שאלה באישון לילה

gigab

New member
שאלה באישון לילה

שאלה שמציקה לי, ותהיתי אם יש לכם תשובה, חשבתי בקשר לאבולוציה של המטבוליזם, הרי כל שלב מתחיל באיבוד מספר מולקולות atp בשביל ליצור את החומר שאיתו אפשר להמשיך לשלבים הבאים, או להפיק אנרגיה כלשהי. אומנם כל מסלול שתבחר,בין אירובי או אנארובי יוביל אותך לרווח גדול של atp יחסית למה שהשקעת, אך ההתחלה היא הפסד של מולקולות atp, איך אופציה כזאת התרחשה עם השלבים הראשונים לגמרי לא כדאיים ליצור החי? וגורמים דווקא נזק במקום תועלת? יש אופציה שההתחלה של המטבוליזם הייתה דווקא של פפטידזות,שלא בהכרח צורכות אנרגיה בשביל לפעול? אודה לכם אם תפנו אותי למחקרים בנושא (אם התקיימו),אולי באמת אצל פרוטוזואה או תא קדום אחר המטבוליזם שונה מעיקרו. המשך לילה טוב ושבת שלום. gigab.

blueshark09

New member
אתה לא צריך מחקרים

המטבוליזם הוא מערכת אדירה של תגובות שווי משקל משולבות בתהליכים בלתי הפיכים. לרב התהליכים הבלתי הפיכים יש מסלולים עוקפים אפשריים וקיימים, מסוג ש"מ. תגובות לבתי הפיכות נוספו במהלך האבולוציה על מנת להאפשר יעילות גבוהה יותר בתהליכי נשימה אירובית או אנארובית, קרי ניצול יעיל יותר ומהיר יותר של oxidative phophorylation. אל תנסה למצוא חוסר הגיון איפה שקיים הגיון פשוט.

gigab

New member
ענית היטב

אבל לא על השאלה ששאלתי :-} אם אני מבין נכון,ענית בעצם על השאלה למה התפתחו האנזימים ומה היה לפני,שזה מעניין,אבל לא מה ששאלתי. אני תהיתי איך תא פיתח מטבוליזם,כאשר ההתחלה שלו זה בזבוז atp, ואין זה משנה אם מדובר באנזים שצורך atp או שלצורך הפוספורילציה נלקחה ממנו קבוצה זרחנית אחת. האמת שחוסר באנזימים אף מוסיף לשאלה,מכיון שעכשיו רב הסיכויים שהתא לא ייקבל את האנרגיה שהוא השקיע חזרה, מאחר ויש תהליכים בעלי רמת אנרגיה חופשית מאד גבוהה (כלומר שיווי המשקל נוטה בפרוש לכיוון המגיבים.) ובלי אנזימים בתהליך הבא,שייסלק את התוצר,התא יהיה בבעיה. למרות שטכנית, ניתן לזרחן עם po4 חופשי,הרי שרב הזרחנים בתהליכים שמתרחשים היום במטבוליזם נלקחים מatp. אולי בעבר זה היה שונה. ואני לא מחפש חוסר היגיון,אני פשוט שואל שאלות שמטרידות אותי. בתודה והמשך לילה טוב,gigab.

blueshark09

New member
עניתי לך, אתה פשוט לא קורא

זרחון ATP הוא שלב בלתי הפיך, לשלבים בלתי הפיכים יש אלטרנטיבות הפיכות כמעט בכל הרמות בגליקוליזה. הן אלה שהיו קודם והוחלפו לתהליך מקביל צורך ATP, עקב העובדה כי בסופו של דבר תהליך כזה מביא יעילות טובה יותר, על אף צריכת הATP.

למעלה