שאלה בגרפים

SmartToyBoy

New member
שאלה בגרפים

שלום לכולם! האם יהיה נכון לומר שכל רכיב קשיר חזק בגרף מכוון הוא מעגל? למרות שזה טריוויאלי, אני רוצה להיות בטוח :) תודה!

vinney

Well-known member
תזכיר לי

מה ההגדרה המדויקת של "קשיר חזק"?

BugoK

New member
אם אני זוכר נכון

רכיב קשירות חזקה הוא גרף שבו לכל זוג קודקודים u,v יש מסלול מ-u ל-v. אני חושב שהטענה שלך היא לא נכונה: אביא דוגמא: הרכיב הוא קשיר חזק, אבל הוא אינו מעגל פשוט. (אני מניח כי הכוונה שלך הייתה למעגל פשוט).

SmartToyBoy

New member
קשיר חזק -

שיש מסלול בין כל שני קודקודים בגרף... ואגב BugoK, תודה על הדוגמה! נדמה לי שהייתי צריך (כחלק מהשאלה) להראות רק שכל רכיב קשר חזק הוא מעגל "כלשהו" ולא בהכרח פשוט [:

דודהלי

New member
הוכחה בנפנופי ידיים....

מוכיחים באינדוקציה.בסיס: טריוויאלי.מניחים עד N (עד N ולא רק ל N)מתחילים מקדקד כלשהו U ומטיילים בגרף עד שחוזרים ל-U (חייב להיות כזה מעגל כי הלכנו מ U לשכנו W ומובטח שיש מסלול מ W אל U)מורידים מהגרף את כל הצלעות שטיילנו עליהן. נשארנו עם יער של רכיבים קשירים היטב. לפי הנחת האינדוקציה בכל אחד מהם יש מעגל. כל שנותר הוא לחבר את המעגל הראשון עם המעגלים האלו למעגל אחד גדול. אין לי כח להיות מדוייקת בקשר לביצוע החיבור הזה אבל ננפנף בידיים- נניח שהמעגל הראשון הוא U1, U2, U3,....,U1ויש רכיב קשיר היטב שהקדקד הראשון במעגל הזה ששייך אליו הוא U17, והמעגל הזה הוא U17=W1, W2, W3,....W1, אז את המעגל המאוחד נרכיב כך:U1, U2, U3,,....,U17, W2, W3,...,U17, U18,....זהו, בערך.

דודהלי

New member
הוכחה בנפנופי ידיים....

מוכיחים באינדוקציה. בסיס: טריוויאלי. מניחים עד N (עד N ולא רק ל N) מתחילים מקדקד כלשהו U ומטיילים בגרף עד שחוזרים ל-U (חייב להיות כזה מעגל כי הלכנו מ U לשכנו W ומובטח שיש מסלול מ W אל U) מורידים מהגרף את כל הצלעות שטיילנו עליהן. נשארנו עם יער של רכיבים קשירים היטב. לפי הנחת האינדוקציה בכל אחד מהם יש מעגל. כל שנותר הוא לחבר את המעגל הראשון עם המעגלים האלו למעגל אחד גדול. אין לי כח להיות מדוייקת בקשר לביצוע החיבור הזה אבל ננפנף בידיים- נניח שהמעגל הראשון הוא U1, U2, U3,....,U1 ויש רכיב קשיר היטב שהקדקד הראשון במעגל הזה ששייך אליו הוא U17, והמעגל הזה הוא U17=W1, W2, W3,....W1, אז את המעגל המאוחד נרכיב כך: U1, U2, U3,,....,U17, W2, W3,...,U17, U18,.... זהו, בערך.

למעלה