שאלה בבקשה-"שרף עין גדי"

שאלה בבקשה-"שרף עין גדי"

1.זה נכון שמי שמקבל הכשה מ"שרף עין גדי" אז זהו? הוא צריך רק להתפלל לאלוהים? כי הבנתי שאין בארץ טיפול לזה , הייתכן?? ואם זה נכון , אז למה? הרי תופסים תנחש ומכינים נסיוב , לא?

omerzi

New member
נצל"ש

איך קוראים לנחש השחור הארסי השני בארץ? פתאום ברח לי השם =\

omerzi

New member
תודה

ולמה לא? אי אפשר לענות לשני אנשים באותו זמן?

omer356

New member
אני לא בטוח

אבל הבעיה.. שהנחש הזה מיוחד מאוד.. יש לו את היכולת לסובב את ראשו ככה שגם אם תתפוס אותו בראש יש מצב שהוא יוכל להכיש אותך..

qqqq

New member
לא בדיוק

השניים שלו מסובבות, והוא מכיש אחורנית. אם ראית אחד כזה, המלצה שלי - תפוס את הרגלים ותברח. (לא לפני שתצלם אותו תמונה שתיים כדי להעלות לכאן)

אם אתה אדם מאמין אתה מוזמן להתפלל

אני אישית אשתדל להגיע לבית חולים כמה שיותר מהר לקבל טיפול תומך. גם ללא נסיוב לעיתים ניתן להתאושש מהכשות בעזרת טיפול בבית חולים. הכנה של נסיוב זה תהליך יקר ולכן גם הנסיוב יקר ובשל חיי מדף נמוכים ומעט הכשות לא מחזיקים אותו בארץ למיטב ידיעתי.

OREAL1111

New member
לפי..

מה שהבנתי לרוב מייבאים נסיובים שונים להכשות נחשים אם הנסיוב לא קיים בארץ,במקרה של הכשה ע"י שרף עין גדי מייבאים ניסיוב?

t a m i r 3

New member
שרף עין גדי

הוא מין אנדמי לארץ אז לא נראה לי שמכינים בחו"ל נסיוב להכשה שלו וכמו שאמרו פה בארץ לא שווה להכין אותו

מה , עד כדי כך יקרים הנסיובים??

מישהו זרק לי שיש נסיובים שמגיעים ל5000 דולר!! ואפילו יותר , יכול להיות דבר כזה???

orel767

New member
יש נסיובים מסוימים שמותאמים ל...

יש נסיובים מסוימים שמותאמים להכשות של נחש מסוים שהם גם יכולים להתאים להכשות של נחש אחר

bendj123

New member
שמעתי דבר כזה

שעקב פיחות מיקריי ההכשה של הסוג הזה אז אין צורך להשקיע ביצירת נוגדנים או חיסון כל שהו. מאוד קטלני בקיצור אם הוכשת עדיף שיהיה אקדח בסביבת מקום אם אתה מבין למה אני מתכוון מואה הא האה האה

אתה מדבר מידיעה על מקרי הכשה

שהסתיימו בצורה כזאת או סתם זורק? אני יודע לפחות על 3 מקרי הכשה של שרף שלא נגמרו במוות. ודיעו לי רק על אחד שהסתיים במוות וזה קרה מהר מאוד (מה שאולי מרמז שלא הארס הוא זה שהרג).

Nailicq

New member
קצת סדר בבלגן...

אז קצת סדר בבלגן.. אשתדל להשתמש בשפה פשוטה, עם "המומחים" הסליחה. ה- "ארס" הינו קבוצה של חלבונים שונים הפועלים על מערכות שונות בגוף; ציטוטוקסים- ממיסי רקמה, גורמים לתהליך של פגיעה ברקמה ו"נמק" או נקרוזה באזורי ההקשה המוליטיים- פוגעים במרכיבי דם שונים, וכושר נשיאת החמצן של הדם וחנק ברמה התאית. נוירולוגיים- משפיעים על מערכת העצבים אנפילקטיים- גורמים לתגובה אלרגית בד"כ הרחבה ניכרת של כלי דם. "נסיוב" הינו נוגדנים שהופקו ע"י הזרקת ארס בכמויות קטנות לחיות המשמשות לכך (יונקים שונים: כלבים סוסים חזירים...), החיות הללו המגודלות בתנאים טובים מפיקות בדמם נוגדנים כנגד הארס. כחלבון ממקור אנימלי אורך חיי המדף שלו מוגבל ויש לשמרו בקירור. עכב כך מוחזקים בארץ נסיובים רק למינים ששכיחות ההקשה והמוות מהם גבוהה, בעיקר צפע ארץ ישראלי. לגבי שאר המינים- בצורה מצומצמת עם בכלל. וזאת עכב עלויות ההפקה וההכנה והאחסנה. הטיפול הבקשה הוא בד"כ סיסטמי תומך בכשדי לאפשר לגוף להלחם הארס- נסיוב אינו תרופת קסם וגם להחדרת חלבון זר לגוף- נוגדנים ממקור אנימלי יש השפעה לא טובה על הגוף. הנסיוב ניתן ב- "מנות", עלות "מנה" נע בין 5000- ל -50000$ למנה, יש צורך במספר מנות לטיפול. במקרים רבים מיובאים ע"פ צורך נסיוב של מינים קרובים מאותה משפחה מחו"ל. במקרים כאלו נדרשות מנות רבות לפעמים עשרות. הנסיובים מאותרים ומוטסים לארץ וניתנים בבתי החולים. רוב מקרי המוות מהכשות נחשים הם של צפע, שלו דבקה יש נסיוב. לגבי שרף אין גדי, מיקום שיני הארס ואורכן גורמות לנחש להכיש "הצידה" כך שאחיזה לא נכונה של הנחש בצווארו כפי שמוחזקים רוב הנחשים הארסיים יכולה להסתיים בהכשה, כפי שגילה פרופסור הניריך מנדלסון שגילה את המין, הוכש וזכה לספר על כך בזמנו. בברכה דוד נ.ב.- לכותב תואר שני בפתולוגיה.

naja

New member
5000 דולר למנה?

עד כמה שידוע לי, מנת נסיוב לכלבים, שאמורה להיות זהה למנה של בני אדם, עולה בסביבות ה800 ש"ח.

בבית דגן מנה עולה 800 ש"ח

אך לעיתים יש לתת כמה מנות של "אנטי ונום". לרוב הכלבים מקרי ההכשות הינם הרבה פחות סוערים מאשר בבני אדם והתגובה מסתכמת בהתנפחות מקומית שעוברת תוך יום או יומים, למרות האמור כל שנה מתים בבית דגן מספר כלבים שמסתבכים בעקבות הכשות של צפעים.

למעלה