שאלה אשמח ליעוץ

תודה. ואני רק רוצה להוסיף משהו לכותבת לגבי ניתוק קשר

קרובת משפחה צעירה ואהובה מוחרמת על ידי חמיה וחמותה לעתיד, שהחליטו בלי שום סיבה נראית לעין , שאחותי לא נראית להם. מדובר בבחורה צעירה ומשכילה ,חרוצה ונחמדה למדי שחיה ביחסים יפים מאד עם החבר שלה כבר שנים. למרות זאת הוריו החליטו שהיא לא נראית להם, והחליטו לנתק איתה את הקשר ולעודד את הבן לעזוב אותה.
התגובה שלה- אמרה טוב, תלך בלעדי. לא נעים לי שכועסים עלי.
התגובה של בנם- כעס מאד מאד מאד על הוריו והחליט לנתק איתם קשר. כל המשפחה מהצד שלי (הורי, אני ואחיותי)דיברנו עם הקרובה שלנו ועם החבר שלה ואמרנו בדיוק מה שאמרתי כאן. לא לנתק קשר. למרות שהיתה פגיעה. כי החיים דינמיים ומחר יקרה משהו לטובה- ניתוק לא נותן לשפר יחסים.
&nbsp
&nbsp

אור308

New member
שאלה אשמח ליעוץ

שלום לכולם,
לא יודעת אם השאלה קשורה לפורום הזה אבל אשמח לקבל עצות, יש לי דילמה מאוד גדולה לא ידעתי באיזה פורום לרשום אז אנסה את מזלי:(
הסיפור די מורכב.
יש לי אחות שגרה אצל אמא שלי עם משפחתה, יש לה ילד בן 7 ילדה בת 3. היא נשואה, בעלה ישן איתם בבית אבל מתקלח, אוכל ובעצם עושה הכל אצל אמא שלו. אחותי לא עובדת, ילדיה במסגרות ובעצם כל היום היא לא עושה כלום.
היחסים שלהם אף פעם לא היו ״נורמאליים״ כלומר מעולם לא היו משפחה רגילה של הורים שמגדלים את ילדיהם. גם בשבת האב לוקח את הילדים לשעה לפארק לדוגמא ואז הולך לאמא שלו וחוזר בלילה (זהו רקע קצר) האדם הזה לא הכי נורמלי והוא ואחותי שבוע ביחד שבוע לחוד.תמיד יש מריבות סביב המשפחה שלו..
אתן דוגמא עד כמה היחסים לא נורמאליים- בנם היה מאושפז כמה ימים בבית החולים והאבבגלל שהיה בריב עם אחותי לא הסכים בכלל לבוא אליו...אמא שלי הלכה אליו הביתה והתחננה אליו שיקח את ילדתם הקטנה לשעה או שעתיים שתוכל לנוח (היא ישנה בבית החולים עם אחיין שלי) והוא אמר לה ״שתעוף״ משם שהילדים האלה לא מעניינים אותו! אמא שלי נשבעה לי שלא תיתן לו להכנס לבית שלה.. מיותר לציין שאחרי כמה ימים חזר לשם... כל זמן שאחותי היתה עם הילד בבית החולים היתה עסוקה רק בלהתקשר לבעלה ולקלל אותו.
אנחנו מאוד שונות וכל המנטליות שלה קשה לי מאוד..
לי יש ילדה קטנה בת שנה ואוטוטו אני צריכה ללדת.
אמא שלי היא על תקן משרתת של אחותי והיא בעצם עוזרת לה המון בגידול הילדים ובטיפול בהם.
אני אחת שלא מבקשת כ״כ עזרה (לדוגמא שבעלי היה חודש במילואים במבצע האחרון בעודי בחודש שישי להריון עם ילדה חולה הסתדרתי בעצמי טוב מאוד) משתדלת להסתדר בעצמי וברוך ה׳ אין תלונות.
אמא שלי הבטיחה לעזור לי אחרי הלידה להוציא את הילדה מהגן ולהביא אותה הביתה וקצת להיות איתה פעמיים בשבוע.
לפני כמה ימים אחותי התקשרה לבשר לי שהיא בהריון! ברור שלא שמחתי בשמחתה ואני גם לא אשמח כי לדעתי היא חוצפנית.. (אבל בכל זאת זכותה לעשות מה שבא לה) ואמא שלי גם ביקשה ממנה שלא תביא עוד ילד ותגדל אותו אצלה ואחותי פשוט התעלמה מהבקשה..
העניין שבגינו התעצבנתי- אמא שלי, היום אמרה לי שתבוא איתי להוציא את הילדה מהגן ולהיות איתה. אספתי אותה מהעבודה ובדרך אחותי התקשרה ואמא שלי אמרה לה שהיא תוציא לה את הילדה מהגן.. ואז ששאלתי אם היא לא באה לעזור לי אמרה שהיא תבוא יותר מאוחר ועם אחיינית שלי. אמרתי לה שאין צורך. אמרה לי שאחותי מסכנה לא מרגישה טוב.. ושאני מרגישה לא טוב זה בסדר לא לעזור לי..
בעלי חוזר כל יום בסביבות 21:09 ואני עושה הכל לבד בלי טיפת עזרה. וזו הפעם השניה שביקשתי שתבוא קצת..
ואז פתאום נפל לי האסימון.. שהילד ייוולד בעזרת ה׳ היא בכלל לא תעזור לי, כי תמיד היא מבטיחה וברגע האמת היא צריכה להיות שם בשביל הילדים של אחותי. ובכלל שאחותי עכשיו בהריון היא כל הזמן תרגיש לא טוב ואז היא תמיד תצטרך להיות שם בשבילה ואני כמובן אוויר.
אז ברוך ה׳ יש לי בעל נפלא, אנחנו מתפרנסים בכבוד, יש לי בת נהדרת ואני מודה לה׳ כל יום.
כמו כן אני עובדת כעת בעבודה זמנית, אחרי שתסתיים חופשת הלידה אצטרך לחפש עבודה וגם שם אמא שלי הבטיחה לעזור בצהרים עם הילדים בהוצאה מהגן פעם פעמיים בשבוע.
התעמתי עם אמי בטלפון שאני יודעת שאצטרך אותה היא לא תהיה שם בשבילי, ושזה לא פר שהבטיחה סתם שתעזור.. שיכלה להגיד שלא תעזור והייתי מוצאת בייביסיטר שתבוא לעזור לי. היא אמרה שאני חוצפנית שכל הזמן רק עוזרת לנו (לי ולאחותי) אז אני אמרתי שזה לא פר שאומרת לנו כי היא תמיד עוזרת לה... וגם אחרי לידת בתי הבכורה הבטחה שתעזור לי.. ועזרה קצת שבוע שבועיים באה לשעה יום כן יום לא ומהרה לחזור לבית שלה לסדר ולנקות אחרי אחיינים שלי.
נכון שיש הורים שלא עוזרים וזכות כל אדם לעשות מה שבא לו..
אבל האם זה פר לאחד לתת הכל ולשני כמעט כלום? האם אני כפוית טובה? האם אני צודקת?
אני ממש כועסת עליה, וממש נעלבתי ממנה.
אמרה לי שהיא עובדת כמו חמור מהבוקר עד הלילה, אבל מה אני אשמה.. היא בקושי רואה אותי ואת הבת שלי פעם פעמיים בשבוע.. והיא עובדת כמו חמור רק בשביל אחותי וילדיה..
אמרתי לבעלי שמבחינתי לנתק איתם את הקשר.
בשיחת טלפון היתה לא נעימה במיוחד והסתיימה בניתוק אחרי שאחותי לקחה לה את הטלפון והתחילה לצרוח עלי.
אני ממש רוצה חוות דעת אם אני לא בסדר?
אמא שלי אמרה לי שזה לא הגיוני הקנאה! אבל באמת שאני לא מקנאה אני פשוט אוכלת את עצמי מעילבון שלעולם לא תהיה לי עזרה מאמא שלי.. כי יש כאלה ״שזקוקים לה יותר״

אני מבינה אותך

זה באמת קשה ומעליב. ילדים, לא משנה באיזה גיל, זקוקים להורים שלהם, ואפילו רגשית יותר מאשר פיזית. לא סתם את אומרת שמה שכואב לך יותר זה העלבון מאשר חוסר העזרה הפיזית.
עכשיו נשאלת השאלה מה הלאה. אני לא חושבת שיהיה נכון לנתק לגמרי את הקשר, יש לך ילדים, ולהם יש סבתא, וכאמור קשר רגשי הוא חשוב אפילו יותר מקשר פיזי. את צריכה לנסות לשמור על עצמך, לשמור על הלב שלך, לשמור על הילדים שלך - זו שנמצאת לידך וזה שנמצא בתוכך. אולי תנסי ליצור מידה של ריחוק, כזו שתאפשר לך לא להרגיש תלויה, לא לפתח ציפיות, אבל בלי לנתק לגמרי.
תתאבלי, זה הגיוני! תתאבלי על האמא שקיווית שתהיה לך, על מה שאת מרגישה שמגיע לך, תבכי על זה. אבל אל תנתקי קשר.
&nbsp
כואב הלב לשמוע על אמא שלך ועל אחותך. לא בטוחה שמה שאמא שלך עושה בשבילה עוזר לה, יכול להיות שזה רק מחליש אותה ומקבע אותה במצב של חוסר אונים. מצד שני, לא יודעת מה אני הייתי עושה אם הייתי רואה את הבת שלי במצב כזה.
&nbsp
תברכי כל יום על הבעל שלך, על המשפחה שלך, ובעיקר על עצמך כי אמא היא הלב של הבית, וכנראה שאם בנית לעצמך בית מצויין, את בעצמך מצויינת.

לדעתי אמא שלך לא עוזרת לאחותך מבחירה אלא מיאוש

לדעתי אם אמא שלך לא תטפל בילדים של אחותך הם יחוו הזנחה ואמא שלך מרגישה את זה
את נקודת האור אצל אמא שלך,אצלך היא חווה סבתאות כייפית של להנות מהנכדים ולא לפחד למצבם כשהיא לא שם

mother cat

New member
נשמע מאד מאד קשה!

אני מאד מבינה למה את נעלת ולמה את כעסת, ואני ובת שזו לא קנאה או צרות עין על מה שאחותך מקבלת, אלא אכזבה ממה שאת לא.
&nbsp
אני מסכימה עם מירי שחבל לנתק קשרים - אני מאמינה שסבתא זה חשוב לילדים והקשר המשחתי חשוב. מה שכן, הייתי ורידה ציפיות. את נשמעת אישה חזקה עם יכולות ועם בעל תומך. אפשר לא לבקש עזר מאמא? את אומרת אם ידעתשהיא לא תוכל לבוא היית דואגת לבייביסיטר- אז תדאגי לבייביסיטר ואל תבקשי עזרה. לקראת הלידה אם יש לך צורך תמצאי נערה שתוכל לבוא מדי פעם לעזור לך ולהקל עלייך, ואל תבקשי מאמך. תכניסי אותה למשבצת אחרת - של סבתא שרואה את הנכדים בשביל הכי שלנן ולא כדי לעזור לך.
&nbsp
לגבי אחותך - עצוב, מאד עצוב. אבל אני לא חושבת שיש לך מה לעשות בנדון. היא לא רוצה עזרה, לא רוצה להשתנות. זה מה שיש....אז עדיף לך פשוט להרחק ולא לקחת ללב. כן, אני יודעת שקשה לישום.
&nbsp
חיבוק!

kisslali

New member
תיאום ציפיות

מסכימה שאת צריכה להפנים ולקבל שהמציאות היא כזו שאין לך עזרה או תמיכה ולתכנן את חייך בהתאם. אין פה עניין של הגינות, זו פשוט המציאות ולפי התיאור שלך, היא גם לא תשתנה.

יש לך את כל הסיבות בעולם לכעוס ולא רק להעלב או להפגע. אמא שלך עוזרת ומאפשרת לאחותך לקבור את עצמה יותר ויותר עמוק בסיטואציה נוראית, לא מדובר בסיטואציה של חוסר אונים, מדובר בהתנהגות מאפשרת שמחריפה מאד את המצב.

אני לא בטוחה שזה הפתרון הכי 'בריא' אבל אני כן הייתי מתנתקת, גם אם לא ב-100%, מאמא שלך ואחותך - זה שאת נשארת איתן בקשר, משדר שגם את משתפת פעולה עם החיים החולניים של אחותך, נכון שזו בחירה של אמא שלך לתמוך באחותך ולא בך, אבל לכל בחירה בחיים יש מחיר.
מה קורה למשל בערב חג? אם אחותך מרגישה שהסיטואציה מספיק חיובית ללדת לתוכה עוד ילד, שתשב ביחד עם הילדים לבד בחג, בזמן שבעלה (הנוכח חסר) חוגג עם הוריו. **אני מנסה לתת לך דוגמא למה 'התמיכה' של אמא שלך בעצם פוגעת באחותך**.

במקומך הייתי משקיעה כמה שיותר מאמץ בלפתח קשרים משפחתיים עם אנשים חיוביים, בריאים ונורמלים. מה קורה למשל עם משפחתו של בעלך? האם אין לך דודים או דודות?

תזכרי שאת, יותר מכל דבר אחר, מהווה דוגמא לילדים שלך, תתאמצי לייצר עבור כולכם מציאות כזו שאת מאחלת להם :)

ללי

אור308

New member
תודה על העידוד

חמתי אישה מקסימה שעוזרת לנו המון, היא עובדת מאוד קשה וחוזרת מאוחר.. היא הבטיחה שפעם בשבוע תבוא לעזור ועליה אני סומכת בעיניים עצומות.
דודי ודודותי גם אנשים מקסימים אבל עליהם לא אוכל להסתמך בעזרה.

kisslali

New member
לא חשבתי דוקא על עזרה

יותר על תמיכה רגשית ונפשית. לי יש אמא מדהימה. בזכותה אני מי שאני. בזכות החינוך שקיבלתי ממנה הצלחתי מאד בחיים. אמא שלי אף פעם לא טיפלה בילדים שלי: לא עשתה בייביסיטר, לא אספה מהגן, לא כיבסה במקומי וגם לא ניקתה וגם לא בישלה. אמא שלי גם לא שילמה לאף אחד אחר לעשות את זה במקומה. אמא שלי גידלה את הילדים שלה וזהו, היא מאד נדיבה במתנות לילדים, לנכדים ולנינים, הבית שלה תמיד פתוח והיא תמיד שמחה שמתנחלים אצלה, אבל היא לא חולקת את נטל גידול הנכדים.
אני לא מנסה להגיד שככה זה צריך להיות, נראה לי שאם וכאשר אזכה להיות סבתא, אולי אנהג אחרת. חשוב לי להגיד שגם אחרת זה בסדר.

אם המצב מפריע לך, את צריכה לקחת צעד לאחור ולשאול את עצמך גם מה החלק שלך בבעיה (הציפיות).

ללי

אור308

New member
מסכימה מאוד שכל אחד ינהג כפי

שנוח לו..
ואם לסבתא מסויימת מתאים לראות את הנכדים בסופי שבוע לפנק ולהתענג מהם זו זכותה המלאה! היא עשתה את שלה שטיפה בילדיה וברור שהיא לא חייבת לטפל בנכדים!
אבל.. אם לדוגמא לאחיך/אחותך היתה עוזרת המון ולך לא, זה כן היה מציק ומפריע וזו הנקודה.
הלוואי ואמא שלי היתה יוצאת ונהנת מטיילת ומבלה! אני הכי בעד! אבל היא בהגדרה משרתת של אחותי וילדה וזה מה שמפריע לי...
שלי כבר לא נשאר מקום לעזרה...וגם אם יש רצון אז אין כוח...

אור308

New member
מסכימה מאוד שכל אחד ינהג כפי

שנוח לו..
ואם לסבתא מסויימת מתאים לראות את הנכדים בסופי שבוע לפנק ולהתענג מהם זו זכותה המלאה! היא עשתה את שלה שטיפה בילדיה וברור שהיא לא חייבת לטפל בנכדים!
אבל.. אם לדוגמא לאחיך/אחותך היתה עוזרת המון ולך לא, זה כן היה מציק ומפריע וזו הנקודה.
הלוואי ואמא שלי היתה יוצאת ונהנת מטיילת ומבלה! אני הכי בעד! אבל היא בהגדרה משרתת של אחותי וילדה וזה מה שמפריע לי...
שלי כבר לא נשאר מקום לעזרה...וגם אם יש רצון אז אין כוח...

נשמע שאמא שלך לא יכולה להגיד בקול

את מה שאת יכולה להגיד- שאחותך ובעלה (כנראה) לא מתפקדים כהורים,ובהעדרם(הרגשי והמעשי)היא זו שמגדלת את ילדיהם ומחזיקה את המשפחה השברירית הזאת. היא לא "עוזרת לאחותך" היא מתפקדת במקומה ובמקום בעלה. למה הם לא מתפקדים? מה ניתן לעשות כדי שזה ישתנה? לא ברור.אבל כך זה נשמע ממה שסיפרת. שבפועל מבחינת הילדים זה כאילו הוריהם מאושפזים/חולים/לא קיימים...והמבנה העדין שהילדים האלה (והתינוק/ת החדשים) עומדים עליו תלוי באמך. בעוד ילדייך יכולים לסמוך על שני הורים מתפקדים וסבתא תומכת(חמותך). אז כנראה שכשאמך אומרת "לא מרגישה טוב" לגבי אחותך היא מתכוונת למצב מצב נפשי קבוע וחוסר תפקוד ולא להרגשה פיזית זמנית..
&nbsp
קשה מאד. מותר לכעוס, מותר להעלב. אבל כנראה שהציפיה לקבל עזרה לא תתממש, ולא כי אמך לא רוצה. היא בטוח גאה בך מאד ושמחה בך, במי שאת ובאמא שאת. אבל כנראה שלמרות גילה היא עובדת קשה כמו אמא צעירה לשני ילדים צעירים, ואין לה את הכוח לעזור גם לך.
&nbsp
לא הייתי מתנתקת. מה פתאום. לתפיסתי לא מנתקים קשר במשפחה אם זה לא קשר סופר דופר פוגעני וגם אז אם אפשר להקטין במקום לנתק, עדיף. כי א' כשמנתקים קשר אז יש משמעות יתרה בחייך לזאת שניתקת איתה את הקשר. וב' אמא שלך לא עשתה לך שום דבר רע. למה להעניש אותה כך?
היא (כנראה, ולתפיסתה) מצילה את אחייניך מאבדון.

למעלה