שאלה בדקדוקים ואוטומטים..

gilatb1

New member
שאלה בדקדוקים ואוטומטים..

אני צריכה את זה לבגרות מחר. אמרו לי שיש שיטה להפוך אוטומט לדקדוק, משהו עם לסמן את התחנות שבאוטומט באותיות [S,A].. מישהו יודע איך?

Tomer878

New member
כן זה טריק טוב -

המצב הראשון (qo) יסומן בS, ואחריו כל מצב יסומן ב A B וכך הלאה.. כל אות על החץ שמעביר אותך מצב באוטומט תהיה אות שתכתב ליד האותיות ה A B של הדקדוק... תביאי תרגיל אני אראה לך איך.

ron369

New member
זה לא טריק!

זו הוכחת השקילות של שני מודלים חישוביים מקובלים (ושימושיים!) ביותר
מה מלמדים אתכם בבי"ס?!

lim1989

New member
לא רק

יש אוטומטים לא רק במודלים חישוביים, אלא גם בתורת המחשב.. ואז לא כולם מבינים את זה: זו הוכחת השקילות של שני מודלים חישוביים מקובלים

ron369

New member
יש אוטומטים ודקדוקים בקומפילציה,

אז מה? ואגב, בעצם, זה הוכחה של אחד מהכיוונים בשקילות, אם כבר. הכיוון השני בכלל לא נחמד, אם אני זוכר נכון, ומשתמש בצורה הנורמלית של חומסקי, או משהו כזה (איכסה פיכסה).

mEaS

New member
הרבה יותר קל להבין מה האוטומט מקבל

ואז לבנות דקדוק שיוצר את השפה הזאת. במקרה הזה האוטומט מקבל את שפת המילים מהצורה a^ib^j כאשר שאריות החלוקה של i וj ב3 שוות.

gilatb1

New member
זה גם יכול להיות...?

a^j a^n b^n b^k כל האותיות >= 0 j,k mod 3=0 ?

gilatb1

New member
אה אוקי..../images/Emo51.gif אבל

ידעתי מה השפהף פשוט נתתי דוגמא לאוטומט כדי שיראו לי מה השיטה להפוך אוטומט לדקדוק

gilatb1

New member
../images/Emo35.gif

טוב, אני רואה שהרבה פה מכירים את השיטה, אז איך עושים אותה ככה..? [אני מראה על התרגיל שנתתי] קוראת לתחנות באותיות.. qo-->S q1-->A q2-->B q3-->C q4-->D q5-->E q6-->F ואז...לפי הציור מציירת את הדקדוק.. ז"א: S-->aA|bC A-->bD|aB B-->aS|bE C-->aF|bE D-->aF|bC E-->aF|bD ובתחנות שמקבלות אני שמה גם אפסילון.. אבל מה עם F? ממ.. זה יכול להיות סתם שטויות, אבל זאת השיטה במקרה? תודה

CaSsIe

New member
נראה לי..

תראי אני לא מכירה את השיטה אבל בקשר ל F: בגלל שQ6 הוא מצב מלכודת (אם הבנתי נכון) לא אמור להיות לו ייצוג בדקדוק משום שדקדוק אמור לקבל רק מילים שבשפה.

gilatb1

New member
אה אז אני פשוט לא שולחת בכלל אותיות

לf? ז`א..אם האות הולכת להיתקע אני לא שולחת אותה,כן? ותודה

למעלה