שאלה בבקשה

עמית1443

New member
שאלה בבקשה

שלום רב, יש לי שאלה לא קשורה ישירות לנושא שלכם,אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי בכל זאת. אני מחפשת חומר בנושא "תרגילי הכנה ודגשים לקפיצה על דלגית לילדים בכיתה א' " אשמח אם תוכלו להפנות אותי למידע כזה באינטרנט או שיש לכם מידע בנושא. תודה מראש

חן M

New member
היי עמית

בכדי לתת תרגילי הכנה עלייך לנתח את התנועה של הקפיצה בדילגית . קפיצה על חבל נעשית ע"י תנועה של פלנטרפלקשיון של הקרסול תוך כדי תיאום יד רגל בהתאמה לקצב הדילוגים . אני מניח שסיבובי כתפיים לפנים / לאחור , קפיצות על כריות כף הרגל לגובה , לימוד מתיחת כף הרגל לפנים (במנחים שונים) , קפיצה באויר ברגליים ישרות תוך כדי סימן שלך , כנ"ל + סיבובי ידיים לפנים , זה אמור לעשות את העבודה מבחינת הכנה בסיסית . מבחינה לימודית אני חושב שפשוט צריך לתת להם לתרגל ספציפית, ואם ישנן בעיות משמעת אז לתת משחקים שונים בעזרת הדילגית וכך הם ייחשפו לאביזר מפן יותר כיפי .

הר ניר29

New member
אני לא מכיר את שם הספר

אבל אני יודע שקיים אחד לפחות בסיפריה הלאומית בוינגייט את יכולה לגשת לשם ולעיין. מעבר לכך, מיומנות קפיצה על חבל אינה פשוטה בגלל הקוראורדינציה שהיא דורשת. כשנפרק את המיומנות אין קושי לילד לבצע כלאחד מרכיבי התנועה. בגישת הלימוד השלם נצטרך למצא שלבים מתאימים. אחד מהשיטות ללימוד קפיצה בחבל, היא לסובב את הדלגית בסמוך לגוף (אוחזים בשתי הקצוות) ולתת הנחייה לקפוץ רק כאשר החבל פונה מעלה (אנך לרצפה). את תנועת הניתור יש להדגיש שימוש עיקרי של קרסול ללא תנועה יתרה במפרקים סמוכים. נתנועות נלוות הינן תוצאה של חשש שהחבל לא יעבור מתחת לגוף, בעוד שנדרש רק רווח קטן. בהצלחה איתי

bodysculpt

New member
היי עמית...

קצת רעיונות...... בתחילה כדאי "לפרק" את המיומנות ל- 2 חלקים: תנועת ידיים, ניתורים. 1. ידיים - ביחידים - אוחזים בדלגית משתי קצותיה ביד אחת בצד הגוף ומסובבים אותה בקצב אחיד. יש לשים לב לדגשים הבאים: - מרפק צמוד לגוף. כתפיים משוכות לאחור - סיבוב הדלגית נעשה בעזרת שורש כף יד (ולא מהכתף) - אפשר לשלב אינדיקציה לקצב על ידי מגע קל של הדלגית ברצפה - להעביר את הדלגית ליד השנייה. זוגות - שניים אוחזים בדלגית ומסובבים בקצב זהה. אפשר להוסיף דלגית נוספת להעלאת דרגת קושי ולסובב לכיוונים שונים. 2. ניתורים - ממליץ להעביר שיעור אחד לפחות בנושא ניתורים כללי (2 רגליים/רגל אחת/משחקונים שונים...) ורק אז לעבוד עם דלגית. - יחידים - -. כל אחד עם דלגית. בתחילה ללמד העברת הדלגית מלפנים לאחור (ללא ניתור) וחזרה. להקפיד על קשת סימטרית. - דלגית עוברת מאחור לפנים ו"נתפסת" על ידי כפות הרגליים (להצמיד לרצפה) - ניתורים עם דלגית. להקפיד על: קצב, ניתורי ביניים (בהתחלה), מנח גוף. מוזיקה מאוד עוזרת להיכנס לקצב ובנוסף מאפשר לך לשלוט בקצב. משחקים שונים יכולים לעזור ("הנחש בא"...) אם הולך טוב, אפשר בסוף השיעור להעמיד שניים מסובבים ושאר הילדים נכנסים לקפוץ מבחוץ (2-3 יחד גם אפשר) שיעורי דלגית מתקדמים יש באתר של קרוספיט (www.crossfit.com) חפשי שם jump rope בהצלחה

למעלה