שאלה בדבר קבוצת תמיכה לחולים

zvooloon

New member
שאלה בדבר קבוצת תמיכה לחולים

האם ישנן מסגרות שבהן חולי אלצהיימר בשלב התחלתי של המחלה יכולים לשאוב עידוד ואולי ללמוד טכניקות של שיפור הזכרון? אני יודעת שיש קבוצת תמיכה בראשון, ושבשאר המקומות הקבוצות תומכות רק בבני המשפחה. האם יש קבוצות תמיכה בחולים במקומות נוספים? אנו גרים בצפון תל-אביב, לא נורא רחוק מראשון, אבל אין לנו מכונית, וגם ככה מחלתו של אבי משתלטת על כל הזמן הפנוי ועל הרבה זמן לא פנוי. לכן חשוב לנו למצוא משהו ליד הבית. מישהו יודע? איזה עוד גופים מסייעים בתמיכה בחולי אלצהיימר ובני משפחותיהם מלבד עמותת האלצהיימר?

אירילה

New member
קבוצת התמיכה בראשון היחידה בארץ

הנותנת תמיכה לחולים בשלבים הראשונים , כמלווה קבוע לחמי אני יכול רק להמליץ מאוד על השתתפות בקבוצה זו ,גם במחיר של המרחק ,אני למשל מגיע מאיזור מודיעין איתו ,אמנם יש לי רכב אבל המרחק לא משנה. עצתי לך להתקשר לעמותה ולשאול על מקום מגורים של אחד המשתתפים ,יכול להיות שיש גם מישהוא מת"א ,שם ישמחו לתת לך את מספר הטלפון ואולי תוכלו כך להגיע לראשון. שווה גם להגיע ואפילו לפעם אחת לפגישת קבוצת תמיכה ושם תחליטו הלאה. אני בטוח שיימצא לכם פתרון להגעה. גרשון

zvooloon

New member
תודה. מתי הפגישה הבאה בראשון?

אני מניחה שנגיע בכל זאת. בינתיים התקשרתי לקופ"ח כללית ואין להם שום שירות שמיועד להיטיב עם חולי אלצהיימר. גם לא לחברי כללית מושלם. אגב, אם אתם מעוניינים בניתוחים פלסטיים, לשנות אף, להגדיל חזה, להקטין חזה, יש להם כל מיני תנאים מפתים, העיקר למשוך מבוטחים לכללית מושלם. אבל להקל על ששים אלף החולים החולים במחלה הקשה הזו, ועל בני משפחותיהם הכורעים תחת הנטל, על כך הם לא חושבים. סליחה על נימת המרירות. ככה אני חשה. איך זה שיש כל כך הרבה חולים וכל כך מעט שירותים לתועלתם?

מני בר

New member
פנה לרופא המשפחה במחוז תל אביב

וינחה אותך. במידע הכללי לא יודעים

אירילה

New member
הפגישה הבאה בראשון ביום ב' 3/1/05

הפגישה תתקיים ביד שרה ברחוב גבעתי בראשון לציון. המקום נמצא בצפון מזרח העיר , לבאים מתל אביב כדאי להיכנס לראשון מכביש בית דגן ,ברמזור הראשון של ראשון ברחוב הרצל לפנות שמאלה לרחוב צבי פרנק עד סופו ,שם תפגשו ברמזור נוסף (סימן היכר נוסף לצערי הוא בית העלמין הישן של ראשון) להמשיך ישר בעקלתוןימינה ונכנסתם היישר לרחוב גבעתי ,להמשיך עוד כ 250 מטר עד שתבחינו בבית משרדים מצד ימין ,זה הוא בניין יד שרה. בהצלחה בדרך גרשון

למעלה