שאלה באקסל

evike

Well-known member
מנהל
יש לי טבלה עם שמות, כתובות ומספרי טלפון, לפי סדר אקראי. אני רוצה לשנות את הסדר, שהשמות יופיעו לפי א' ב', וכמובן שכל הנתונים יזוזו איתם לאותה השורה. כלומר, שאם אני משנה מיקום של שם, גם הכתובת ומספר הטלפון יזוזו איתו.
ואם בעתיד אוסיף שם, האם יקפוץ אוטומטית למיקום הנכון, או אצטרך שוב להפעיל נוסחה?
אופיס 2010 וינדוס 10. תודה.

נערך לאחרונה ב:

iyyi2

Member
חפש בתפריט "נתונים" את "מיון" ופעל לפי ההנחיות.
לאחר הוספת נתון צריך לחזור על הפעולה פעם נוספת.
אפשר באמצעות מאקרו אירוע לבצע את הפעולה אוטומטית.
לשם כך צריך אתה צריך להעלות את הקובץ (לא צילום מסך)

evike

Well-known member
מנהל
תודה, אבל לא מסתדר לי. שמות המשפחה אומנם שונו לפי הא'ב', אבל יתר הנתונים לא שויכו לשמות המשפחה, ונשארו כפי שהיו. אם אשנה בהמשך לפי שם פרטי, השמות יופיעו לפי א'ב', אבל בלי קשר לשיוכם לשמות המשפחה.
אשמח להבהרות.
תודה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תודה, אבל לא מסתדר לי. שמות המשפחה אומנם שונו לפי הא'ב', אבל יתר הנתונים לא שויכו לשמות המשפחה, ונשארו כפי שהיו. אם אשנה בהמשך לפי שם פרטי, השמות יופיעו לפי א'ב', אבל בלי קשר לשיוכם לשמות המשפחה.
אשמח להבהרות.
תודה.
האם "צבעת" את כל הטבלה לפני שעשית את המיון ?

evike

Well-known member
מנהל
? לא הבנתי. אני לא מצויה כל כך בתוכנה, אני משתמשת בה בעיקר לניהול החשבונות של אישי, או פה ושם חישובים. הכנתי כבר טבלה מהסוג הזה, אבל הכל היה לפי מה שהכנסתי, ללא שינויים.
זו פעם ראשונה שהכנתי רשימה כזאת, היא די ארוכה, אז לא בא לי להתחיל לרשום הכל מההתחלה.
מה עלי לצבוע? ומה לעשות לאחר הצביעה?
תודה

sb007

New member
כשאת ממיינת את הטבלה , תסמני תא בודד בלבד ואז תעשי את המיון.

evike

Well-known member
מנהל
את זה בדיוק עשיתי, מיקומם של יתר הטבלאות לא השתנה, והפרטים שבהם לא שויכו למי שהיו אמורים.
תודה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
? לא הבנתי. אני לא מצויה כל כך בתוכנה, אני משתמשת בה בעיקר לניהול החשבונות של אישי, או פה ושם חישובים. הכנתי כבר טבלה מהסוג הזה, אבל הכל היה לפי מה שהכנסתי, ללא שינויים.
זו פעם ראשונה שהכנתי רשימה כזאת, היא די ארוכה, אז לא בא לי להתחיל לרשום הכל מההתחלה.
מה עלי לצבוע? ומה לעשות לאחר הצביעה?
תודה
צובעים - כלומר מסמנים - את כל הטבלה ואחר כך עושים מיוןואז כשמוזזים שמות המשפחה כל השורה הכוללת את שם המשפחה זזה איתם
מומלץ לפני שאת ממינת את הטבלה המקורית העתיקי אותה למקום אחר כך שאם המיון יעשה בלאגאן תוכלי להחזיר את המקורית, כשאת מוסיפה בשלבים מאוחרים יותר שם עם פרטים לטבלה - או שתכניסי אותו לפי האלף-בית(כלומר ע"י גזור-הדבק של קטע הטבלה שאחרי השם החדש, ההדבקה תהיה שורה אחת למטה ובשורה שהתפנתה תכניסי את החדש, או שתכניסי את החדש בסוף ותעשי מיון מחדש כפי שעשית בפעם הראשונה
בהצלחה

evike

Well-known member
מנהל
הבן המקסים שלי שלח לי סרטון הסבר מצולם, ובשניה הסתדר לי. בד"כ אני מנסה להסתדר לבד, אם לא אז מחפשת בגוגל ובפורומים ושואלת, ורק כשלא מצליחה אני פונה אליו. אומנם הוא תמיד עוזר בשמחה, אבל הוא כל כך עסוק שאני מעדיפה להשאיר אותו כאופציה אחרונה.
בפינה בצד ימין למעלה לפני הטבלאות יש משולש קטן. לוחצים עליו וזה מסמן את כל הטבלה. מסמנים את מה שרוצים, לוחצים על נתונים, על מיון, בחלונית שנפתחת לוחצים על מיון לפי עמודה, ובוחרים מאיזו עמודה רוצים לשנות.
אח"כ בוחרים במיון לפי א ב ומאשרים. סה טו. הכל מסתדר כמו חיילים.
תודה על הנכונות לעזור.

למעלה