שאלה **אמיתית** ליודעי ח"ן

יונה1

New member
שאלה **אמיתית** ליודעי ח"ן

על פי ידיעה בעתון "הארץ" - בערב החג, בעודו מסב לשולחן החג מול אולמרט: נועם שליט מגניב מבט נרגש באנשים היפים הממלאים את הרחבה ומזכיר לעצמו ולנוכחים: "המאבק לא נגמר. זה לא יחזיר את גלעד". ב- YNET נכתב שבמהלך המצעד בלונדון בשבוע שעבר, אמר נועם שליט כך: "מחמם את הלב לראות את מאות האנשים שהגיעו לתמוך בנו. לצערי זה לא מה שיחזיר את גלעד, אולי זה יעזור לנו מהבחינה ההומניטרית. האם מישהו מקורב מספיק לנועם, אביבה, שמשון או למ-י-ש-ה-ו שיכול להסביר לי, איזו פעילות ציבורית לדעת שליט כן תסייע להחזרת גלעד? ואנא מכם - אין לי כל צורך בקבלת הסבר מדיני. כוונתי היא לאיזו פעילות ציבורית נועם שליט כן רומז בדבריו (אם בכלל...).

skeptic

New member
מחשבה

הכי טוב לשאול אותם. יתכן וגם עודד קידרון, שהוא מאותו ישוב כמו משפ' שליט ומקורב/פעיל, יודע. אפשר למצוא מספרי טלפון בעזרת האתר של בזק - 144. אולי גם דרך או ע"י החברים של גלעד בטלפונים שפורסמו באתר הבנים.

יונה1

New member
תודה! אין לי שום סיבה שבעולם להטריח איש מהם

דווקא בגלל זה הבעתי את סקרנותי בפורום פומבי. אין לי ספק שמישהו פה יודע גם הוא את התשובה. כי למעשה, אם ארוחה לא טוב, וצעדה בלונדון גם לא, הרי שזה משאיר אותנו פחות או יותר רק עם משמרת מחאת הקבע מול בית רה"מ וזו החדשה מול בית ליבני. פשוט מסקרן אותי מאד אם התובנה הזו עשתה כבר (לאחר שנתיים ארוכות מדי) את דרכה גם עד מצפה הילה.

skeptic

New member
אלו כל האופציות שלך?

תציצי בפוסט למטה לאפשרויות נוספות. אגב, איני חושב שזו טרחה להתקשר ולברר. עכשיו התקשרתי לאחד מהחברים והובהר שהם פועלים בנפרד מהמשפחה (ובכוונה) והם מתלבטים לא פעם לגבי סוגי פעילות כשהמטרה נשארת אותה מטרה להחזיר את גלעד הביתה והכל כשר. הם גם מחפשים רעיונות או פעולות נוספות. מה שמעט מפריע זה שכל מיני אנשים/גופים עושים פעולות משלהם אבל קשה מאוד (עד בלתי אפשרי) לרכז את כל המאמצים לעשייה ביחד מה שהיה עשוי לתת יותר דחיפה. אין לי תשובות.

יונה1

New member
תאמין לי שאני מכירה את כל ה"פעילויות"

כולל ההזויות והנלעגות ביותר. גם ברור לי שאין כל אפשרות לאיחוד כל הפעילים, כי בראש כל רסיס התארגנות כזה, עומד כבר "מנהל, מרכז, יוזם, יו"ר, או סגנו". כולם רוצים לראות את גלעד בבית, וכולם כולם גם רוצים לשמוע את עצמם או את שמם ברדיו. זו בדיוק התהייה שלי לגבי נועם שליט והחברים שלו במצפה הילה. אם היום הם כבר מבינים (סוף סוף) מה מיותר ולא תורם, האם הם הגיעו למסקנה מה כן נכון ורצוי. ובאשר לטרחה ובילבולי מוח - לנועם יש את מספר הטלפון שלי (בתכלס, הוא גם מכיר פחות או יותר את דעותי ). אז ביום שירצה לשמוע את "חוות דעתי המלומדת", הוא יוכל לטלפן אלי. אגב, לא רק שהוא מכיר את דעתי, בחודשים האחרונים הוא אפילו מתחיל יותר ויותר להתקרב אליה.

יונה1

New member
אגב, שכחתי לציין, ואולי אפילו מיותר להוסיף

שאני הראשונה שמסכימה איתך שריכוז כל הפעילות תחת גג אחד היה הופך את כל העשייה ההזוייה ברובה, למחאה אחת אפקטיבית. אז גם לי צר מאד על כך!

מאוד מקווה ש-"אותם" זה לא את המשפחה.

אני די בטוח שיש להם דברים יותר חשובים לעשות מאשר לענות לשאלות של המוני אזרחי ישראל (עם כל הרצון הטוב שאנשים מביעים לעזור). ולא צריך להתייחס לכל מי שכתב משהו בעיתון כאל גורו שיודע מה מר שליט חושב. גם למכור עיתונים צריך, אנשים צריכים להתפרנס.

dariayaari

New member
שאלה חשובה

כי באמת עד עתה אנו שומעים מה לא, ואיננו יודעים מה כן. מעניין לשאול.....

y a u l a

New member
אולי זה הזמן

להפשיל שרוולים להוריד את בגדי השבת להחליף למדי ב' ולהתחיל לשרוף צמיגים בחוצות העיר... (אממ.... את יודעת בדיוק למה כוונתי..)

קמנצינד

New member
מוזר, אומרים עלי שהזכרון שלי דפוק

אבל זכור לי שמישהי אמרה לי פעם שהיא לא רוצה שהעשן של הצמיגים ייכנס לה לעיניים, למרות שהיא מוכנה לעזור לגלגל אותם...

y a u l a

New member
מי שאומר לך את זה - שלח אותו אלי..

וה'לשרוף' היה צריך להיות "לשרוף". ככה זה נשמע אחרת.. אה..?! אגב, אני עדיין מוכנה לגלגל. אבל במקביל - אני חושבת שהגיע הרגע גם להפשיל שרוולים . שנה טובה קמנצינד, לך ולמשפחתך. וגמר חתימה טובה

קראתם אתמול,יום ג' 7.10, ב'הארץ' בעמוד הראשון

והמשך בעמוד פנימי, שגורמים במערכת-הבטחון טוענים שהזמן אוזל, המחיר עולה, ויתכן שבקרוב כבר יהיה מאוחר מדי, אולי גם בגלל ארועים שמחוץ לשליטתה של ישראל. בהזדמנות אחרת אמר עופר דקל שהבעיה כיום אצלנו, לא פחות מאשר אצלם. ועמי איילון אמר לא מזמן שהמחיר עולה בכל שבוע ויעלה עוד ועוד וצריך לשלם אותו עכשיו, כי מחר הוא יהיה באמת כל כך גבוה שפשוט לא תהיה יכולת (להבדיל מרצון) יכולת לשלם אותו. אבל, אמר איילון, במסקנה הזאת הוא במיעוט בממשלה, והוא צריך גיבוי צבורי מבחוץ כדי להעביר עוד שרים ל'צד' שלו, ולהיות לרוב. אני גם מזכיר לכם את דבריו של בוגי יעלון בעבר הלא-רחוק, שאמר שמחיר גבוה מדי אסור לשלם, גם אם זה יביא לאבדנו של חייל, עם כל הצער על כך. עכשיו עלינו לבחור בצד מי אנחנו. כחיילים בעבר ובהווה (מילואימניקים), כהורים ובני-משפחה של חיילים, ואולי לא פחות חשוב - כמי שמבינים שהפקרת חייל אחד כיום תביא במוקדם או במאוחר לאי-רצון ואי-נכונות של חיילים רבים להסתכן כלוחמים בכך שיופקרו גם הם. מוטיבציה היתה תמיד בראש רשימת "כלי-הנשק" של חיילי-צה"ל. אולי מישהו ב'צמרת' החליט שבעידן הלוחמה המודרנית כבר לא צריך מוטיבציה, ומותר לפגוע בה עד אבדנה ? דב"ת.

dariayaari

New member
היי דן,

זו בכלל לא שאלה. מכל ההיבטים האפשריים, התשובה כל כך ברורה, עד כי אין מקום לשאלה. 1. גלעד כמובן, שחייב לחזור הביתה ויהי מה. 2. המשך קיומה של המדינה שערכייה הידלדלו כל כך, וחייבים "להחזיר עטרה ליושנה". אין ישראל ערבים זה לזה=אין ישראל. 3. חיי אדם - ערך עליון. 4. ישנם מקרים, וזה אחד מהם, בהם יש להתמקד רק על איך לפתור בעיה עכשווית. "אם נשחרר שבויים, הם בעתיד..." זוהי חשיבה לא נכונה ברגע זה. אגב, אני חושבת שאתה בדעתי.

נועם שליט הגיש בג"צ, מה יותר ברור מזה?

המנהיג מאותת במעשיו, לא בלהגיו. הבג"צ שנועם הגיש אינו מופנה כלפי רשימת האסירים או הרכבה, הוא מופנה כלפי הזרמת הכספים לחמאס והיד הרכה כלפיו. אז קדימה, המטרה מסומנת. לא צריך לחפש מטרות שיותר נוחות לך פוליטית או אידאולוגית.

למעלה