שאלה- אצבעות מתקפלות

simchamiryam

New member
שאלה- אצבעות מתקפלות

שלום לכולם ! אילן וחנה פעם סיפרו שאפרת הייתה מקפלת פנימה את האצבעות כשהיו נועלים לה את הד"ב וזה יצר לה פצעים, אני תמיד מיישרת לשמחה מרים את האצבעות דרך הפתח מקדימה. הבעיה שלי- שהיא עושה אותו דבר עם הנעליים הרגילות שלה, היא מכווצת את האצבעות כלפי מטה מה לעשות? אני אומרת לה ,והיא חמודה שכמותה עונה לי -ליישר, אבל לא ממש מבינה תודה יונה

גווניבר

New member
נראה לי

שזה לא ממש תלוי בה. לרוב הקלאברים יש אצבעות מקופלות פנימה. תעשו לה מסז'ים עדינים ותיישרו לה בעדינות את האצבעות כמה דקות כל יום.

galitdror

New member
גם ליהונתן יש אצבעות שמקופלות פנימה

ברגל שמאל, בה הקלאב פוט היה קשה יותר. באמבטיה אני מפרידה בין האצבעות וקצת מותחת אותן החוצה בעדינות. הוא מכווץ אותן חזק מאוד. התייעצנו עם האורטופד שלנו והא אמר שאם אחרי גיל שנה זה לא יסתדר, אז יש אפשרות לניתוחון כדי לשחרר את האצבעות. כמובן שאנחנו מעדיפים לא להגיע למצב הזה.

אצלינו המצב הפוך

מישהוא בפורום ביהו כתב לי שכדי לנסות לבנות קשת לאושרי- שלא יהיה לו פלטפוס, כדאי ללמד אותו לתפוס דברים קטנים עם האצבעות רגליים. אושרי לא מצליח לקפל את האצבעת. להעלות אותן למעלה כן. אני מקוה שזה עיניין שרירי שאפשר לטפח ולסדר. אין לי מושג.

גווניבר

New member
יש תרגילים

כגון: להרים גולות או עפרונות עם אצבעות הרגליים, ולהעבירם מאזור לאזור. אצלי (בבעיה המקופלת) המבנה של העצמות שונה, אבל יש גם עיניין של גידים.

למעלה