שאלה בבקשה

אירובי

New member
שאלה בבקשה

אני יודעת מה ההסבר לחרדה ומהם מאפיינה אשמח אבל אם תוכלו לכוון אותי יותר למה הכוונה בחרדה פתולוגית- ומהם מאפיינה- האם הכוונה לתגובת דחק פוסט טראומטית , פאניקה?? ובמה חרדה פתולוגית שונה מחרדה נורמטיבית?? אשמח ליעוץ והכוון

תשובה

כשמדברים על חרדה מדברים על פחד ממשהו שהוא לא באמת מסוכן או שתופסים אותו כהרבה יותר מסוכן ממה שהוא באמת. יש תגובות פחד שהן תגובות נורמטיביות, והן מאוד חשובות לנו, כי הן מסמנות לנו שיש סכנה. אם למשל מישהו נמצא בחדר עם אריה, והוא חש פחד, הפחד הזה מניע אותו להזהר (להגן על עצמו או לברוח). בחרדה, יש נטייה לקחת דברים שהם לא באמת מסוכנים ולראות בהם משהו מסוכן או מאיים. למשל פחד ממעליות, פחד מזריקות, פחד לדבר לפני אנשים, חרדת מבחנים... או שיש העצמה של רמת הסיכון שקיימת... כולנו חרדים קצת מכל מיני דברים. אני חושבת שמה שהופך חרדה ליותר "פתולוגית" זה העוצמה שלה ועד כמה היא משבשת לנו את החיים. אם החרדה היא בעוצמה מאוד גבוהה, גורמת סבל ומצוקה, מביאה לכך שנמנעים מלעשות כל מיני דברים... אז היא מתחילה לפגוע לנו באיכות החיים. ומאוד חשוב לטפל בה. יש כל מיני סוגים של הפרעות חרדה. תגובה פוסט טראומטית היא סוג של הפרעת חרדה שיכולה להתפתח אחרי שאדם עובר ארוע טראומטי. פאניקה היא סוג אחר של חרדה, שמתבטאת בהתקפי חרדה שמלווים בדרך-כךך בכל מיני תגובות גופניות. ויש עוד סוגים של הפרעות חרדה, כמו למשל חרדה חברתית, חרדת פרידה, חרדה כללית, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית, פוביות...

למעלה