שאלה באופטיקה

odedee

New member
שאלה באופטיקה

נזיד עדשים, מכירים? לפי אב"ש צורת היחיד היא עדשה, נ' (ואולי עדש, שמינו לא מצוין). האם מכאן נובע "עדשים ירוקות"?

גנגי

New member
עדשים

הן בלשון נ' הן כשהן בעין המתבונן והן כשהן על לשונו. אם תביט בעדשה לפני שאתה אוכל מהאדום-האדום הזה (או כל צבע אחר) תראה שצורתה כצורת עדשת-העין, ואכמש"ל.

odedee

New member
כך חשבתי

כשראיתי "עדשים אדומים" על השקית מהסופר

הבת שלי

אמרה לי השבוע, אחרי שסיפרה שהגישו להם בגן אורז עם עדשים, שהיא לא אוהבת עדשים עם אורז, רק עדשים עם שוקולד. לצרכנים של עדשים עם שוקולד (ילדים) וגם לספקים (הסבתות) עולה לפעמים הצורך לומר את צורת היחיד שלהם. הצורה המקובלת היא עדש. ואם לא נביאים הם, בני נביאים. אגב, מה צורת היחיד של במבה? ומישהו כאן, כשהוא צריך להשתמש בצורת היחיד של ענבים, הוגה את העין צרויה?

מוגג

New member
במבי שלג?

תוליק הו תוליק תן לי עינב אך תוליק שותק כמעט נעלב.. ~החכם עינבראשו~

א-פרופו קיבוצניקים ובָּמְבּ

בארוחות שבת אחה"צ המסורתיות אצל סבתו של בנזוגי, היו מתבדחים תמיד על משהו שיצא לה בטעות, אבל נכנס לקאלט המשפחתי - סְפָּגֶט

גנגי

New member
רק לידיעתכם (ושיבולת תאשר)

צורת "ספגטי" ודומיה היא אכן צורת ריבוי. היחיד הוא בחולם בסוף (סתאאאאם, ב-o...איטלקים לא יודעים מה זה חולמלא). אלא שכמו בוטנים - איש אינו יכולאכול ספגטו יחיד.

odedee

New member
אז זהו, שלא.

היחיד של מקרוני הוא מקרונה (נ צרויה). לעומת זאת, היחיד של ניוקי הוא ניוקו.

גנגי

New member
נו, טוב, יש גם יוצאי-דופן,

אין לנו מונופול על ההמצאה הזאת. אבל הכי טוב זה צורות כמו קיר וקירות, תודֶה. לא בעברית, באיטלקית.

גנגי

New member
פסט זה לא זה,

זה כשקוראים למישהו: "פסט, ג'ינג'י, בוא הנה, בכמה אתה מוכר ת'אוטו?"

צימעס

New member
היינו בחתונה

סבאסבתא היו עם הגדולים בשיא הווליום של הריקודים, ואנחנו בחוץ עם הזחלילה. הוא אמר לאבא שלו "אם תצטרכו אותנו, תעשו פסט ונבוא."

למעלה