שאלה בבקשה לצמחונים בלבד

שאלה בבקשה לצמחונים בלבד

האם מפריע לכם כאשר בן זוגכם שותה לכם מבקבוק המים נניח אחרי שסיים ארוחה בשרית ? האם תקחו נניח רק תפוח אדמה במזלג ישירות מצלחתו בה תבשיל בשרי עם ירקות ? ובחומרה יותר גדולה.... האם תמנעו מנשיקה אחרי שסיים ארוחה בשרית ?

d a p h n a

New member
לא מפריע לי עניין השתייה

אם כי מאחר והוא חולה צליאק, אנחנו משתדלים להמנע מחלוקת בקבוקים מהכיוון ההפוך - שאני לא אכניס לו בטעות גלוטן לבקבוק. לגבי נשיקה, בעקרון לא מפריע לי אבל אם הוא אכל משהו עם טעם/ריח בשרי מאוד חזק אבקש ממנו לשטוף את הפה לפני שנתנשק. לגבי אוכל מהצלחת - בעקרון אני לא אוכלת אוכל שבושל עם בשר או שישב באותה הצלחת עם בשר. יוצא הדופן היחיד הוא שאם יש בצלחת שלו משהו בשרי שממש לא משאיר סימנים (נניח המבורגר בלחמניה), אני כן מוכנה "לזנב" כמה צ'יפסים אם הם ישבו בקצה הרחוק של הצלחת, במקום שבו אין סיכוי שהם נגעו בבשר.

אישעם

New member
לא תהיה לי בת זוג שאוכלת בשר

אז כנראה שהתשובה היא כן. אני אמנע מבת זוג שאוכלת בשר (כי היא...).

Deep Blue Sky

New member
כן...

מפריע לי שהאוכל שאני אוכלת מתבשל יחד עם חיה מתה. מפריע לי בכלל עצם המחשבה שאני צריכה לקרב לפה שלי משהו שקשור לבשר...

p e b b l e

New member
גם לי מפריע

בעלי מתורגל כבר לצחצח שיניים אם הוא רוצה לנשקני אחרי שאכל בשר. אני גם לא כל כך אוהבת לשתות מאותו בקבוק אם הוא אכל בשר אבל זה כבר גמיש יותר (תלוי מה אכל ועד כמה אני צמאה). לגבי האוכל זה יהרג ובל יעבור. אני לא אוכל מזון שהתבשל עם בשר או נגע בבשר, וגם לזה כל משפחתי כבר התרגלה ומקיימת באדיקות את החוק שכף שנגעה בבשר לא תיגע בצמחוני.

אני אשמח לעוד תגובות

זה עוזר לי להפחית את החשיבה שאני "פריקית" בעיני הבעל שלי ובמיוחד בעיניי.

MyTaoWay

New member
תשובות שלי :

1. בן זוג שלי יהיה צמחוני. 2. '' האם תקחו נניח רק תפוח אדמה במזלג ישירות מצלחתו בה תבשיל בשרי עם ירקות ? '' זה כמו לשאול אדם חרידי - האם תשתה את החלב שבושל בו בשר ... ברור שלא !!!! לעולם לא !!!

d a p h n a

New member
אפשר לשאול שאלה, לא בקנטרנות?

כמה אנשים בשרשור זה ציינו שבני הזוג העתידיים שלהם יהיו אך ורק צמחונים. מנסיון החיים הקצר שלי, אהבה היא דבר קצת לא צפוי, וקורה שמתאהבים במישהו שלאו דווקא מסכימים איתו על דברים רבים. מה תעשו אם תפגשו מישהו ותרגישו עניין ומשיכה רומנטית וכו', ואותו המישהו לא יהיה צמחוני? האם תוותרו מראש על מערכת היחסים בגלל עניין הצמחונות? אני באמת לא שואלת בקנטרנות. אני בהחלט מבינה את העקרון של חיפוש בן זוג צמחוני ומכבדת אותו. אני פשוט סקרנית מה תעשו במצב כזה.

MyTaoWay

New member
לא כדאי לך לדעת... ../images/Emo6.gif

ברור שזה קריטריון מגביל ... אם אתאהב באוכל בשר, אני יהפוך אותו לצמחוני... (לא בכוח...) בשלבים... אגרום לו למודעות ... אחרי הכל אין הרבה גברים בשלנים בעולם ... (כי אני לא מתכוונת לבשל לו בשר) כך ש-או שהוא יתייאש ממני, ונפרד ... או שיתייאש מבישול הבשר... ואז אני אתחיל לבשל לו צמחוני
אצלי זה לא רק צמחונות אלא אורך חיים בריא - שלא כולל גם מוצרי חלב , ביסלי (
) במבה (
) וכל המזון המעובד הזה... כך שבעצם חשוב לי שיהיה לי בן זוג עם מודעות לא רק לצמחונות/טבעונות אלא לאורך החיים הבריא בכלל ...

motior

Member
שלוש תשובות

1) אחרי שסיימה ארוחה בשרית - בהחלט מפריע לי כי לבקבוק יהיה ריח של ... 2) לא מוכן לאכול אוכל שבושל עם בשר כי הוא סופג טעמים ובודאי גם שומן מהבשר 3) לא נמנע באופן גורף מנשיקות אבל אם יש ריח של בשר (או גרוע מזה מאכלי ים) אמנע מהנשיקה

Tender Thunder

New member
כן, מפריע.

ולכן הוא גם לא אוכל בשר/גופה אחרת בנוכחותי, ובכלל הפחית כמויות ולא אוכל את זה הרבה. רוב הסיכויים שלא אשתה מאותו בקבוק, אלא אם אני ממש ממש צמאה וזה לא מורגש (למרות שהקטע הפסיכולוגי של "בשר *איכשהו* נגע כאן" מפריע גם). לא לוקחת בעיקרון מצלחת שיש בה בשר, למרות שבמקרים נדירים אני לוקחת איזה צ'יפס או מלפפון חמוץ מצלחת עם שניצל, כל עוד הם לא נגעו אחד בשני בשום אופן. והוא כבר התעצבן על העניין של הנשיקה בעבר, ורק פעם אחת או פעמיים לא נמנעתי מנשיקה. אבל הוא כבר מבין ולא מעז שיהיו עליו "שרידים" כלשהם מארוחה בשרית כשאנחנו נפגשים, ואם משהו יפריע לי, אני אשלח אותו לצחצוח או מינימום מסטיק. אני יודעת שיש אנשים (במיוחד אוכלי בשר, כמובן) שהדברים האלה נראים להם מוגזמים, מיותרים או קטנוניים, אבל העובדה שהוא בכלל אוכל בשר מתישהו פוגעת בי מספיק ומסכנת את הקשר מספיק, ואם הוא לא יעשה את ה"וויתורים" האלה, הוא ייאלץ לוותר עליי בסופו של דבר... זה תלוי בכמה זה חשוב לך, וכמה חשוב לו שזה חשוב לך
.

התשובה שלי

לא מפריע לי לשתות מכוס או בקבוק של מי שאכל בשר. לא מפריע לי להתנשק עם אותו אדם (יותר מפריע לי להתנשק עם מעשן) לאחר שאכל בשר, אלא אם כן יש לו ריח וטעם חזק ואז זה ממש דוחה אותי והוא ילך לצחצח שיניים. לא אוכל משהו שבושל עם בשר, אבל כמו אחרים, צ'יפס בצד של המבורגר שלא נגע בבשר ישירות, אני אוכל. בעלי אוכל בשר ולא סתם, אלא ממש נלהב וגם לא אוכל כשר. שני הדברים מפריעים לי, אבל אני מכבדת אותו והוא אותי. למרבה הצער קשה מאוד למצוא צימחוני גבר, רוב הצימחונים (המעטים, יש לציין) שהכרתי בחיי, הם... הן. מה שכן, התברכתי בגבר שגדל בבית שבו אמא צימחונית והיא סרבה להכין בשר ולכן בעלי מגיל קטן יודע להכין אוכל ובשר, כך שנפתרה לי הדילמה והפחד הקשה שאאלץ להכין בשר לילדים העתידיים או לבעל עתידי כלשהו.

למעלה