שאלה בהגדרת נכות

r o n e n 1 1 1

New member
שאלה בהגדרת נכות

שלום וברכה רציתי לשאול שאלה עקרונית האם הגדרת נכות היא שנניח אומרים לך תרים יד תרים רגל וכו ואם הכל זז אז זה לא מוגדר כנכות . וזה מה שקורה בעצם בדרך כלל אבל מה למשל אם כתוצאה משבר שהי ה לפני כמה שנים אתה נתקף לעיתים בכאב חד ו או מתעורר בלילה מכאב ולא מצליחלהירדם האם זה לא נכלל בנכות?.

Andrei D

New member
ככלל הכאב כשלעצמו אינו מעניק אחוזי נכות

נכות היא על הגבלה בתנועות. עם זאת, אם ישנם ממצאים (בבדיקות) המעידים על פגיעה עצבית כדאי להתיעץ עם נוירולוג בדבר נכות. לרוב, הגם שקיימת פגיעה כזו - הרי עדיין היא צריכה לקבל ביטוי כלשהו שלא מסתכם בכאב בלבד. ואדגיש, כי מבחינה אורתופדית הנכות היא על הגבלות..

r o n e n 1 1 1

New member
אז הבנתי ממך ש למשל הפרעות

שינה במשך שנים שהם כתוצאה מהכאב של השבר אינן נחשבות מגבלה או נכות . ואגב: מה עם כתף שנתפסת כל בוקר בקימה למשך כמה דקות ?.

Andrei D

New member
ככלל, הכאב כשלעצמו לא מקנה נכות

מאחר שאתה סובל, לדבריך, מקיצור בעצם ובעיוות, וכפי שהשיב לך קודמי, כדאי לפנות להערכה אצל מומחה רפואי

ייתכן ונכון יותר היה לעלות השאלה בפורום רפואי

כאב אינו מעניק נכות היות והוא סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדם. אולם, פעמים רבות, כאב גורם לצמצום בטווחי התנועה אשר מקנה נכות ע"פ תקנות הביטוח הלאומי. רפאל

אגב, לא פירטת היכן נגרם השבר

פעמים רבות, אי התאחות של שבר גם מקנה אחוזי נכות. רפאל

r o n e n 1 1 1

New member
תודה לתגובתך .. השבר נגרם בעצם הבריח

והתחבר בקיצור של העצם ובחיבור מעוות עד כדי שלפעמים ובעיקר בבקרים הכתף " תפוסה " לכמה דקות ולפעמים אני מתעורר בלילה מכאב . וגם במשך היום חש דקירות או כאב בהרמת משא

אני בהחלט סבור שעליך לגשת לייעוץ אצל רופא

אורטופד אשר יוכל להעריך את מצבך. על פניו,על פי מעט הידע שיש ברשותי נראה שאתה סובל מאחוזי נכות, בין היתר היות ואתה סובל ממגבלות תפקוד. בנוסף, ייתכן והאיחוי הלא תקין גם מקנה לך אחוזי נכות. רפאל

r o n e n 1 1 1

New member
אז אכן הלכתי לעוד אורתופד

שהוא גם כן כותב אין תנועה פתלוגית בשבר וכו הוא אינו יודע מה מקור הכאבים התכופים והדקירות . השאלה היא האם זה לא אבסורד לקבל את הסכום הזעום שמציע הביטוח ולהמשיך לסבול לאורך כל החיים מהכאב הזה וההפרעה שאולי לא נכנסת בהגדרה של נכות לפי הקריטריון אבל היא בהחלט הפרעה ..?

רונן שלום

אני סבור שעלייך להיוועץ עם עוד אורטופד. צור עימי קשר ואפנה אותך למספר אורטופדיים שאני סומך על דעתם. בנוסף, צריך לעשות אבחנה בין נכות רפואית לנכות תפקודית. נדמה שאתה סובל מנכות תפקודית. אגב, איזה הליכים אתה מנהל מול חברת הביטוח? רפאל

r o n e n 1 1 1

New member
תורה עו"ד רפאל .

כתבת אני סבור שעליך להיוועץ בעוד רופא למרות ש2 רופאים טוענים שאני לא נכנס להגדרה החוקית של מכות על אף הקיצור של ס"מ וקצת ( הרופא האחרו אמר שאם היה לי קיצור של 3 ס"צ זה היה נכות ) ועל אף הכאב והסבל והדקירות התכופות . כאילו מה יעזור עוד רופא ? איזה הליכים אני מנהל מול הביטוח ? העו"ד שלי פנה בזמנו והגיש בקשה למשפט וחב הביטוח בינתיים הציעו סכום . מסויים ואח"כ ללא דעתי הוא סכם עם חב הביטח על מומחה שקבע בבדיקה של 2 דקות שאין לי נכות ואז חב הביטוח על סמך זה כתב שהם שבים להצעה שהציעו . מה שמפריע לי שהעו"ד שלי( לדעתי ) לא כ"כ מעודד אותי אלא מתחילה כבר הוריד ל את המוטיוציה להילחם ואני צריך כל הזמן "לחלוב " ולבקש להתייעץ עם עוד רופא ועוד צילום וכ

הסבר נוסף

רונן, אין ספק כי מצבך נכון להיום אינו הכי מעודד לאור קביעות המומחה. אולם, ישנם מספר דברים שיש לבצע על מנת לוודא שעו"ד לא מגיע לפשרה אשר אינה משקפת את מגבלותיך הרפואיות. בין השאר לאחר היוועצות עם מומחה רפואי מתאים, ניתן לשלוח שאלות הבהרה למומחה שהוסכם (המומחה שקביעתו מחייבת) או אף לזמנו לחקירה בפני בית המשפט על מנת לקעקע את עמדתו. ככל והינך מעונייך בהמלצות על רופאים ספציפיים עדכן אותי. יחד עם זאת, פנה לעו"ד שמנהל את תביעתך והיוועץ עימו מה הפעולות שבכוונתו לבצע. אל תמהר לסגור את התיק לפני ביצוע בדיקה רפואית נוספת. רפואה שלמה, רפאל

r o n e n 1 1 1

New member
תודה אך כפי שכתבתי לך יש בעיה אתו .ומשום

מה הוא לא מייעץ לי בנושא ואני עושה את הכל לבד ולכן אני זקוק להתייעץ לפני שאסגור מתוך ייאוש

ידידי, זו העזרה שאוכל לתת לך במסגרת הפורום.

כל עצה נוספת לא תהיה מקצועית. בהצלחה, רפאל

r o n e n 1 1 1

New member
תודה ! מעריך . שלחתי ...

לך תגובה במייל אשמח למענה. אני זקוק להחלטה בימים הקרובים

למעלה