת זאת, למרבה האבסורד, כשכבר יש קשר זוגי, פתאום גם יש המון קשרים נוספים שנוצרים, והאופציות הולכות וגדלות, בדיוק כשאין לנו שום צורך בכך, כי הרי מצאנו את הקשר שלו יחלנו. אני מאוד מבין את מה שאת אומרת, שאת רוצה לדעת מה היה שם בעבר, ומה פשרם של חלקי הזכרונות שכן קיימים, ועד כמה הם אמיתיים. אני יכול לגלות לך, שאני לא זוכר את מרבית הילדות שלי, בוודאי לא חלקים טראומטיים ממנה, ולמרות זאת אני פעיל בתחום הזה, וכן נמשך לקריאת חומר בנושא ומתעסק בנושאים אלו באינטנסיביות רבה. כן, גם אני רוצה לדעת מה היה שם, אבל אני יודע שזה יבוא לבדו. ולאו דווקא כשאלחץ על הכפתור ולפי הזמנה הכל יפתר. בינתיים, נשמע שיש לך גם ככה נושאים חשובים לטפל ולעסוק בהם, ואולי תוך כדי עבודה עליהם, דברים יתבהרו.

laorna

New member
iwtdn

רק לומר לך שלקרוא את מה שאת כותבת זה כמו להקשיב לעצמי. כאילו אני כתבתי את המילים הללו, כולן. אחרי שניסיתי המון: מדיטציה, דמיון מודרך, נשימה מעגלית, היפנוזה כזו ואחרת, עכשיו אני מנסה להרפות. כל כך קשה. איתך. אורנה

למעלה