שאלה אקטואלית...

שאלה אקטואלית...

בימים האלו, כל אמצעי תקשורת אפשרי עוסק במבצע / מלחמה - ובפול טיים. בקושי יש הפוגה מזה,בין אם בטלוויזיה או בעיתונים או אפילו פה בעמוד הראשי של תפוז שכל בלוג ופורום שעולה אליו בתגובה נבחרת בעצם עוסק בלחימה (או בטילים לפני כן).

האם אתן מרגישות שזה תורם לכן - או שזה בעצם פוגע ומעמיס מידי ריגשית? כי אני מרגישה שחשיפה כל יום כל היום לאורך זמן כל הזמן לידיעות וחדשות וטחינה שלהן וכל מיני פרשנים בעצם גורמת לנו לעסוק בלחץ ובפחדים כל הזמן. הייתי מעדיפה שהטלוויזיה למשל תשדר תוכניות כרגיל, ולכל היותר תם בתחתית המסך מבזקים, או פעם בשעה שעתיים תיתן מבזק חדשות של כמה דקות, כמובן ככל עוד שאין ידיעה גדולה שראוי להעלות מיד.

polegra

New member
אני לא אוהבת את תסמונת בת היענה

בתוך עמי אני יושבת וחיה.
רואה משפחות נקרעות על אבדן הבנים, חלקן מקרוב....
המעט שאנחנו יכולים לעשות זה לא לחזור לשגרה, לדעת מה קורה, להיות מעורבים.
יש לזה נגיעה בחיינו, להסתתר מהחדשות וממה שקורה נשגב מבינתי
אפשר לבחור לצפות אפשר לבחור לקרוא ספר אבל על המדינה ועלינו כעם נגזר לחיות ולהבין את מה שקורה עכשיו
לא רוצה לחזור לשיגרה, לא יכולה
הזוי בעניי שיש האח הגדול כשבחוץ מתחוללת מלחה, לא מבצע..מלחמה~~~!!!!
האמת צריכה להאמר בצורה בוטה ובפנים אחרת לא תמיד היא עוברת
החיילים שלנו צריכים את הגיבוי שלנו
העורף בדרום לא צריך לחיות לבד את הפחד
אין שיגרה
אין מושג כזה

הנה התפוצצה לה בועת חיינו הנוחים

טלי

זה ממש ממש לא להתנתק מהחדשות...

אלא להתנתק מהקשקשת. מכל הפרשנים בגרוש שמפרשנים שוב ושוב כל מילה ורסיס משפט של כל מנהיג, ומנחשים שתהיה הפסקת אש תוך כמה שעות / שאין סיכוי שנגיע לאחת / שאין סיכוי שנצא מעזה בלי להשיג מטרות גרנדיוזיות / שאין סיכוי שארה"ב והעולם יתנו לנו להמשיך. לכן אני אומרת - כשקורה משהו, לדווח, למשל כשדובר צה"ל משחרר מידע על הישגים או חלילה נפגעים. פעם בשעה לעשות מבזק של 5 - 10 דקות, ולראיין פרשן אחראי או את חבר הממשלה התורן שרוצה לדבר על התוכניות. אבל לא מעבר.

וד"א, אני לא חושבת שיש או חדשות - או הפח הגדול (שמן הסתם לא ראוי לשדר, למרות שזה מה שקורה בשטח). אפשר למשל לעשות גל של מוזיקה שקטה. אפשר לשדר תוכניות ילדים כדי שלהורים יהיה קל יותר להעסיק את הילדים.

בכל אופן אני לא חושבת שבמצב העניינים הנוכחי אפשר לחזור באמת לשיגרה. אבל שוב - אני לא חושבת שלהלחיץ אנשים ולהכניס אותם לחרדות ופחדים זה גם פתרון...

ועוד משהו, אפרופו עיסוק בחדשות: נמאס לי לשמוע כבר על כך שבגלל מידע שעובר ברשתות החברתיות, הורים מגלים כך שבנם נהרג, או שהם שומעים שהוא נהרג ורק יום אח"כ מגלים שהוא בריא ושלם. הגיע הזמן להפסיק את הקשקשת ברשת ולא לשתף פעולה עם העברת מידע בצורה כזו!

polegra

New member
תוכניות לילדים משרדים כרגיל וכן שאר

ערוצי הכבלים....
ערוצי החדשות זה תפקידן...חדשות כך שהבחירה ניתנת לכל אחד ואחר

רשתות חברתיות....זו הבעיה והברכה של העידן המודרני שהתרגלנו לספק הכל כאן ועכשיו בלי לבדוק ולברור אלא ישר לרוץ ולספר לחברה....

טלי

הבעיה שערוץ 1 / 2 10 הם לא ערוצי חדשות...

אבל הפכו אותם לכאלו. אני חושבת שאפשר אולי באמת במצב חירום כזה להפוך אחד מהם לערוץ חדשות, ובשאר באמת לשדר תכנים לילדים או מוזיקה מרגיעה.

והפגיעה ברשתות החברתיות היא לדעתי קריטית, גם מצד המורל של ההורים - אבל זה יכול גם להיות פגיעה קשה ביכולת התפקוד של צה"ל. למשל עכשיו כשיש חייל נעדר, אתמול כבר התחילו שמועות שאולי יכלו לפגוע ביכולת של צה"ל לגלות את החייל הזה בצורה יותר יעילה...

destiny23

New member
לא יכולה לסבול את זה!!

כמה כבר אפשר? האם זה שאני ומשפחתי נשב ונקשיב לפנאל פרשנים והוגי דעות ממש לא מעניינות יביע יותר או פחות תמיכה במלחמה הזאת?

בכלל אני ממש מרגישה שערוצי ואתר המדיה ממש "חוגגים" את המלחמה הזאת.

והטוקבקיסטים...בעעע....
פשוט מדכא ומיותר! נועד כדי לשטוף לכולנו את המוח....

אז אני נמנעת עד כמה שאפשר למעט חדשות ענייניות שמספרות מה בדיוק קרה.

אני חושבת שגם התקשורת מגבירה את הלחץ

את ההיסטריה, וגם יכולה לשקף תמונה נלא נכונה של רמת הלחץ פה במדינה.

משתדלת להתנתק כמה שאפשר

עם הזמן שמתי לב שככל שאני צמודה יותר לאתרי החדשות, הדיווחים הסותרים וכו' זה רק מלחיץ אותי יותר, וההיפך, כשאני מתנתקת ולו לזמן מה, יותר קל לי לחזור ולעסוק בענייני השגרה הרגילים שלי.
אני כן מתעדכנת מדי פעם, פעם בכמה שעות כן נכנסת לאתר חדשות כזה או אחר (אין לי טלוויזיה בבית כך שהאינטרנט בעצם זה אמצעי התקשורת היחיד שלי) אבל האמת היא שגם אם רוצים להתנתק זה בלתי אפשרי. הרי גם כשאני נוסעת באוטובוס לעבודה או בחזרה יש חדשות ברדיו ואפילו בחדר כושר יש טלוויזיה בכל פינה שמראה את החדשות וכל מה שקורה, כך שבהרבה מקרים זה פשוט נכפה עליי.
אבל כאמור משתדלת כמה שפחות להתעדכן מיוזמתי.

באוטובוס אני פשוט שמה מוזיקה עם אוזניות...

בהנחה שאם תהיה אזעקה אז כולם סביבי יגיבו.

מרים 882

New member
אני צרכנית חדשות גדולה

מחוברת ,שומעת ומתעדכנת כל הזמן
ככה זה נכון לי

אם זה מתאים לך, אז זה נהדר...

אני פשוט מאוד חוששת שלשמוע כל היום חדשות יכול להיות לאנשים מסוימים מאוד מפחיד. למשל אתמול באיזשהו פורום אחר מישהי הביאה טור דעה של איזשה פרשן עם תיאוריה מאוד קיצונית שהמנהרות בעצם היו אמורות לשמש לפלישה קרקעית נאחבת תוך כמה חודשים. עכשיו ממה שאני שמעתי עד היום, כוחות הבטחון טענו שהן נועדו בעיקר להברחות של חומרים לבניית טילים ואולי לחטיפות כמו שעשו במקרה של גלעד שליט. סבילר להניח שכוחות הבטחון כבר מכירים את התיאוריה של הפרשן ואולי אפילו התכוננו אליה, אבל עצם העובדה שהם לא חשפו אותה כנראה נעד למטרות של בטחון שדה - אבל גם כדי לא לגרור לחץ בציבור. אז אני תוהה באמת למה לשחרר טור דעה כזה, מה זה תורם להפחיד כך אנשים שהם לחוצים מלכתחילה?

בשבוע הראשון

הגזימו לגמרי
לא יכולתי לסבול את זה - אז זיפזפתי לערוצים אחרים
נמאס מכל החכמים האלו , שרק טוחנים במוח
מנתחים ומסבירים , ובטח שנמאס מכל הדרמות שפה נפל רסיס , ופנ יש לנו איזה אשה מבוהלת או ילד בוכה
אפשר לצרוך את החדשות גם מהרשת או לעבור תחנה
בשביל מה יש כבלים ?

נ.ב
כל יום שאנו שם - רווח נקי לנו
חיסכון בחיי אדם למרות התשלום הכבד ביותר שאנו משלמים בבנינו

למעלה