שאלה?-בבקשה הספר מפורט..(הגיון צורני זה לא הצד החזק שלי..)

תמי.

New member
שאלה?-בבקשה הספר מפורט..(הגיון צורני זה לא הצד החזק שלי..)

כל המשוטטים באינטרנט הם משועממים או עייפים. איזה מהטענות הבאות סותרת בהכרח טענה זו? א. יש משוטט באינטרנט משועמם שאינו עייף. ב.כל המשוטטים באינטרנט הם עייפים ומשועממים. ג.יש משוטט באינטרנט שאינו משועמם ואינו עייף. ד.יש אדם משועמם ועייף שאינו משוטט באינטרנט. ולסיום קצת תיסכול אישי.....אם אני לא מוציאה ציון טוב אני יכולה להגיד שלום לעתיד שעליו תמיד חלמתי...!! ואני שואלת אתכם -זה פייר??! אז תודה מראש בהצלחה לכולם...... ביי

psymaster

New member
תמי - אל יאוש - וגם תשובה

היי תמי, כדי לסתור משפט ``כל`` - כל המשוטטים משועממים או עייפים צריך משפט ``יש`` לדוגמא - אם אני אומר שכל הכלבים שחורים ומגיע מישהו שאומר שיש כלב לבן טענתי אינה נכונה שהרי מספיק אחד יוצא דופן (הכלב במקרה זה) כדי לסתור את הטענה.ואם נגיד ש-``כל הכלבים שחורים או לבנים`` ויבוא מישהו ויאמר שיש כלב צהוב (כלומר לא שחור ולא לבן) הוא יסתור את טענתנו. ועכשיו לשאלתך - כשאומרים שכל המשוטטים משועממים או עייפים הכוונה שכל מי שמשוטט הוא או עייף או משועמם או שניהם (זו המשמעות של המילה ``או`` בלוגיקה) ולכן אם נאמר ש-``יש משוטט שאינו עייף ואינו משועמם אנו סותרים את הטענה המקורית. מקווה שהבנת- בהצלחה בהמשך, ואולי תמצאי נחמה בסיכוי מסוים שגם אם לא תקבלי את הציון הדרוש ייתכן שבעתיד יבטלו את המבחן.

למעלה