שאלה- אנדרואיד 2.3 ועברית

BellyTheCat

New member
שאלה- אנדרואיד 2.3 ועברית

היי, ראיתי היום שסוני אריקסון הכריזו על מכשיר חדש- Xperia mini, שהוא מעין שדרוג של ה-X10 mini רק עם מסך גדול יותר, רזולוציה טובה יותר, אנדרואיד 2.3 ועוד :) כתוב שהשקתו בעולם צפויה בסביבות יולי-אוגוסט השנה. אם אזמין אותו מחו"ל- האם באנדרואיד 2.3 יש עברית, כולל יישור לימין ובלי בעיות נוספות? או שצריך לחכות שהוא יגיע לארץ, ושסוני אריקסון ישראל ישיקו אותו פה? תודה רבה

metrocard

New member
העברית ב 2.3 כמעט זהה לזאת ש ב2.2 הווה אומר

יש תמיכה בפונטים , ויש את אותם בעיות של ישור לימין ומספרים הפוכים

BellyTheCat

New member
תודה רבה!

במידה ואזמין אותו מחו"ל- האם אוכל להתקין את הגרסה העברית ה"רשמית" שסוני אריקסון יוציאו עם המכשיר בארץ? כלומר, זה חוקי ואפשרי? אני לא רוצה להסתבך יותר מדי, אם לא תהיה ברירה אני אחכה להשקה בארץ

metrocard

New member
סביר להניח שלא. פחות בעניין החוקיות

(אני לא סגור לגבי זכויות הקניין של רומים) אבל בלי קשר לזה , התקנת רום שהוא לא סטוק רום דורשת רוט והתעסקות עם המערכת. (ואובדן אחריות על המכשיר)

יNOT

New member
../images/Emo207.gif שוב בנושא העברית ו RTL

בזמנו אני זוכר שנאמר ש 2.3 ייתן מענה לסוגיית התמיכה החלקית בעברית באנדרויד, עכשיו אתה מאשר שזה טרם קרה... האם מישהוא פה יודע מתי כן צפוייה תמיכה מלאה בעברית באנדרויד?

metrocard

New member
זה כרגע לא יודע, אפילו ברמת השמועה, מה שכן

ברומים לא רשמיים שרצים ברשת ובינהם קינוג'ן הפופולרי (שחוגג 200,000 הורדות) ישנה תמיכה עברית לא רעה בגלל. בקינוג'ן אם אני לא טועה היא אפילט מובנית בלי צורך להריץ סקריפט...(כולל יישור לימין). לצערי , עקב המיניאטוריות של השוק הישראלי , עדין לא יורקים לכיוננו מגוגל.

יNOT

New member
אני לא בטוח עד כמה זה מדיווק...

ובזה אני מתכוון לגודל האוכלוסייה ביחס לכמות המכשירים שנמכרו/ביחס למנויים במפעילות הסלולאריות, מספר המפעילות בארץ, ורמת הצריכה/שימוש של הישראלים במכשיר סלולארי)
בנוסף, מהסתכלות באתר של האנדרויד, בחלק שעוסק בתמיכה לוקאלית(Locales) : בגירסת 2.2 לא מוזכרת תמיכה בעברית (למרות שידוע לנו שיש פונטים) http://developer.android.com/sdk/android-2.2.html בגירסת 2.3 כן מוזכרת תמיכה בעברית http://developer.android.com/sdk/android-2.3.html אני משער שזה מה שגורם לבלבול העיקרי...

metrocard

New member
עדיין מספרית , עם כל הכבוד לסטטיסטיקה

אנחנו עדין לא מהווים איזהשהו כח שיווקי. שלא לדבר שבמדינת ה"אייפון" , למעט סמסונג גלקסי , אף אחת מהמפעילות לא באמת שיווקה מכשירי אנדרואיד . (צר לי אך אי אפשר לקרוא ללג'נד שמשווק ע"י סלקום מכשיר אנדרואיד לגיטימי שנמכר בזמן שהדזייר כבר מזמן תפס מומנטום באירופה) .עכשיו קצת רואים טפטופים של ה DEFY של מוטורולה וה OPTIMUS1 של LG . ועדין ,המבחר מול אירופה הוא פשוט מגוחך. רק לאחרונה נשבר קצת המיתוס הזה של "פלאפון קונים במפעילה הסלולרית" ואנשים מתחילים לרכוש כבר מחנויות פרטיות. ה"מזל" של ישראל בעניין הזה נובע מכך שהעברית חולקת עם הערבית (שמספרית כידוע הם כבר אחוז גדול יותר) ובנוסף ישראל נחשבת מתקדמת טכנולוגית. ההבדל בין 2.2 ל 2.3 מבחינת העברית זה שבנוסף לתמיכת הפונטים , התווספה בג'ינג'רברד העברית במקלדת המובנית של המערכת. מעבר לזה, כלום.

יNOT

New member
אני חייב להודות, אני לא רואה סיבה שזה יישתנה.

מבחינתי כצרכן , כן, ברור לי שאני ארצה לקבל עברית מלאה (יישור לימין - ואף אוליי גם תפריטים בעברית). אך במבט כוללני יותר, המחסור בתמיכה בעברית מלאה באנדרויד, משרת את כל הגורמים הנהנים מכך, ואף אחד מהם לא יירצה לשנות את הסטטוס קוו. המפעילות - יודעות שלקוחותיהם יכולים לרכוש מכשיר מחוץ למפעילה אך גם יודעות שאין תמיכה מלאה בעברית לאנדרויד, להדיוט זה מהווה שיקול אם לקנות בחנות חיצונית, ולהתחיל ולהתעסק עם ה"קרביים" של המכשיר או לא - כדי לקבל תמיכה בעברית מלאה. החנויות הפרטיות - עושות רווח נקי של 200+ שקלים על התקנת "עברית מלאה" במכשיר. אני חייב לומר, אני עדיין מוצא את זה כאחד מהחולשות של האנדרויד. האם גם האייפון שנקנה בחו"ל באופן פרטי ,צורך הוספה של פונטים, או איזושהיא התאמה כדי לקבל יישור לימין בכתיבה במכשיר?
(אני יודע שזה לא פורום אייפון, אבל חשבתי אוליי יהיה פה מי שיידע, אחרי הכל זה מאוד נפוץ לעשות השוואה בין שתי מערכות ההפעלה האלו - לעיתים גם בין מכשירים)

metrocard

New member
מסכים איתך במאה אחוז . זאת חולשה רצינית .

לאייפון יש תמיכה מעולה בעברית גם שהוא נקנה בחו"ל. הכוללת יישור לימין ומספרים מסודרים. (אני גר בלונדון , לאישתי יש אייפון 4). עדין אגב , לא הייתי מתחלף איתה. אני עובד לפעמים עם האייפון והשבלוניות שלו מטריפה אותי.

למעלה