כאמור, אם אפשר להימנע, אך לא תמיד אפשרי. אז:
פיצקי אצלי באותו הגיל ואותו הזמן יחדיו ומאז הגעתו נאלצתי לטוס ל2 פגישות עבודה:
נסיוני:
1. לקצר ככל האפשר - בטיסה הראשונה שהיתי לילה אחד בחול בשניה הצלחתי לחזור תוך 24 שעות מהמראתי. עשיתי הכל בכדי לתאם הפגישה שתתאים לפגישות ונמנעתי ככל האפשר מטיסות המשך שמאריכות הכל (מה שהאריך את הטיסה הראשונה)
2. עלתה האפשרות שיטוס איתי - הורדתי מעל הפרק בשל הטירטור, היציאה מהשיגרה והצורך לפיתרון במהלך הפגישה
3. לישון בבית - דאגתי שפיצקי יישן בבית ולא אצל הסייעת האהובה עליו שעזרה לי. כדי לשמור ככל האפשר על סביבה יציבה
4. אנשים מוכרים מאוד בסביבה - במקרה שלי - סייעת מהגן שעוזרת לי פעם בשבוע בקביעות בהוצאה מהגן ואחותי. אליהן הצטרפה חברה טובה שהוא מכיר ואוהב
5. שליטה ויידוע - מיספר שעות לפני הטיסה (בשני המקרים טסתי לפנות בקר - אז כשעה - שעתיים לפני שהלך לישון): לספר. אמרתי לו שאני אטוס במטוס ושאני אחזור מהר, ואני אוהבת אותו. הסברתי לו מי יהיה איתו בבית כשיתעורר. למחרת במהלך היום הזכרתי בגן שיגידו לו מי אוסף אותו מהגן.
6. מתנה - השארתי מתנה קטנה שיקבל ממני לפני שהולך לגן ועוד אחת לפני שהולך לישון מאמא שאוהבת ומתגעגעת אליו. כמובן שגם הבאתי מתנה מהמטוס
7. מנטרה - היה איזה מישפט שהיה כמנטרה שחזרה שאני אמרתי וגם מי שטיפל בו אמר שוב ושוב - אמא טסה במטוס ותחזור מהר, אמא אוהבת אותך ומתגעגעת. אחותי אמרה שכאשר חיפש אותי - וזה היה חיפוש רגוע ולא היסטרי - המישפט החוזר הזה עזר מאוד.
הנסיעות חלפו - אחרי הנסיעה הראשונה הוא כעס בפעם הראשונה כשפגש את מי ששמר עליו כחושש שמא אטוס שוב, הכעס חלף לאחר מיפגש אחד
הנסיעה השניה חלפה ללא הכעס הזה.
לא ניצפו שינויים בדפוסיי שינה או אכילה, הוא קצת הרביץ בגן סביב הנסיעה השניה. וזה חלף יום יומיים אחרי חזרתי.
בשני המקרים כשחזרתי הוא רץ אלי אבל ברגע האחרון סטה והראה לי משהו שעניין אותו (מחסום ניפתח ויונה שעפה בפעם השניה) - התנהגות אופיינית לו בשעת התרגשות כלשהיא. בהמשך - בשעת ההשכבה סיפרתי לו שוב שהייתי במטוס והתגעגעתי אליו כל הזמן. הזכרתי לו שוב שאנחנו משפחה לתמיד (חלק מהטקס הקבוע שלנו) וכהרגלו הוא השלים את המילים הקבועות שלו
כאמור - אני עושה מה שאפשר כדי לא לטוס, אך כשאין ברירה, אין ברירה וחשוב שתקשיבי לעצמך.
יהיו אלו בסביבה שיצקצקו בלשון על שאת טסה ויהיו אלו שכלל לא יבינו את הבעיתיות בטיסה.
את היחידה שיודעת ומבינה ומכירה את הילדון והמצב
המון בהצלחה