שאלה בבקשה

שאלה בבקשה

יש לי בבית פיתון מתכדר שמוחזק באקווריום גדול מחומם אני לא מרדים את הנחש והוא מקבל אוכל כל השנה בצורת עכברים\חולדות חיות אבל פתאום הוא מסרב לאכול, שמתי לו היום חולדה לא גדולה <בגודל שהוא אכל כבר בעבר> והוא פשוט לא נוגע בה. הוא ניגש אלייה פעמיים, כאילו מריח אותה וחוזר זה קרה גם שבוע שעבר, עם חולדה אחרת, אבל חשבתי שאולי ההיא הייתה גדולה בשבילו עכשיו כל אחד מהם נמצב בצד אחר של האקווריום.. מה לעשות? האם כדאי להוציא את החולדה מהאקווריום? האם הנחש חולה חלילה? בתודה לכל תשובה

רן333

New member
כבר נעשיתי מודאג

מכך שאף אחד עוד לא שאל את השאלה הזו השנה. התשובה, בכל אופן, היא כזו: פיתונים מתכדרים נוטים שלא לאכול בחורף, החל מגיל מסויים. אצל חלקם הגיל הזה הוא שנה, ואצל אחרים זה מתחיל בגיל שנתיים או שלוש. הזכרים הבוגרים שלי לא אוכלים שום דבר במשך החורף. הנקבות מסתפקות בד"כ במשהו בסביבות ארוחה אחת לחורף. ההתנהגות הזו נורמלית לחלוטין. בד"כ התיאבון חוזר לרמות הרגילות בסביבות חודש יוני. הצום החורפי מופיע גם כשכלובי הנחשים מחוממים היטב. יתכן מאוד שהתמעטות שעות האור ביממה מאותתת להם שכבר חורף, ושהגיע הזמן להפסיק לאכול, גם כאשר הכלוב מחומם. אין להשאיר חולדות חיות עם הנחש בשום מקרה, ובוודאי שלא בתקופות שבהן הוא אינו מעוניין לאכול. נכתב כאן כבר לא מעט על הנזק שעשוי להיגרם לנחשים על-ידי מכרסמים חיים שמושארים בכלובים שלהם. אישית, אני יכול לספר לך על מספר מקרים לא נחמדים שראיתי, כולל נחשים שכורסמו למוות על-ידי עכבר.

קודם כל ../images/Emo51.gif

בסופו של עניין הוא כן אכל את החולדה.. אמנם אחרי זמן מה. אנצל את השרשור לשאול איך אני יכול להבחין אם פיתון מתכדר הוא זכר או נקבה..

רן333

New member
הדרך הבטוחה ביותר היא

בדיקת probe. תוכל למצוא פרטים על כך **כאן**. מניסיוני - פיתונים מתכדרים שרק בקעו מגיבים היטב גם למה שנקרא "manual popping" (תיאור של השיטה הזו תוכל למצוא בקישור ששיבצתי קודם). אבל אחרי שהם גדלים קצת, הם לומדים לשלוט בשרירים שלהם, הזכרים אינם מאפשרים להמיפניס שלהם להישלף בתגובה ללחיצה, והבדיקה הופכת לבלתי אמינה. בדיקת הזוויג בשתי השיטות האלה - רצוי שתבוצע על-ידי אדם שמיומן בכך. זאת כדי למנוע נזקים שעלולים להיגרם לנחש. מה שלא עובד כשמדובר בפיתונים מתכדרים הוא הניסיון לאתר הבדלים חיצוניים בין הנחשים: ככל שידוע לי, אין הבדלים חיצוניים בולטים בין זכרים ונקבות של פיתונים מהמין הזה. בפרט: נראה לי שבסיס הזנב עבה באותה מידה אצל שני הזוויגים, והדורבנות הקטנים שבצידי פתח הביב (מה שנקרא באנגלית anal spurs) מפותחים באותה מידה אצל שני הזוויגים. הסימן החיצוני היחיד שיכול לתת לך אינדיקציה בנוגע לזוויג של פיתון מתכדר הוא הגודל: אם מדובר בחיה ענקית, סביר להניח שמדובר בנקבה; הזכרים בד"כ קטנים יותר.

למעלה