שאלה באמת חשובה!

שאלה באמת חשובה!

רציתי לדעת אם ניתן לראות בDVD סרטים שהורדו מהאינטרנט ונצרבו על ידי צורב סטנדרטי. ואם צריך תוכנה לשם כך, איך קוראים לה? תודה

TheShis

New member
זה לא הפורום הנכון לשאול את השאלה.

נסה בפורום "על פיראטים ושאר מרעין בישין".

TheShis

New member
גם לאתי אלון היה שיקול כלכלי.

זה מצדיק את מה שהיא עשתה? בכל מקרה, אני לא מותח עליך ביקורת (ישירה) - אתה רוצה לגנוב - סבבה לך. רק ציינתי, שהפורום עוסק בסרטי DVD מקוריים. לא גנובים, לא צרובים. מקוריים - קנויים או שכורים. פשוט וקל.
גם לי יש שיקול כלכלי בדיוק כמוך. אני פשוט מחזיק בדיעה, שעל הסרט עבדו עשרות ומאות של אנשים, ואם אני כל כך נהנה ורוצה את הסרט "לתמיד", אז זו התודה שלי להם על העבודה הקשה שהם השקיעו בסרט - אני קונה את הסרט. תמים? נאיבי? פלצני? זה מה יש.
ואגב, מחירי הסרטים בארץ אכן גבוהים (אבל גם מחירי המכוניות - אתה גונב גם מכוניות?), אבל ניתן בקלות להזמין מחו"ל בחצי מחיר ולעיתים אפילו בפחות.

חחחח, יש משהו בדבריך...אבל...

אני עוד מהאנשים היחידים בארץ שמשלמים מיסים כמו בני אדם ומשרתים בצבא. אז נכון שזה לא נכון לצרוב, אבל פה ושם לצרוב זה לא אסון גדול, מה גם שזה לא בא על חשבונו של אף אחד כי אף אחד לא סובל מזה.

TheShis

New member
קודם כל, אתה לא היחיד.

"פה ושם לצרוב" זה כמו "פה ושם לגנוב". תתייחס לזה איך שבא לך. זה שאנחנו משלמים מיסים ועושים צבא (ומילואים - ובגדול!) לא אומר שמותר לנו לעשות דברים שלאחרים גם אסור. אבל אני יודע - זו הגישה בארץ, מה לעשות.

TheShis

New member
לא.

בד"כ, אם לא הייתי יודע, הייתי עונה בנימוס "לא, מצטער". עכשיו זה פשוט "לא", יען כי אני לא מצטער. אין מקום לדיונים הללו בפורום. נסה בפורום אחר.

שח_מט

New member
גנב הוא גנב הוא גנב....

ומה לעשות שפה בארץ חינכו את כולם לגנוב... למה לא לגנוב רדיו דיסק לאוטו... זה גם עולה הרבה בגלל המס, וזה מוצר קטן לא כמו טלביזיה למשל... רוצה רדיו גנוב? אל תדאגו, בגללכם יום אחד יהיה הרבה פחות מוסיקה וסרטים באיכות טובה (בעיקר מוסיקה) ואל תבואו אלי אח"כ בטענות. אני קונה! שחר

tempy

New member
האנלוגיה שלך לא הגיונית.

גניבת רדיו-דיסק מהווה גניבה של רכושו של מישהו אחר. כלומר, בעצם פעולת הגניבה, בעל המכשיר יאבד את רכושו הקיים. בהעתקת דיסק, אתה יוצר *העתק*. ההנחה כי על כל העתקה/צריבה/וכו´ מפסידים האולפנים כסף הינה שגויה, מאחר ובמקרים רבים לא הייתה כוונה לרכוש את הסרט מלכתחילה. בנוסף, הורדת הסרט מהווה אלטרנטיבה להשכרה במקרה של סרט שלא צפית בו ושלא ניתן להשכירו . אם זאת, אני מאמין שכאשר אתה נהנה מסרט עד כדי כך שאתה מעוניין לראותו פעמים נוספות בעתיד, יש לקנות אותו (או להשכירו במידת האפשר). כמו כן, הצדק עמכם בטענתכם כי פורום זה עוסק אך ורק בסרטי DVD.. פורום זה קם במטרה לתת מענה לאלו המעונינים בביקורות, השוואות וכו´ על סרטי DVD בטרם קנייתם/השכרתם, דבר שלא תופס לגבי dvd-rips למניהם.

TheShis

New member
אתה כנראה לא מודע למה שאמרת

לגבי יצירת ה"העתק". גם הדפסת שטרות מזוייפים היא יצירת "העתק". גם כאן אין (לכאורה) אף אחד שמפסיד. לא כך? אותו הפסד בו אתה מסרב להכיר הוא הפסד פוטנציאלי, או במילים אחרות, מניעת רווח פוטנציאלי מהאולפנים. אין שום תירוץ בעולם לתופעה. לפחות לא תירוץ חוקי, אבל שוב, העם היושב בציון חייב להיות "אובר-חוכם". התירוץ הכי שחוק הוא "אין לי כסף לזה". תשמע (לא אתה ספציפית), זה הכי קל שבעולם לבחור בתחביב לא זול, ולגנוב על ימין ועל שמאל בתירוץ של העדר אמצעים כלכליים. בגלל זה אני לא אוסף יינות. אני מאוד אוהב יינות ישנים בני 15-30 שנה. רק מה - זה תחביב יקר מאוד, וקשה לי לשלם 2000 ש"ח לבקבוק. אז מה הפתרון? לא להקים לי מרתף יינות. אני יכול להמשיך ולתת הרבה דוגמאות, אבל אני משוכנע שהרעיון הובן (גם אם הוא לא הופנם).

Sam Pas

New member
והתשובה היא

בתשובות של כולכם יש מן ההיגיון אך דיון זה נמאס עלי. התשובה לשאלתך קול אילם היא: סרטים שנצרבו בצורב רגיל ניתנים לצפייה במכשיר די.וי.די המאפשר קריאת צרובים. לשם כך יש לצרוב את קובץ המדיה בפורמט VCD הנתמך במכשירי הדי.וי.די (בתוכנת הצריבה NERO ישנה אפשרות שכזו). רק שים לב שדיסק רגיל נפחו קטן מזה של תקליטור די וי די ולכן אם הסרט ארוך תאלץ לחלקו למספר דיסקים. אני מרגיש שמחובתי להוסיף את דעתי לדיון זה שלכם: מליוני אנשים ממדינות שונות, ובתוכם גם ישראלים, צורבים סרטים (ותוכנות). העובדה הזו ידועה לכולנו, אך בואו וננסה להבין מדוע תופעה זו פופולארית למדי. דיברו כאן על גניבת מכוניות וחלקיה, זיוף שטרות ומעילות. הדבר המשותף לדברים הנ"ל הוא גורם הסיכון. כשאני מבצע עבירה שכזו הסיכוי שיתפסו אותי גבוה מאוד. לרשויות האכיפה אמצעים רבים כדי לגלות עבירות שכאלה, והעונש גם הוא כבד. ולעומת-זאת, עבירה על זכויות-יוצרים אינה כרוכה בסיכון כלשהו. היקף הבעיה כה רב, והקושי באיתור העבירות מקשות על רשויות האכיפה למנוע עבירות שכאלו. רשויות אלה יכולות לגלות רק בתי-עסק גדולים שמפירים זכויות-יוצרים בעוד שהצרכן הפרטי נטול סכנה. ולכן כשאני צורב מדיה, אני יודע שהסיכוי שיגלו אותי אפסי ולכן לא מזיז לי שאני מבצע עבירה ועושה זאת בלי נקיפות מצפון. ובכך אנו רואים את השפעת ההרתעה על היקף העבירות. אם יהיו לרשויות האכיפה אמצעים לגלות ולהרתיע עברייני זכויות-יוצרים, אזי היקף הבעיה יקטן משמעותית. בברכה, ת.ר.

Soak

New member
סוף הדיון הזה

Sam Pas, הפורום הזה לא יאפשר דיונים על סרטים צרובים נקודה. אם תוכן ההודעה חוקי, אם הוא לא נותן לינקים או אם זה כן כמו גניבה או לא - כל זה לא מעניין אותי. הסיבה היחידה שהודעתך לא נמחקה (כמו הודעה דומה מאתמול) היא התוספת שלך לגבי דיון החוקיות. הפורום הזה עוסק בסרטי DVD בלבד וכך הוא ישאר. ולשם ההבהרה הוא לא עוסק ב DIVX, VCD, צריבות, הורדת סרטים מהרשת, תרגומי סרטים, קבצי סרטים או כל הנוגע בדבר.

tempy

New member
שים לב כי אני מאמין כי הצדק עמכם,

יש לי רק בעיה עם ההשוואות שעושים בין העתק סרטים לגניבת רכוש וכו´. אגב, הדפסת כסף הינה דבר שונה לחלוטין מהעתקת DVD.. כאשר אתה מדפיס כסף, מטרתך העיקרית לעשות בו שימוש (קניית רכוש וכו´), ובכך אתה פוגע במי שקנית ממנו את הרכוש (הרי לא ניתן להפקיד כסף מזויף בבנק, נכון?). הדרך היחידה שניתן להתאים אנאלוגיה זו למעשה העתקה היא ע"י השוואת הדבר למכירת סרטי DVD מועתקים, דבר הפסול לכל הדעות (לפחות כך אני מקווה
). כמו-כן, כמו שכבר אמרתי, אני מאמין שכאשר אתה נהנה מסרט במידה שברצונך להשאירו לתמיד, אז יש *לקנותו*.. אם זאת, כאשר לא ניתן *להשכיר* סרט ואתה מעוניין לצפות בו טרם קנייתו, אז אין כל רע בהורדת הסרט לשם צפייה ראשונית בלבד (בהנחה שאת הסרט הנ"ל לא ניתן לראות בקולנוע ולא ניתן להשכירו). שוב, על נקודה זו ניתן להתווכח ולהתפלפל על גבי הודעות רבות, אך זהו לא המקום לכך
. שוב, אני מסכים אתכם עם התנגדותכם לדיונים בנושא DVD-rips למניהם מהסיבות שהעלתי למעלה, רק פשוט קצת צורם לי כיצד אתם הופכים את אלו שמעתיקים סרטים לפושעים מן השורה
. אני מקווה שהבנת את הנקודה שלי
.

למעלה