שאלה אקטואלית לי?

ERA victory

New member
שאלה אקטואלית לי?

לקוח שאני מטפל במכירת דירתו שואלים על כדאיות העסקה דירתו מוצעת למכירה במחיר של 128000 $ קיבלנו הצעה לקניה על 120000 $ בעל הדירה קנה כבר נכס אחר אצל קבלן והגיע מועד תשלום 100000 ש"ח עלתה שאלה האים להשכיר את הדירה במחיר של 500$ לחודש ולקיחת משכנתה ל 20 שנה עם 2 אפשרויות יציאה כל שנה .כמובן שבריבית משתנה( למרות שאנו לא נביאים אבל המגמה שעלייה נוספת בגובה הריבית פשוט תגרום לשיתוק בלקיחת משכנתאות) המשכנתה תהיה ע"ס 100000$ שהם בחישוב גס החזר חודשי של 3100 ש"ח לא תהיה בעיה עם כושר ההחזר אלא השאלה האים להכנס לסיפור השכרת הדירה ובעוד שנתיים למכור אותה או פשוט לותר על 8000 $ כעת ולמכור אותה . ממתין לתשובה ראובן

aug294

New member
באם אתה חייב למכור ......

אתה חייב... אם לא, שמור את הבית. במשך השנתיים תוציא מכיסך רק $100 ואולי $150 לחודש להחזרת המשכנתא שזה בערך $3600 אחרי שנתיים, אתה עדיין הבעלים,וגם תרויח יותר כי המחיר (בתקוה) יהיה יותר גבוה .

ERA victory

New member
ודבר נוסף הוא......

שלגבי השכירות המחיר הראלי הוא 550 $ בשאלה לקחתי את מחיר המינימום!

באיזו ריבית ההלוואה?

נניח ששווי הדירה 120,000$, שכירות של 500$ נותנת תשואה יפה של 5%. אם הריבית המשתנה היא סביב 5% ומטה אז היא מכסה בערך את הריבית על המשכנתא (יש גם ביטוחים) ואז בתיקווה שהשוק לא ימשיך לרדת הרעיון של ההשכרה סביר. מכסימום ימכור בעוד שנתיים ב-120,000$. אם הריבית גבוהה יותר אז לא בטוח שהעניין כדאי כי אם ימכור בעוד שנתיים ב-120,000$ הוא יכול לצאת מופסד מהסיפר הזה. הכל בהנחה ששוק הדירות ישאר יציב פחות או יותר.

ERA victory

New member
דבר אחד לא ציינתי ........

והוא שהדירה נמכרת/תמכר מתחת למחיר הממוצע באיזור זה ביחס לדירות כאלו. כך שאם היה ללקוח יותר זמן ,כסף , וסבלנות הינו יכולים לקבל הצעה יותר ריאלית. מה גם שהאזור די נחמד. קרוב לכל מקום .וגם לים מרחק הליכה של 4 דקות. והנטיה היום בכל אופן בנתניה היא להתקרב לים!!!

כמו שכתבתי בריבית 5.5%-5% זה סביר

ההימור בלקיחת משכנתא בריבית 5.5%-5% סביר למדי בהתאם לנתונים שלך. הכל כמובן שלא נגלוש לקטסטרופה כלכלית וירידת מחירים פראית.

למעלה