שאלה-אנגלית כשפה שנייה.

sergew2

New member
שאלה-אנגלית כשפה שנייה.

שלום לכל הפורומאנים! רציתי לברר אם יש ביקוש בקנדה למורים לאנגלית(רצוי כשפה זרה/שנייה)? האם יש ביקוש גם בטורונטו או ששם ממש אין סיכוי? רציתי גם לברר מה צריך לעבור בשביל לעסוק בזה שם? שמעתי על משהו כמו TOFEL שצריך לעבור, אבל אני לא בטוח. אם מישהו יודע ויהיה מוכן לתת פרטים, אשמח מאוד! תודה רבה.

יש ביקוש רב, וחסרים מורים.

אבל צריך כמובן רישיון הוראה, מה שאומר שיש צורך ללמוד לתואר ראשון ותעודת הוראה. לא ממש אפשר להיות מורה בקנדה בלי תעודת הוראה. מה שכן מי ששפת אימו אנגלית יכול ללמד מטעם ארגונים קנדיים במדינות עולם שלישי אחרי קורס קצר של סמסטר אחד.....

sergew2

New member
לגבי התואר ותעודת הוראה.

אני מסיים שנה הבאה את התואר הראשון באנגלית(כחוג ראשי) ובצרפתית(כחוג משני) באוניבסיטה העברית. בנוסף שניה הבאה אני מסיים את תעודת ההוראה. לזה התכוונת? או שבקנדה צריך תעודה אחרת כלשהיא? ועוד שאלונת, כשאמרת שיש ביקוש, זה נכון גם לגבי הערים הגדולות כמו טורונטו??? תודה לך!

כן בוודאי, אתה צריך תעודת הוראה קנדית

כדי לקבל אותה אתה צריך לעמוד בתנאים המפורטים בקישור. בטורונטו יש הרבה תקנים לא מאויישים למורי ESL , וברגע שתסיים את ההליך לקבלת רישיון העבודה תוכל למצוא עבודה ללא בעיות מיוחדות.

sergew2

New member
תודה, רק עוד שאלה.

אני כרגע לא מהגר(אני עתודאי..). כשאני ארצה להתחיל את תהליך ההגירה, מתי תהליך ההסבה הזה נכנס בדיוק? אחרי שאני אהגר לקנדה, או שצריך לעשות הכל לפני? דרך השגרירות? ועוד דבר, אם אני מלמד פה בישראל, זה ייחשב כניסיון במקצוע? או שבשביל קנדה צריך ניסיון קנדי בלבד?

אם אתה מלמד בישראל, זה יחשב כניסיון

את התהליך אתה יכול להתחיל עוד מהארץ, בדואר, ולבוא לקנדה לעשות בחינות. להערכתי מכיון שאתה עתודאי, עם תעבוד בצבא בתחום מקצועי כלשהוא שיש לא מקביל אזרחית, גם הניסיון הזה ייחשב.

sergew2

New member
הבנתי, המון תודה!

כן, השרות שלי הוא בתוכנית "עתידים להוראת המדעים והאנגלית". אני מלמד בבתי ספר בתור שירות צבאי...=)) אז לגבי ההסבה, צריך בעצם לעבור מבחן בקנדה, אבל לא צריך להירשם לאיזשהן קורסים? סדנאות? הכשרות בקנדה? פשוט להציג/לשלוח את המסמכים? רגע, ומה אם הTofel ? אני צריך לעשות אותו? אני ממש מצטער על כל השאלות!! פשוט אני כ"כ דואג שהכל יהיה מוכן ומובן לי לפני הזמן, כדי שבבוא העת להתחיל את התהליך, הכל יהיה מסודר
תודה רבה לך על כל המידע והטרחה!

אתה חייב לקרוא לעומק את הקישור שנתתי לך

אם אתה מורה לאנגלית זה לא צריך להיות מסובך, כל הפרוצדורה מוסברת שם.

TrigATUSA

New member
אתה רוצה לומר שלמי שאנגלית היא לא שפת אם

עדיין יהיה קל למצוא עבודה כמורה לאנגלית ??

kinspirit

New member
מנצלת את הנושא לשאלה

שלום, הודעה ראשונה שלי בפורום
פחות או יותר באותו נושא, רק בטווח גילאים שונה - מה הפרוצדורה מבחינה של רשיון לעבודה כגננת? סיימתי לימודי תעודה בסמינר הקיבוצים (הסבת אקדמאים) אולם נכון להיום עדיין לא עשיתי את הסטאז'. אודה אם תוכל להכוון אותי למידע בנוגע להשלמות אלו ואחרות שאצטרך לעשות על מנת לקבל רשיון לעבוד כגננת בקנדה.

sergew2

New member
ILETS

תגיד בבקשה, מאחר ואני לומד בחוג לאנגלית באוניבסיטה, אני גם אצטרך לעשות את מבחן האילטס??? תודה!

למעלה