שאלה בדיקדוק

יוסקה11

New member
שאלה בדיקדוק

שלום לכולם, ניסתי להבין (אני לומד לבד את השפה) ללא הצלחה, מתי ולמה משתמשים במילת הקישור han/ha כל הסבר או דוגמא יתקבלו בהוקרה.

omriflo

New member
Presente perfecto

מורכב ע"י צירוף של
haber + participio pasado (ado/ido)​
הפועל haber מוטה כך (בזמן ה-presente):
(yo) he (tú) has (el/ella/usted) ha (nosotros/as) hemos (vosotros/as) habéis (ellos/ellas/ustedes) han​
מקביל ל- Present Perfcet באנגלית:
Elvis has left the building Elvis ha salido el edificio​
ע"מ לקבל את המקביל ל- (Past Perfect (Pluscuamperfecto, מטים את הפועל Haber בזמן ה-imperfecto:
había, habías, había, habíamos, habíais, habían
We had left the building Nosotros habíamos salido el edificio​

maozeitan

New member
פחחחחח עלק presente perfecto !

איזה חוסר ידע !! איך יכול להיות perfecto ביחד עם המילה presente באותו זמן ??? איך????? עם perfecto הכוונה לפעולה שהסתיימה בעבר ו presente זה הווה ! זה preterito perfecto (ילד לך תיקח עוד כמה שיעורים אצל מורה פרטית ואז תחזור אלינו) אני מצטט אותך הפועל haber מוטה כך (בזמן ה-presente): (yo) he (tú) has (el/ella/usted) ha (nosotros/as) hemos (vosotros/as) habéis (ellos/ellas/ustedes) han ברור שהופעל HABER בזמן presente הוא HAY ואין שום הטייה אחרת בהווה !!!

rosedal

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo5.gif

תקח שיעורים בלהיות נחמד לאנשים!

maozeitan

New member
אתה מציע את עצמך כמורה?

או שצריך שוב את התיווך של כרוני למציאת מורה ואז יש אדם נוסף שגוזר קופון על חשבוני ומחזיר לכיסו את הפרמיות שכבר שולמו לי

כרוני

New member
ROSE צודק

אני חושב שאני צריך לפתוח לך את החוזה ולשנות כמה סעיפים..... אפילו יואל כבר מריץ פרמיות בצורה יותר חלקה ממך...

omriflo

New member
אני דווקא עומד מאחורי מה שאמרתי.

אני למדתי שהמקביל ל-Present Perfect הוא presente perfecto, כשמו כן הוא. אם he, has, ha... אינן הטיות של הפועל haber, של איזה פועל הן בדיוק כן? מקבל את התיקון שלך לגבי - del.

maozeitan

New member
פחחח מה אתה אומר?

ילד הפועל HABER בזמן PRESENTE זה HAY ב tercera persona singular אין הטייה אחרת לפועל HABER בזמן ההוה מה שאתה כנראה מתכוון זה זמן ה preterito perfecto yo-he tu-has el/ella/usted-ha זוהי הטייה של הפועל HABER בזמן peterito perfecto שהכוונה על פעולות שכבר הסתיימו ולכן אין זה הווה אלא עבר !

omriflo

New member
אני אומר.

ראשית כל, אל תקרא לי ילד, לא ברור לי מי אתה חושב שאתה אבל אם אתה מבוגר ממני בשלוש שנים, זה לא בדיוק מקנה לך זכות לקרוא לי כך. ולגופו של העניין, יש את hay שזו הטייה של impersonal haber, ויש את פועל העזר (auxiliar haber) שאותו מטים כמו שציינתי בהווה, על מנת ליצור את זמן הפרפקט הספציפי עליו שאל פותח השרשור (באשר לשם אתייחס תיכף). לא מאמין לי? http://es.wikipedia.org/wiki/Gram%C3%A1tica_del_espa%C3%B1ol#Verbo_auxiliar_haber הזמן שאתה מדבר עליו הוא בכלל צירוף של שני פעלים (haber+עוד פועל) ולכן אם היית מטה את הפועל כך היית מקבל משהו בסגנון ha habido... אבל כמובן שלא משתמשים בזה. ברור לכל שיש בך איזשהו צורך להוכיח לכל עובר אורח שאתה יותר טוב ממנו, שאתה יודע יותר ממנו (לא ברור לי למה וגם אין לי כוונה להכנס לבעיות שלך), אז בוא נסדיר זאת: אתה יודע ספרדית יותר טוב ממני, הרבה יותר טוב! מרוצה? יחד עם זאת, זה לא אומר שאסור לי לנסות (כפי שאמרת בהודעה אחרת) להסביר לאנשים ששואלים שאלות יחסית פשוטות, ביחוד אם אני צודק. זה גם לא אומר שאתה לא יכול לטעות, ובמקרה הזה בויכוח על haber, אתה טועה!!! באשר לשם, אתה אכן צודק שקוראים לזמן Pretérito perfecto, אם כי שמו המלא הוא Pretérito perfecto compuesto, ואתה לא רוצה להתבלבל עם זמן ה- Pretérito perfecto simple (הידוע בפשטות כ-Pretérito), שהוא כמובן זמן אחר לגמרי. יחד עם זאת, לא חסרים מקורות מידע שמתייחסים לזמן הזה גם כאל presente perfecto, לא מאמין לי? שוב, אתה מוזמן להריץ חיפוש בגוגל על המילים הנ"ל ותראה שתקבל התייחסות לזמן המדובר.

maozeitan

New member
וודאי שמתמשים ב HA HABIDO אבל זה לא העניין !

דבר ראשון זמן ה preterito perfecto ברור שמורכב מהפועל haber בזמן ה preterito perfecto וברור שנוסף אליו ה participio זה אומר שאם יש פועל tener אז tenido (סתם דוגמא) he tenido has tenido ha tenido וכו' ואם יש פועל saber אז sabido לגבי העניין שלא משתמשים ב ha habido הרי שזו שטות מדהימה לקרוא את זה !! בטח ובטח שמשתמשים !!! בוא ואתן לך משפט וארבע אפשרויות בחירה ונראה מה היית בוחר מתוכן ! xxx la entrada de vehiculos en La Pedriza para que no se deteriore el medio natural ועכשיו במקום ה XXX יש לך 4 אפשרויות a. ha habido que limitar b. ha habido de limitar c. ha tenido limitado d.ha habido para limitar רמז: אחת מהאפשרויות של HA HABIDO היא הנכונה ! בהצלחה !

omriflo

New member
לא מטים את auxiliar haber בפרפקט.

את ה- impersonal haber כמובן שניתן. וכמובן שלא התייחסת לטעות שלך.

maozeitan

New member
אז לטענתך אי אפשר להגיד ha habido???

ומה הייתה הטעות שלי?

omriflo

New member
טענתי היא כזו:

לא מטים את הפועל עזר שנועד ליצור זמני פרפקט, בזמן הפרפקט עצמו. כמו שתגיד, he habido, אין לזה משמעות. את הפועל הבלתי אישי ניתן להטות בכל הזמנים. ha habido- היה, ha habido que היה צורך וכו'... הטעות שלך היא שאתה ממשיך לטעון שאין לפועל haber הטייה בהווה מלבד hay, בעוד שזהו גם פועל עזר שמטים אותו בהווה כמו שכבר כתבתי.

maozeitan

New member
ברור שלא !! רק HA HABIDO ניתן להטות !

he has ha hemos habeis han זה עבר !!!! לא הווה !!!

omriflo

New member
פה הטעות שלך.

הפעלים הללו הם פעלי עזר שמהם בונים את הפרפקט של ההווה שמקבל את המשמעות של פעולה שהתחילה בעבר אך יש לה השפעה על ההווה ולעיתים עדין מתבצעת, או פעולה שבדיוק עתה הסתיימה (בכל אופן זה פחות או יותר הרעיון, מקווה שלא תשתלח בי גם על זה). אז אמנם הביטוי he escrito מרמז על עבר אך פועל העזר he הוא הטייה של haber בהווה בגוף ראשון! כמה פעמים אני יכול לחזור על זה? אתה מוזמן לגשת לקישור שנתתי, או שמא גם ויקיפדיה לא יודעים על מה הם מדברים?

maozeitan

New member
גם ויקיפדיה טועים והרבה !

רק לאחרונה ענבר רז העלה משם הסברים לגבי טילדה והם היו שגויים לגמרי אז קח אותם בערבון מוגבל בכל מקרה לכל פועל בספרדית יש את ה ASPECTO שלו ישנם שני סוגי ASPECTO 1. IMPERFECTO 2. PERFECTO ההבדל בינהם הוא שב PERFECTO ה ACCION TOTALMENTE TERMINADA זה ההבדל ולכן preterito perfecto זה ASPECTO PERFECTO שהפעולה הסתיימה לחלוטין !!! ולכן אין זה נמנה עם הווה אלא זהו עבר קרוב לזמן הדיבור ! דבר אחרון הפועל HABER תמיד מוטה כאשר הוא בא לבד בגוף שלישי יחיד !זה אפילו אין צורך להסביר !

maozeitan

New member
גם הדוגמאות שלך כתובות עם שגיאות חחח

Elvis has left the building Elvis ha salido el edificio כמובן שזה אמור להיות elvis ha salido DEL edificio

למעלה