שאלה באשר למחקר שפרח מזכרוני

hooting owl

New member
שאלה באשר למחקר שפרח מזכרוני

אני מנסה להזכר בשם של החוקר (או קבוצת החוקרים) שביצעו מחקר מאוד מפורסם, בסוציולוגיה דווקא. זקוקה לזה בכדוגמא למשהו במסגרת תרגול שאני רוצה להעביר לסטודנטים שלי...

מדובר במחקר אקספלורטיבי-אנתרופולוגי, ובו היה לחוקרים משת"פ שהצליח להסתנן לתוך ארגון מאפיה ולספק מידע על מבנה הארגון והיחסים בין החברים בו. כל הניתוחים היו איכותניים.

חיפושי בגוגל לא העלו תוצאות, ו-TOT phenomenon לגמרי משגעת אותי בינתיים.

מישהו יודע?

hooting owl

New member
מעניין, אבל לא

מה שאני מחפשת מאוד ישן ומופיע ב-textbook לדעתי משנות ה-60-70...

sense9

Member
מנהל
יודעת על מה את מדברת, מנסה להזכר בשם.

(איפה אורן זריף כשצריך אותו?
)

לא זוכרת מאפיה, קראתי בזמנו

מחקר על שכונות עוני שהיו מאופיינות ב-gangs של איטלקים - היה שם אלמנט של פשע אבל לא 'מאפיה מאפיה'. אני לא זוכרת את הפרטים אבל יכולה לשחזר אם צריך.

זה הכיוון, או שממש היה מדובר על מאפיה ?

hooting owl

New member
אולי היה מדובר במאפיה איטלקית

אבל לא נראה לי שהיה עניין של שכונות עוני. המחקר בפירוש עסק במבנה הארגוני של אותה מאפיה....

תודה על הנסיון! לצערי אני לא זוכרת שום דבר חוץ מזה. נדמה לי שהמחקר תואר באותו ספר מאמרים ישן נושן שהיו לומדים איתו סוציולוגיה בתיכון.

התקשרתי לחברים שמתמצאים יותר בתחום ואף-אחד לא זוכר (אני בתחום מדעי-המוח, אבל זוכרת או מהתיכון או מהתואר הראשון את המחקר הנ"ל).

sense9

Member
מנהל
למתי את צריכה את זה?

מה שאת מתארת נשמע לי מאוד מוכר, אבל אם זה לא דחוף לך למחר, אוכל לנסות לברר אצל מישהו שסביר שיידע.

hooting owl

New member
זה לא דחוף לי למחר

אני מכינה תרגול ליום ראשון וחשבתי על זה בתור דוגמא.

הכי הרבה אשתמש במחקר אחר מאותו סגנון כדוגמא, אבל זה שאני לא מצליחה להזכר די משגע אותי כשלעצמו...

למעלה