שאלה בבקשה בקשר לבנק

מיכל1000

New member
שאלה בבקשה בקשר לבנק

אני לא ידעתי איפה לשאול, פעם היה פורום ״בנק מול לקוח״ אבל הוא כבר לא קיים.
אז אשאל פה בתקווה שאולי מישהו מניסיונו או לא מניסיון יוכל להשיב לי.

אז ככה:

אני לקוחה כבר 15 שנה בבנק לאומי.
מעולם לא היו לי בעיות עם הבנק.
מעולם גם לא קיבלתי מהם טלפון כי תמיד בחשבון הייתי בזכות ובאמת לא היו איתי שום בעיות :)

בשנה האחרונה, הפכתי להיות עצמאית וגם המשכורת שלי עלתה בהתאם, יחסית לשנים קודמות שהייתי שכירה.
אני מכניסה לחשבון הבנק האישי שלי כל 15 לחודש בסביבות ה 40,000 שקל טפו טפו טפו!!

בכל אופן, ביקשתי כבר לפני שנה שייתנו לי מסגרת אשראי של 40,000 שקל והבנק נתן לי ללא בעיות!!
כי העדפתי שיהיה לי קצת מרחב עם כל המקדמות שאני אמורה לשלם למס הכנסה , מע״מ וכו.....( זה חשבון פרטי, לא פתחתי עסקי )
ובלי קשר, התחלתי גם להשקיע בבורסה וגם שם יש לי כמות לא מבוטלת של כסף כי גם רציתי למנף את הכסף.

כרגע, אני נמצאת במינוס של 36,000 שקלים... אבל אני לא מודאגת משום שאני אמורה לקבל כספים מפרויקטים שעשיתי כבר. ( מדובר על שוטף פלוס)
אבל הבעיה היא כזו:
המצב הוא שביום ראשון הקרוב, לאחר החג, אמור לרדת לי חיוב של 4000 שקלים מכרטיס האשראי, מה שאומר שאהיה במינוס 40,000 שקלים!!!!

עכשיו, הייתי אמורה גם לקבל ביום ראשון את המשכורת על סך 40,000 שקלים כך שאמרתי שבסופו של יום אהיה מאוזנת והכל יהיה בסדר.

אבל אתמול הודיעו לי שיוכלו לתת לי את הכסף על הפרוייקט שסיימתי ,רק בעוד שבוע! ( אני סומכת עליהם כי זו חברה אמינה)
זה אומר שבעוד כמה ימים אמורה לרדת לי שכירות של 4000 שקל, מה שאומר שאני חורגת ממסגרת האשראי שנתנו לי.
אהיה כבר במצב של 44,000 שקל.

השאלה שלי היא כזו:
איך הבנק עלול לנהוג כלפי?איך בדיוק התהליך נעשה?
האם הצ׳ק של השכירות שיופקד לא יאושר ויוחזר לבעליו ( מה שממש לא הייתי רוצה שייקרה)
או שלפני שהם לא מכבדים את הצ׳ק הבנק כן ירים אלי טלפון ואז אולי אנסה לשכנע אותו שהכל בסדר ובעוד מספר ימים אני מכניסה 40,000 שקל?
שוב, אני מזכירה שמעולם לא היו לי בעיות עם הבנק ואני נחשבת ללקוחה טובה של הבנק.
וגם בתיק המניות יש לי כסף משמעותי.
אם לא תהיה לי ברירה, אז אמכור ביום ראשון מניה אחת או שתיים, אבל אני מעדיפה להימנע מכך ולחכות עוד 4-5 ימים.

אני יודעת שאני משלמת ריבית אבל האם הצ׳ק פשוט לא יכובד מבלי שיתקשרו אלי מהבנק?
מזה אני הכי חוששת.

תודה לכם

למעלה