שאלה-אני משרטטת עבור מעצבת פנים

dana3111

New member
שאלה-אני משרטטת עבור מעצבת פנים

שאין לה אוטוקד. אני רוצה לשלוח לה שרטוטים בקנ"מ מדוייק, הסוגיות העולות הן: 1.איך מעבירים במייל שירטוט למחשב ללא אוטוקד, (יש לה מדפסת A4), ניסיתי לשמור כ JPEG אבל יצא לה ללא קנ"מ.האם זה בכלל אפשרי? 2. האם יש פקסים+מדפסות מקצועיות, המאפשרות לפקסס לה באיכות גבוהה ובמדוייק? לפקסים יש סטיה. היא מוכנה לרכוש מדפסת A3 אבל האם זה יעזור במשהו? 3. האופציה ה3 היא שהיא תתקין אוטוקד, ותלמד להדפיס למדפסת שלה. 4. האם אופציה של מכון הדפסות _ שליחים היא כדאית? אנחנו גרות בקצוות שונים של העיר,לא נוח לנו להיפגש, ורוצות כמה שפחות לעשות נסיעות להעברת חומר. 5. אשמח לשמוע איך אתם עובדים, אם אין לכם משרד עם כל השרותים הנלווים. תודה וסליחה על המגילה.....

0 אור 0

New member
שאלה אליך דנה

הי, אני לא יודעת לענות לך איך - אני רק יודעת שהאדריכל שלנו הצליח להעביר אלינו את השרטוטים ל JPG כולל קוי המידה. אבל אם כבר את מכירה אוטוקד אז אולי תוכלי לעזור לי: האדריכל שלח לי אימייל את השרטוטים של הבית. התקנתי אוטוקד כדי שאוכל להסתכל עליהם בהגדלה טובה יותר ממה שמגיע בפקס, אבל אני לא מכירה את התוכנה, ולא מצליחה לכוון מה האוביקט שמיועד להעתקה ובעיקר הדפסה - נשאר לי כל הזמן על החלון האחרון שהודפס אצלו. אני צריכה עוד מעט למחוק את התוכנה, ואשמח לקבל טיפ מהיר כדי להוציא את ההדפסות לפני שאני צריכה להסיר אותה. תודה

ShiLee

New member
יש כמה דרכים לפתור את העניין:

היי, אני חדשה בפורום, מצאתי אותו ממש עכשיו ואני ממש מרוצה! אני סטודנטית לאדריכלות ועיצוב פנים שנה ב', ומכירה טוב את האוטוקד. כשאת מעלה את הקובץ ששלחו לך, תבדקי למטה בתגיות אם את על LAYOUT או MODEL. במידה ואת על LAYOUT תצטרכי לגשת לחלון ששמו VIEWPORT ולסדר שם את ה-SCALE על 1:10 שזה 1:100 (כלומר, 1 ס"מ שווה ל-100 ס"מ). כך תוכלי להוציא את ההדפסות על קנ"מ שאפשר להבין. אם את רוצה, את יכולה לשלוח אליי במייל את הקובץ ואני יכולה לסדר אותו להדפסה. מעבר לזה, יש תוכנה שנקראת NORMICA שאפשר להוריד דרך חיפוש בגוגל, היא תוכנה שמאפשרת לצפות בקבצי PLT (על דף גדול-למדפסת גדולה) במידה והאדריכל הכין קובץ כזה. בקיצור, רק תגידי ואני אנסה לעזור.

dana3111

New member
האם תוכלי לפרט לי איך אני מעדכנת את

הקנ"מ, ומפה אך אני מדפיסה, או שולחת להדפסה, האם תוכלי לעדכן אותי במייל שלך במסר? המון תודה על העשרה, אני צריכה להיכנס לעניין ההדפסות, המון זמן לא עשיתי את זה.....

dana3111

New member
אור- את צריכה לשמור את השרטוטים

שנשלחו לך בספרית קבצי אוטוקד שידועה לך מקומה במחשב, ולפתוח כמו שפותחים כל קובץ. אולי לא הבנתי את הבעיה, אבל כעיקרון זה התהליך. יום טוב דנה

0 אור 0

New member
אין לי בעיה לפתוח את הקבצים

ואפילו לא להגדיל זום על המסך ולראות בדיוק את השרטוט הנכון (זה קובץ אחד אבל יש בו כל מיני פריסות וחתכים, כולל תוכנית חשמל, ופירוט חלונות ועוד) הבעיה שלי היא איך לבחור את השרטוט שאני מסתכלת עליו ולהדפיס רק אותו ו/או להעתיק אותו לתוך תוכנת ציור כלשהי בשחור על גבי לבן (היום יוצא לי אדום על גבי שחור ובהמרת הצבעים הולכת לי כל הרזולוציה לעזאזל) בהדפסה - מצאתי כבר איך לשנות את ההגדרה מפלוטר (שאין לי) למדפסת הרגילה שלי - אבל הוא מדפיס לי איזשהו חלון - מניחה שזו ההדפסה האחרונה שהאדריכל הוציא לי לפני שלחת הקובץ, ואני לא יודעת איך לשנות את הגדרת ההדפסה מבחינת הפריט המודפס.

dana3111

New member
כדי לבחור את המשהו הספציפי להעתקה

את מסמנת את פקודת COPY וכאשר המחשב מבקש SELECT OBJECT אז תעשי חלון מפינה שמאלית לפינה ימנית ותבחרי ותמקמי את השירטוט איפה שאת רוצה. לגבי הדפסת קטע מהמכלול, לכי להדפסה- תגדירי את גודל הדף שלך+קנ"מ+מדפסת אליה תשלחי את ההדפסה תלחיצי על WINDOW ואז המסך יחזור לשרטוט - תבחרי שוב מפינת שמאל לפינת ימין את השרטוט הרצוי מהמכלול, ו OK/ לגבי הצבעים שאת רואה- הכל הוא עניין של הגדרה, לא מצאתי ברגע זה את המיקום אבל זה קיים. מקווה שעניתי לך. דנה

0 אור 0

New member
תודה

אין לי את האוטוקד על המחשב הקבוע שלי (עבודה, תוכנות לא חוקיות ...) - מחר אני אגיע אליו ואבדוק אם אני מסתדרת עם ההמלצה. שוב תודה

ShiLee

New member
פתרונות נוספים:

טוב, אני אנסה לעזור לך גם בענייני האוטוקד: 1. כמו שכתבתי למטה, את יכולה ליצור קובץ PLT ולהגיד לה שתוריד את תוכנת NORMICA שמאפשרת לצפות בקבצים מסוג זה. כך תוכלי ליצור עבורה קבצים על דפים בגודל A3 (לדעתי ישתלם לה לקנות מדפסת אם היא עובדת תמיד על גודל A3) שהיא תוכל לצפות בהם וגם יהיה לה קנ"מ מדויק לפי ההגדרות שתיצרי. 2. היא יכולה להתקין אוטוקד, קחי בחשבון שאם היא קונה תוכנה מורשית זה עולה כמה אלפי דולרים, שוב, אם יש לה משרד שיכול למממן את זה, זה ישתלם. אם לא-לדעתי זה יכול להוות סיכון להשתמש בתוכנה לא מורשית. חוצמזה, שכדאי לה ללמוד להשתמש בתוכנה כי זה לא ממש פשוט. 3. מכון הדפסות- מניסיוני, אם את מוצאת מכון זול, זה ישתלם, אבל בשביל להעביר סקיצות חבל לשלם בין 10 ל-25 ש"ח למטר עבור כל סקיצה פשוטה. מקווה שעזרתי!

s h i r i 1

New member
אם יש לך Illustrator

את יכולה לשמור את קובץ האוטוקאד כקובץ 2000DXF לפתוח אותו ב- Illustrator ואז לשמור כקובץ pdf. אם יש לה Acrobat Reader היא תוכל לפתוח את הקובץ. לגבי קנ"מ, אני אשמח לכתוב לך את ההסבר במידה וזה רלוונטי (אם אכן יש לך Illustator)

lank

New member
ייצוא וייבוא של שרטוטים

מציעה לך לבדוק עם מעצבת הפנים , באיזה תוכנות היא עובדת . אני מאמינה שיש לה תוכנה גרפית כלשהיא, לא??? בכל אופן , באוטוקד קיימת אפשרות לייצא קבצים מהתוכנה ולהפוך אותם לקבצים של DXF ( מעין שפה בינלאומית של תוכנות גרפיות ). עליך לעבוד ממרחב המודל ולא ממרחב הנייר ולשמור את השרטוט עם מתן מידות מתאים. ברגע שתשמרי אותו כקובץ DXF לא תהיה בעיה להכניס אותו לכל תוכנה גרפית בצורה מדוייקת. כמובן שאם אין למעצבת תוכנות גרפיות , עליך פשוט להעתיק את השרטוט ולהדביק אותו למכתב ב- WORD או להכניסו לצייר ולשלוח. אך החיסרון כאן שהשרטוט יהיה ללא קנ"מ נכון - אבל תהיה אפשרות לראותו ולהדפיסו במדפסת ואם הוספת מידות אז לא צריכה להיות בעיה. בהצלחה.

dana3111

New member
תודה לכלכם, ותוצאות החיפוש: בעלי

הדגול,מצא כי לחברת AUTODESK (היצרנית של אוטוקד?), יש VIEWER, חינם, לצפיה והדפסה. התוכנות שהצעתם- כולן בכסף. התקנת הVIEWER קלילה, ונראית כרגע כאופציה הטובה ביותר. אשמח לשמוע אם יש הערות על כך. דנה

0 אור 0

New member
נשמע נהדר!!

בדיוק מה שאני צריכה. יש לך את הלינק להורדת התוכנה או כתובת איפה משיגים?

dana3111

New member
מצרפת הקישור. את קבצי האוטוקד יש

להמיר לקבצי DWF וא\ לשלוח לתכנת הצפיין המצ"ב

dana3111

New member
אור-יש פורום אוטוקד שאת יכולה גם שם

להעזר. הנה הקישור

למעלה