שאלה בדבר רדיו טלטייפ RTTY

baumd

New member
שאלה בדבר רדיו טלטייפ RTTY

קראתי בוויקי את המאמר בדבר Radio teletype. ברור לי שזו טכנולוגיה שדי מיצתה עצמה עם הגעת המחשב האישי, הסיבים האופטיים והצפנת המפתח הציבורי. עם זאת, בפסקה שעוסקת בשימושי ה-RTTY נכתב כי משתמשים בו: * כל הצבאות בעולם (תוך שימוש בהצפנה) * כל שירותי הדיפלומטיה בעולם (גם-כן, תוך שימוש בהצפנה) * משמר החופים האמריקאי וגופים אחרים, לשידור דיווחי מזג אוויר * חובבי רדיו, בייחוד לקשרים ארוכי טווח (DX) ושאלתי היא זו: הכצעקתה?! הייתכן ששירותי דיפלומטיה מתקדמים כמו שירות החוץ הישראלי, הצרפתי, האמריקאי וכו' משתמשים בטכנולוגיה זו!? אם כן, באיזה היקף? בעיתות חירום בלבד, כערוץ נוסף כדבר שבשגרה, או בכלל כערוץ עיקרי (יחיד?!)? ואותה שאלה לגבי צבאות העולם - היקף וסוג השימוש. אמנם לא הייתי בחיל הקשר או בחיל טכנולוגי במיוחד, אך לא זכור לי שראיתי טלפרינטרים דופקים או כל דבר דומה. מועדים לשימחה.

4Z7BGG

New member
RTTY

ראשית לכל - אתה צודק. כשיש הליקופטרים - מי צריך לטפס על האוורסט ברגל............ מבחינה טכנולוגית - הפרוטוקול הזה ממש עתיק (Code BAUDOT ) . יתרונו היחסי הוא במיעוט הסימנים שבו (כמה צירופים יש כבר עם 5 ביטים...) הפרוטוקול הוא פרוטוקול טורי המבוסס על תדר אחד ל - 1 ותדר אחד ל-0. רוחב הפס הוא צר מאד(הפרש התדרים הוא פחות מ-200 הרץ) ולכן הוא אידאלי לשידור בספקטרום הרדיו הצפוף, במספר גדול של אפיקים. הוא מאד עמיד להפרעות ולכן גם בתנאי קשר גבוליים ניתן לתפקד. ברם אולם - זה גם חסרונו הגדול. מיעוט התווים האפשרי הוא סיוט למצפינים וגן עדן למפענחים. הוא חי . קיים ובועט בצבאות העולם וגם בצה'ל. נכון שהוא גיבוי אחרון לכל האמצעים האחרים - אבל הוא תמיד שם .פשטות ציוד הריבוב והאמצעים המעטים הנדרשים הוא אידאלי לדרג השדה הנפרש. בשימוש אזרחי הנסיבות זהות - תחום התדרים של HF לקשר ארוך טווח מאד צפוף, יש צורך בלא מעט אפשרויות ניוד והעיקר - הצפנה זולה וסבירה. גם בשימוש אזרחי זהו אמצעי גיבוי בנוסף לכל הטכנולוגיות הקיימות. כולם רוצים וצריכים ליהיות מוכנים למצב שקרה לא מזמן באם-אמה של הטכנולוגיה - אמריקה (ראה ערך ניו-אורלינס). כל רשתות המחשבים קרסו, תחנות הקרקע הוצפו וחשמל היה מצרך נדיר לכמה ימים טובים. במצב כזה - ניידת של ה - SIGNAL CORPS עם כמה טלפרינטרים - זה עניין של חיים ממש. אז לא קנו ב - EBAY, אבל המסוקים שלפו את כל האומללים מאיפה שצריך ועשו את מה שצריך להקלה בגיהנום שהיה שם. הפרוטוקול אידאלי לקידוד ושידור רציף של דווחי מזג אוויר ובטיחות לתעבורה ימית ויבשתית. חלק גדול מהתעבורה ברשתות אלו הוא בעצם תעבורת בטיחות - והשידורים האלה חוסכים חלק ניכר מהבירורים.

4Z1PF

New member
RTTY

אחד מאופני התקשורת היפים והפשוטים שיש. נקלט ביחס אות לרעש גרוע. אין צורך באותם טלפרינטרים שאתה מזכיר. אפשר לחבר כל מחשב לרמקול המקלט ועם אינספור תוכנות חופשיות ניתן לשדר ולקלוט. קיימים מעגלים קטנים עם תצוגה אלפאנומרית שמאפשרת לחבר אותו למקלט ואז אין צורך במחשב. מהירות שידור גבוהה יחסית למודים הדיגיטליים האחרים בגלל מספר ביטים קטן לאות ובגלל שאין זיהוי ותיקון שגיאות. מניסיון רב בתחום אני יכול לומר שאין גם צורך. השידור יכול להיעשות בכל תקן ולאו דווקא בודו. יש המשדרים גם אסקיי 7 או 8 ביטים. ניתן לקליטה על ידי הרבה מאזינים בו זמנית ללא הזדהות. עלה על רשת של סוכנות ידיעות וקלוט חופשי חופשי ללא התחברות או סינכרון איתם. ממליץ לנסות, לא תתאכזבו.

למעלה