שאלה באלגוריתמים.

gil levi

New member
שאלה באלגוריתמים.

גרף מכוון G=(V,E)zzz יקרא גרף חצי קשיר בחוזקה אם לכל שני קודקודים u,v יש מסלול מu לv ו/או יש מסלול מv לu. כתבו אלגוריתם יעיל לבדיקה אם גרף מכוון הוא חצי קשיר בחוזקה. מה שאני חשבתי לעשות הוא להריץ BFS מכל קודקוד בV ולכל קודקוד u בV נשמור רשימה Lu של כל הקודקודים שהמרחק שלהם מu הוא אינסוף. בסוף התהליך יהיו לנו
רשימות Lu כאלו. כעת, לכל קודקוד u ולכל קודקוד v בLu נבדוק האם u מופיע גם בLv. במקרה כזה אין מסלול מu לv ואין גם מסלול מv לu. הבעיה שנדמה לי שהאלגוריתם הזה מאוד לא יעיל. הBFS-ים יקחו זמן של (O של)
*(
+ |E| zzz) שזה עוד בסדר, אבל נראה לי שהחיפוש ברשימות יקח זמן גדול מאוד. הוא חסום ידי
^
, אבל זה זמן ענקי. אולי הניתוח שלי של זמן הריצה לא טוב ואפשר למצוא חסם טוב יותר (הרבה הרבה יותר)? חשבתי גם על וריאציה אחרת: אחרי BFS עבור הקודקוד הראשון, u, אפשר להריץ BFS רק עבור הקודקודים בLu ואז לבדוק אם u יהיה שייך לLv עבור איזשהו קודקוד v בLv, אבל אז אני מסתבך כי אני צריך לבדוק מיד אח"כ עבור כל קודקוד בLv ובכלל אני מריץ BFS על v (שהוא בLu) בלי שיש לי איזשהו מידע על הרשימות שיתאימו לקודקודים האחרים בV, אז נראה לי שבוריאציה הזו אני אריץ יותר מדי BFS-ים. טוב, אחרי כל ההסבר הארוך הזה, מישהו יכול לתת לי כיוון/רמז? תודה מראש.

gil levi

New member
שאלה נוספת- במבני נתונים.

השאלה בתמונה. הפתרון שלי הוא כזה: תאור המבנה: נשתמש ב3 מחסניות: מחסנית R לאיברים שנכנסו בפעולת Enqueue, מחסנית P לאיברים שנכנסו בפעולת Penqueue ומחסנית Temp שתתפקד במחסנית עזר להוצאת האיברים מR. מימוש פעולת Enqueue וניתוח זמן ריצתה: פשוט הכנסה רגילה למחסנית R. מספר קבוצה של פעולות ולכן זמן הריצה טטא(1). מימוש פעולת Penqueue וניתוח זמן ריצה: פשוט הכנסה רגילה למחסנית P. מספר קבוע של פעולות ולכן זמן הריצה הוא טטא(1). מימוש פעולת Denqueu: אם יש לפחות איבר אחד במחסנית P נוציא את האיבר שבראש המחסנית (אז האחרון שנכנס ב Penqueue יצא לפני כל האחרים שנכנסו בפעולת Penqueue). אם P ריקה נעביר את כל איברי R למחסנית Temp, נוציא את מה שהיה אחרון בR ונחזיר את האיברים מTemp לR. אני יודע שאפשר גם עם 2 מחסניות, אבל לא חשבתי על זה במבחן. חוץ מהעובדה שאפשר עם 2 מחסניות, מישהו רואה טעות אחרת? הוא נתן לי 0 על זה. תודה מראש.

copaste

New member
Dequeue שלך לא O(1)z amortize

תחשוב שעשית n פעולות enqueue ואח"כ n פעולות dequeue . פעולת ה deque הראשונה לוקחת בערך 4n פעולות במחסניות (n פעמים העברה לTemp מ R, פעולת הוצאה מהמחסנית ו n-1 פעולות העברה מ Temp בחזרה ל R ). באופן דומה הdeque הבא יקח כ 4*(n-1) פעולות וכו'. סה"כ תקבל זמן ממוצע של O(n)Z . בשביל שיהיה amortize O(1)Z צריך כשאתה מוציא את האיברים מ Temp להחזיר חצי ל R וחצי ל P (ולא את כל האיברים ל R).

yuvalmadar

New member
לשיעורין

Amortized analysis = ניתוח לשיעורין. (לפי התרגום של האו"פ לקורמן)

ron369

New member
נראה לי שצריך: (לא מתעמק)

צור שתי מחסניות (מינימלי לדעתי). אינווריאנטה #1 : בתור השני תמיד האיברים מוחזקים בסדר שצריך להוציאם. תחשוב איך אפשר לקיים את האינו', באמצעות שני התורים.

gil levi

New member
תודה, אבל יש לי את הפתרון.

רציתי לדעת מדוע הורידו לי כל כך הרבה. עכשיו אני יודע

למעלה