שאלה: אפוטרופסות. כן או לא?

revi1010

New member
שאלה: אפוטרופסות. כן או לא?

אבא ואמא בחשבון בנק משותף. אבא מוגדר כחולה אלצהיימר מלפני שלושה חודשים. עובדת סוציאלית המליצה לנו { אמא והבנות} לטפל בענייני כספים ואז נכנסנו למערבולת ממש כשהתחלנו להתעניין מה עושים...חלק אמרו רק אחות אחת שותפה בחשבון, חלק אמרו עדיף רק מורשה חתימה, חלק אמרו שצריך לקבוע אחת מהאחיות כאפוטרופס שלהם...אין לנו מושג מה הכי נכון...והכי גרוע שכרגע אין מצב שאבא שלי יסכים שמישהו יבוא איתו לבנק לחתום {גם ככה הוא מוטרף מזה שאנו גונבות לו הכל}. האם ניתן לעשות משהו בלעדיו?
שיהיה בוקר טובבב

ענתי44

New member
לדעתי חשוב לעשות אפוטרופסות

אם חלילה וחס אביך יצטרך הליך רפואי לא יבצעו לו בלי אפוטרופסות. היות וחתימת הסכמה שלו לא תופסת. ויותר מזה משפחות שהחולה בזבז כספים וחסכונות וללא אפוטרופסות הבנק לא מנע ממנו. אני מדברת על הרבה כסף שירד לטימיון. גם אצלנו, הסוחרים בשוק שמכירים שנים את אמא שלי קראו לי ואמרו שאמא שלי שוכחת ששילמה על קנייה ורוצה לשלם שוב. במקרה שלנו מדובר באנשים ישרים אבל יש מקרים שמנצלים את השכחה של חולה ולוקחים כספים.
אבא שלך נמצא בשלב התחלתי. הגוף, ובעיקר המוח "בוגד בו" הוא מודע שמשהו קורה לו אבל אין כבר את הכלים הנפשיים להתמודד עם זה לכן הוא עלול להיכנס לדיכאון או לכעוס עליכם ולהוציא את זעמו על מה שקורה לו עליכם. כולנו חווינו זאת. אמא שלי צעקה שהילדים שלה הפכו אותה למשוגעת ורוצים לזרוק אותה מהבית. אין טעם להתווכח או לענות לאבא אבל בהחלט צריך לנקוט בצעד שיגן עליו מפני עצמו. זה לא אותו האבא העצמאי והחזק, הוא לא מסוגל להחליט לגבי עצמו. ואגב יקירה הטענה שגונבים לחולים, בין ילדים או עובדת או האישה היא חלק מהתופעות של המחלה הארורה. קורה שהם לא מוצאים משהו כי שכחו איפה שמו וישר חושבים שגנבו להם. אין מה להתרגש אם הוא אומר את זה. וכן, אני יודעת שזה לא נעים לשמוע אבל הקול קולו של אביך והשטויות שהוא אומר הם "ידי האלצהיימר".

ברור שתעשו אפוטרופסות ומהר

לא יודעת מה המצב של אמא ואם היא מסוגלת להיות אפוטרופוס על אבא, אם לא - אחת הבנות עם או בלי אמא.

לא להתרגש מהסיפורים שלו על הבנק, זה מאד אופייני. אבל תוודאו שאין ברשותו צ'קים או כרטיס אשראי (אפשר לבטל את הכרטיס שברשותו ולהשאיר אותו, ובכל פעם שהוא ינסה להעביר אותו הוא כמובן לא יעבור ותבטיחו לו שתבדקו בבנק למה). שימו לו בכיס או בארנק רק 20 שקל. לא נצרכת החתימה שלו על כלום, ברגע שפקידת הסעד מאשרת את מצבו ואת הסכמתה לאפוטרופוס עליו סיכמתם בהסכמה, הענין הוא רק פורמלי.

בינתיים ההמלצה של לא להתרגש מכל האשמות, הצעקות וכולי בעינה עומדת. אם הוא אומר לך שאחותך גנבה ממך או את, לא להיעלב, אמרי לו שמחר בבוקר את רצה לבנק לבדוק שהכל בסדר ואם לא את תסדרי הכל ושאת אוהבת אותו ותעשי בשבילו הכל. בין כה הוא לא יזכור את זה אחרי 5 דקות גג....

בקיצור - הכל בלעדיו....

רק אפוטרופסות גוף. בנושא הבנק והכספים

לא להיכנס לסיפור המסובך של אפוטרופסות רכוש. למה שמישהו זר ינהל לאמא את החיים? מספיק לתת לאחת מכן זכות חתימה [כגיבוי לאמא, שתהיה בריאה], לקחת ממנו את הצ'קים והכספומט ושאמא תודיע בבנק לא לקבל ממנו הוראות טלפוניות. אל תסתבכו באפוטרופסות רכוש! מיותר אם יש אשה וילדים עם זכות חתימה בחשבון.
מה שכן לוודא שיש בחשבון המשותף יש להם סעיף אריכות ימים שאם קורה משהו לאבא אמא או האחות מורשית החתימה יכולים להמשיך ולפעול בחשבון ללא צו ירושה.

רגינה9

New member
הבהרות נוספות

צודקת סבתא רות, שיש לשקול היטב את הנושא של אפוטרופסות רכוש.
במידה ואחת מכן תתמנה לאפוטרופסית רכוש, אזי יש מעליה "בוס"
בדמות האפוטרופוס הכללי של המדינה ויהיה עליכן למסור דו"ח שנתי מפורט,
לגבי התנהלות הכספים (כמה? ולמה?).
בנוסף, על הוצאת סכום גדול יחסית או מכירת רכוש,
נדרש אישור של בית המשפט לענייני משפחה.
כלומר הסיפור לא פשוט. אלא אם אין ברירה.
האפשרות הפשוטה יותר היא כפי שנכתב, לבדוק הוספת אחת מכן לחשבון המשותף.

עב

New member
אפוטרופסות גוף + ייפוי כוח בבנק

משום מה בית המשפט נתן לי אפוט' על גוף ורכוש. ברגע שראיתי איזה כאב ראש זה ומה עלי לעשות (ועוד אני עצמאית אז יהיה לי סיפור עם מס הכנסה שירצה הסברים) אצתי רצתי לבית המשפט והסברתי שאבי דואג היטב לענייניה של אמי (מה שנכון) ואין צורך. נשארתי עם אפוט' גוף שהועילה מאוד ברגעים קריטיים. למרבה המזל הוריי נתנו לי ייפוי כוח בחשבון עוד כשאמי ידעה פחות או יותר מה היא עושה. זה היה מספיק בהחלט בתור גיבוי לאבי.

למעלה