שאלה בגנטיקה וסוגי דם

01012001

New member
שאלה בגנטיקה וסוגי דם

לאמא סוג דם AB. לאבא סוג דם O. היתכן שלבנם יהיה סוג דם O?

SpyKid

New member
לפי איזה עקרון זה עובד, למעשה?

(יצא לי ללמוד קצת על הנושא במסגרת ביולוגיה בביה"ס, אבל זה היה מזמן ולא נראה לי שדיברנו על העקרון לפיו סוג הדם נקבע).

helen12004

New member
זה עובד לפי חוקי התורשה של מנדל:

הבסר מויקיפדיה: סוגי הדם מועברים בתורשה משני ההורים. סוגי הדם ABO נקבעים על ידי גן שלו שלושה אללים שונים: A, B ו-i. אלל A נותן את סוג הדם A, אלל B - את סוג הדם B ואלל i - את סוג הדם O. האללים A ו-B דומיננטיים על האלל i, ושניהם יכולים להתקיים יחד. לפיכך,אדם שירש את האללים AB הוא בעל סוג דם AB אדם שירש את האללים AA או Ai הוא בעל סוג דם A אדם שירש את האללים BB או Bi הוא בעל סוג דם B אדם שירש את האללים ii הוא בעל סוג דם O.

טוב...

יש 3 סוגי אללים A,B,i כאשר A,B הם הדומיננטים כלומר למי יש את האללים A,B יהיה סוג דם AB, A,B או A,i יש סוג דם A, A,B או B,i יש סוג דם B, i,i יש סוג דם O (הוא נקרא כך בגלל שזה כמו 0 כלומר זה לא A ולא B) לכן ניתן להסיק שאמא נותנת אלל A או אלל B ואבא נותן אלל i ולכן סוג בדם של הצאצא תלוי באלל שאמא נותנת (A או B). וכן יש גם את העיניין של ה-Rh (פלוס או מינוס), אבל זה לא נשאל.

sagima

New member
אף פעם לא הבנתי

אם A ו-B הם הדומיננטים, איך זה שסוג הדם השכיח הוא דווקא O ?

שאלה מעניינית

לפי הטבלה של ההתפלגות בויקי, אני שסוג דם O יש הכי הרבה ובמקום השני סוג דם A, ואז B ולסיום AB. רק דבר אחד עולה לי בראש וזה שפעם סוג דם O היה לכולם לאחר מיכן התפתח סוג דם A "ולא מזמן" התפתח סוג דם B.(כאמור זאת רק השערה שלי)

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלה יותר מעניינת למה בישראל אי אפשר לדעת

את סוג הדם בלי לשלם סכום נכבד לבית חולים?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ד"א אמרתי את זה, כי בקופת חולים שבאתי לשם

לבדיקת דם רגילה, אמרו שבשביל לדעת את סוג הדם צריך ללכת לבית החולים ושזה עולה בכלל כסף מצידי. אז ויתרתי.

למעלה