שאלה באלגברה לינארית .

Whisky Bar

New member
שאלה באלגברה לינארית .

שלום לכולם , אני לא יודע אם השאלה קשורה לפורום . אבל בגלל שמה לעשות , לצערנו , אלגברה לינארית זה קורס חובה במדעי המחשב . נראה לי די קשור .. בכל מקרה אני מתכנן גם לתלות את ההודעה בפורום מתמטיקה .. אחרי ההקדמה המרתקת , אפשר לשאול את השאלה . יש לי ביום שני מבחן באלגברה לינארית , מבחן אמריקאי .. כן , אמריקאי .. עד כמה שאני יודע אלגברה לינארית (וזה לא הרבה ) , אני יודע לפתור שאלות בעזרת נוסחאות וכלים . יש לי בעיה להבין את ה"ראש" מאחורי האלגברה הלינארית . מה זאת אומרת ? לדוגמא : אני מנסה להבין את הקשר בין מרחב הפתרונות , מרחב השורות , ומרחב העמודות של המטריצה ? מה הקשר ביניהם ? אני יודע שהמימדים תמיד שווים , אבל האם המרחבים שווים ? האם זה משנה אם זו מטריצה ריבועית או לא ? האם זה משנה אם היא הפיכה ? תודה מראש לכולם , שבת שלום ..

ChapaChoo

New member
כן

ובכל זאת, השאלה הזאת מאוד מאוד רלוונטית לפורום מתמטיקה, ולא לפורום מדעי המחשב. לינארית זה קורס חובה גם לכימיה, פיזיקה וכל מיני צרות אחרות (בצורה זו או אחרת שלו). זה אומר שהשאלה הזאת רלוונטית לכל אחד מהפורומים האלה?

Whisky Bar

New member
מגניב , ובכל זאת ..

בשורה השניה רשמתי בבירור שאני מתכנן בכל מקרה לתלות את ההודעה הזאת גם בפורום מתמטיקה . ועדיין אני משוכנע שהשאלה הזאת מתאימה לפורום הזה כמו כפפה ליד ! זה לא פורום תיכנות, זה לא פורום מחשבים .. זה פורום מדעי המחשב , וצריך להיות פה אוזן קשבת לכל נושא שקשור למדעי המחשב ... אם כל הבוד , זה לא כאילו שאלתי שאלה במשפטים ! יש אנשים שיותר מתקשים בתיכנות , יש כאלה שיותר מתקשים במבנה מחשבים , יש כאלה שיותר באלגוריתמים ... אני מתקשה בלינארית ! בכל מקרה , תודה רבה על התשובה ..

vinney

Well-known member
אין שום בעיה לשאול פה שאלות באלגברה

לינארית. כמובן, שסיכוי שתקבלי תשובה טובה ומהר הוא גדול יותר בפורום מתמטיקה היעודי לכך.

Whisky Bar

New member
אוקי , אז הנה שאלה . .

כמו שאמרתי , אני מקשה להבין את הקשרים בין מרחב השורות , מרחב העמודות ומרחב הפתרונות . לדוגמא , הנה שאלה : עבור מטיצות 5*5 A ו P כך ש P הפיכה : 1)מרחב השורות של PA שווה בהכרח למרח השורות של A וגם מרחב העמודות של PA שווה בהכרח למרחב העמודות של A 2)מרחב השורות של PA שווה בהכרח למרחב השורות של A , אך יתכן שמרחב העמודות של PA שונה ממרחב העמודות של A 3)יתכן שמרחב השורות של PA שונה ממרחב השורות של A אך מרחב העמודות של PA שווה בהכרח למרחב העמודות של A לפי דעתי התשובה היא 2 . בגלל שאם P היא הפיכה , היא מכפלה של מטריצות אלמנטריות . מה שאומר , ש PA זה בעצם דירוג של המטריצה A . בפעולות דירוג , מרחב השורות אינו משתנה , אולם מרחב העמודות עלול להשתנות .. מה דעתכם ?

למעלה