שאלה בגאוגרפיה

שאלה בגאוגרפיה

שלום אני תקוע באיזו שאלה בגאוגרפיה עכשיו רק התחלתי ללמוד את המקצועה אז על תתפלאו על השאלה שאלולה להראות קלה מאוד... מה שאני צריך זה: "2 גישות שונות לתכנון המשפחה" השאלה היא מה בעצם רוצים שאני ירשום להם בשאלה הזאת? האם לרשום להם על 2 דרכים כיצד עושים את זה? האם לרשום להם 2 דרכים של למה עושים את זה? עזרה בבקשה

אנדראס שלום

ברוך הבא. תרגיש חופשי לשאול מה שאתה רוצה, כולנו פה בשביל ללמוד ומה שלא למדת בעבר, איך תדע אם לא תשאל?
ולשאלתך.... אני מתארת לעצמי שזה מהנושא של עולם המתפתח. הכוונה בשתי גישות לדעתי היא הדרכים בהם ניסו מדינות מסויימות לפקח על הילודה. חלקן עשו זאת בדרכים הסברתיות וחלקן ע"י חקיקת חוקים. עכשיו אני מקווה שהשאלה ברורה ויהיה לך קל יותר לחזור לחומר הלימוד עם הרמז שהבאתי ולנסות למצוא דוגמאות. במידה ותתקשה, חזור אלינו. בכל מקרה אתה מוזמן להשאר ולהעזר בנו בעתיד.

israely1

New member
עוד רמז קליל

תחפש מדינה גדולה במזרח הרחוק... אתם לא נותנים תשובות מלאות פה נכון? מעדיפים שינסו בעצמם?

משתדלים ישראלי ../images/Emo8.gif

אבל אנחנו לא רעים, באמת מנסים לעזור אבל בדרך מפרה ומלמדת ולא בשיטת הכפית לפה. ועוד לא שלחתי לך את המסר שהבטחתי, אבל לא שכחתי... כנראה תחילת השבוע, טוב?

IאילהI

New member
לדעתי

השיטה הישירה נקטה חוקים המגבילים את הילודה וגם נקטה בהסברים וחילקה אמצעי מניעה. הגישה העקיפה היתה ע"י קידום מעמד האישה בעבודה והשכלה וזה ממילא מביא לירידה במספר הילדים.

האם זו תשובה טובה?

הצג 2 גישות שונות לתיכנון המשפחה: זה מה שרשמתי: תכנון המשפחה יכול לעזור להוריד את רמת הילודה במדינות המתפתחות. בחלק מהמקרים המדינה מחייבת לעושת זאת. א. גישה הסברתית - הממשלה או אירגון מסויים פותחים במסע פרסום בנושא המשפחה, במקרה של תכנון זה יהיה בסגנון של למה ילדים זה טוב יותר או טוב פחות. ב. חקיקת חוקים - המדינה קובעת חוק, לדוגמה שאסור לביא יותר מילד אחד, בכדי להמנעה מפיצוץ אוכלוסין.

אנדאס

אתה בכיוון הנכון ושמחה שחזרת להתייעץ איתנו. בגישה ההסברתית - מציעה להרחיב ולהביא דוגמאות שהוזכרו בשירשור כמו, עידוד שימוש באמצעי מניעה, העלאת מעמד האישה, נתינת תמריצים למשפחות שישתתפו בתכניות לתכנון המשפחה וכו... אם תוכל להביא דוגמה מסויימת זה יועיל מאוד. בבגרות בשאלה כזו תידרש לתת לפחות שתי דוגמאות לכל גישה, אז כדאי מעכשיו ללמוד אותן. חקיקת חוקים - שוב, ממליצה להביא לפחות שתי דוגמאות. הערה כללית - משפט פתיחה - אני תמיד ממליצה להתחיל את התשובה עם המשפט מהשאלה, דוגמה : גישות שונות הנהוגות לתכנון משפחה הן : .....

עיין בקובץ המצורף

תוכל לקבל מענה לשאלתך. מהו הנושא הספציפי שנידון בשיעור טרם יצאתם למימה ששאלת? האם הוזכרו מדינות מפותחות מול מתפתחות?

כן אנחנו לומדים על העולם המתפתח ו..

העולם המתפתח והמפותח מה שונה בהם למה ואיך וכו.. תודה לכל המגיבים

למעלה