שאלה באינטגרלים

רזונת

New member
שאלה באינטגרלים

איך מוצאים אינטגרל של e בריבוע בחזקת s בריבוע לחלק לשתיים. (s בריבוע לחלק לשתיים).

M0RPHEUS

New member
האם זה אינטגרל רגיל או מסויים

כי אם זה מסויים אני צריך גבולות !(יש שיטה לפתור זאת עם אינטגרל כפול)

רזונת

New member
בסדר...

השאלה המלאה: אינטגרל כפול של s ו-t כאשר s בין 0 ו-2 t בין 2- ל- 2. צריך לטגרל את מה שכתבתי קודם (אי בחזקת...) כל זה כפול חצי...

M0RPHEUS

New member
ככה?

ככה הפונקציה בתוך האינטגרל (זה מה שהבנתי)? (e.^2).^((s.^2)/2) אם לא, תרשמי את הפונקציה בסגנון שלי ולא במילים

M0RPHEUS

New member
נתקעתי אבל...

את בטוחה שהגבולות הם מספרים קבועים ולא פונקציה? כי אם כן יש שיטה להחליף את סדר האינטגרציה ואם לא אז לילה טוב...

GalRatz

New member
פונקציה זו היא גאוסיין (לא מנורמל)

או "פונקצית צפיפות נורמלית\גאוסית", ויש לה חשיבות רבה בתחום הסטטיסטיקה. האינטגרל על פונקציה זו נקרא "פונקצית התפלגות נורמלית\גאוסית" אך לא ניתן לחשב אותו באופן אנליטי, לכן נהוג להשתמש בטבלה מספרית. הטבלה מתאימה לכל ערך X את תוצאת האינטגרציה ממינוס אינסוף עד X של הפונקציה הנ"ל - מנורמלת באחד חלקי שורש שני פיי, כפי שחושבה באופן נומרי.

Larry

New member
טעות אחת

הפונקציה שהצגת היא כן מסוג ה normal כיוון שהסיגמה בריבוע (variance) שווה ל-1 וה mean שווה לאפס!! לכן תחום הטבלה הוא בפוטנציה (1, 1-) צדקת כשאמרת שאין לפונקציה שהוצגה למעלה אינטגרל...

GalRatz

New member
סליחה, טעות

אם יש מינוס לפני ה S בריבוע אז זה גאוסיין, הפונקציה כפי שכתבת אותה איננה מוכרת לי, אך לדעתי גם לה אין אינטגרל אנליטי עקב הריבוע במעריך.

למעלה