שאלה בדוקומנטציה (FDS)

ScrollLock

New member
שאלה בדוקומנטציה (FDS)

אני מכין עכשיו מסמך FDS (Feature design specifications) לפיצ'ר די גדול. הסיבה שהוא מוצג כפיצ'ר (תוספת לתוכנה קיימת) ולא כתוכנה בפני עצמה, היא שכך, בעזרת קצת תיכמונים, נחסכת הגשה ל-FDA. והשאלה - היות ומדובר ב-FDS, המסמך אמור להכיל גם את הדרישות וגם את התיכנון. א-ב-ל מפאת מורכבות הפרוייקט, יש מספיק חומר כדי לייצר שני מסמכים נפרדים. האמנם כדאי ליצר שני מסמכים נפרדים או להשאר בפורמט של מסמך אחד גדול ולחסוך את כל כאבי הראש שכרוכים בניהול מסמכים נפרדים? עצות מנסיון אישי? תודה - אני!

erandd

New member
בכל מקרה אמור להיות 2 מסמכים

הSPEC והDESIGN אמורים להיות 2 מסמכים נפרדים הראשון מדבר על האפיונים הנדרשים מהמערכת והשני איך אמורים לעצב את המערכת. מסמכים גדולים יותר קלים לניהול אבל הם כבדים (נשמע טריוויאלי אבל תנסה לעשות SAVE שלוקח דקה) בד"כ אני חסיד של האחדת מסמכים אבל פה זה נראה כמו מקרה שקורא ל2 מסמכים

ScrollLock

New member
אתה מוכן להפסיק לשחק לי על המצפון?!

תשמע... תראה... נכון שמעצבן לנהל מסמכים גדולים וכבדים, אבל הרבה יותר מעיק ומציק, זה להצליב סעיפים בין מסמכים... הלכתי על הקונספט של מסמך אחד גדול.

אבי ע

New member
כמה הערות... ../images/Emo39.gif

1. הכובד של המסמכים לרוב אינו נובע מהטקסט, ארוך ככל שלא יהיה, אלא מגרפיקה משולבת. ניתן לשלב אותה בדרך של קישור מתת-ספריה צמודה, וכך לנטרל את בעיית כובד המסמך. אגב, זו לא רק בעיה של נוחות. מעבר לרמה מסויימת זה גם יכול לגרום לפגמים במסמך וורד עצמו (כגון הודעת פתיחה שהמסמך corrupted, זה קורה אגב גם כשכמות המספור האוטומטי בטבלאות עוברת סף מסויים) ובמקרים קיצוניים אפילו לאבדנו, וזה כבר ממש לא נעים. 2. הפניות צולבות אוטומטיות אכן לא ניתן לעשות בין מסמכים (לא שאני יודע, לפחות). אפשר אמנם ליצור שני מסמכים נפרדים בתחוך מסמך אב, אבל למי שלא שולט בטכניקה זה די ניג'וז. שורה תחתונה: כנראה בחרת בדרך היעילה יותר. אם הכובד מעיק, תשקול שימוש בסעיף 1 לעיל.

למעלה