שאלה בבקשה

שאלה בבקשה ../images/Emo26.gif

הלכתי לקנות היום מילונים בערבית. רציתי לקנות כהמלצתכם גם את של אילון שנער וגם את של שרוני. המוכרת הביאה לי את שניהם, אבל משום מה זו היתה גרסה מקוצרת של אילון שנער, כזה דק וקטן יחסית בצבע אדום. מזל שיצא לי לראות בגדנ"ע איך נראה אילון שנער המלא, אז לא קניתי. מישהו יודע איפה משיגים את אילון שנער המלא? וגם את "הפועל הערבי " של דב עירון לא היה... מישהו יודע איפה משיגים? תודה

Itay Simons

New member
לגני אילון שנער

אני לא יכול לענות לך כי אני לא מכיר אותו. את "הפועל הערבי" תנסה לרכוש בחנות ספרים אחרת.

Bloodless

New member
אני לא בטוחה שיש צורך במלא.

הוא די ענקי. גם אני לא משתמשת בו. אני מצאתי את "הפועל הערבי" באיזו חנות ספרי לימוד יד שניה בנתניה. חפש קצת בעיר, הוא לא נראה לי כל כך נדיר.

שני רק רגע התבלבלתי ../images/Emo26.gif

לבגרות אני בטוח שהקצר יהיה מספיק ובאמת יהיה נח יותר לדפדף בו, אבל המחיר שלו כ"כ גבוה, אז חשבתי שכבר חבל לא לקנות את הגדול שמכיל יותר מידע, כי מילון זה דבר שהולך איתך אח"כ הרבה שנים. אז אולי כדאי לי לקנות את איילון שנער המלא, ובנוסף אליו אחד מקוצר יותר זול מאיילון שנער המקוצר, כמו של שלמה אלון (שזה מותר לבגרות)? ואני אשמח אם תספרי (חכם החתימה שלך, בדיוק הסתכלתי לראות אם אני כותב אל בת או בן חח) לי איך הספר הפועל הערבי, ובעיקר אם יש בו מעבר לסתם כל הבניניים והתבניות שלהם ותרגילים (כמו בספר של המודיעין). תודה רבה

עכשיו בכלל שמתי לב שהמילון של שרוני שקניתי

הוא גרסה מקוצרת ("שימושי")...אפילו שהוא די עבה.. אוף זה מבלבל...... וספר של המודיעין זה כזה חוברת-ספר כזאת שיש בה את כל הבניינים והגזרות עם תרגילים זה הכל...

ghgh6

New member
מילונים

כמורה לערבית לשעבר אני יכולה להמליץ לך לקנות מילון לפי הצורך,כלומר אם את בכיתה גבוהה כנראה שתצטרכי את שרוני שהוא בעל כמה כרכים ומאוד מפורט-תשתמשי בו לניתוח פעלים ,תרגום וכו'. אם את בחטיבת ביניים אין צורך ביותר מאיילון שנער-למעשה אין צורך כמעט בכלל במילון-כמעט כל מה שאת צריכה נמצא בספר הלימוד בסופו. בכל מקרה-גם אם את בתיכון ניתן להסתפק באיילון שנער שהוא מצויין לדעתי.

renez

New member
דווקא חולקת עליך

שרוני מתאים לתלמידים צעירים שלא מבינים את הפועל בצורה מלאה ( מסודר לפי א'-ב') ואילו שנער מתאים לתלמידים שיודעים למצוא שורשים של מילים ומבינים את הטיית הפועל. מנסיוני גם באוניברסיטה השתמשתי בשנער וברוב המקרים לא נזקקתי למילונים כבדים יותר.

בשעה טובה ... ../images/Emo132.gif

השגתי את הפועל הערבי של דב עירון! מצאתי אחד (שני החלקים) משומש בחנות אחת בעיר...כתוב שזו מהדורת 2003 , אז לפחות שהיו עושים לספר קצת מתיחת פנים- הוא (הספר, לא העותק) נראה כאילו הודפס במכונת כתיבה לפני 30 שנה... בכל אופן לאחר הצצה הוא נראה די שווה- אבל לא שווה לטרוח בשבילו טו מאץ', רק אם במקרה יש בחנות... וגם רכשתי את אלערביה א' במהדורה החדשה, סתם כדי להשלים את האוסף של האלערביה...הרי ספרי מעלות הם כ"כ זולים... אה והמוכרת גם ניסתה למכור לי את המקראה של אלערביה, אבל מה יש לי לעשות איתה...

למעלה