שאלה בהיסטוריה:

חייםאבג

New member
שאלה בהיסטוריה:

מעניין אותי על מה רכבו לפני עשרים-שלושים שנה פיגורות כמו גרג למונד, מרקס, הינו ומי שבא לכם. רצוי עם תמונות ונתונים.

יש רשמי ויש לא רשמי

חלק מהרוכבים שהזכרת רכבו על אופניים שנבנו במיוחד עבורם על ידי החברה המאמצת וחלקםרכבו על אופניים שנבנו במיוחד עבורם על ידי חברה אחרת ונכתב עליהם השם של חברה המאמצת. גרג למונד רכב על אופני TVT וקרבונפרמס וגם על בוטקיה שהיה הספונסר הרשמי שלו בשנים האחרונות. פעמים רבות הוא היה רוכב על קרבונפרמס או TVT עליהם היה כתוב בוטקיה או שם אחר. לעומת זאת את הביצוע המרשים ביותר שלו הוא עשה על אופני נג"ש מיוחדים שנבנו עבורו לטור של 1989. אישית רכבתי את האופניים האלו כמה ק"מ ובערך אז הבנתי מה ההבדל בין מה שאני יכול לקנות בחנות לבין מה שרוכב מקצוען יקבל מאותה חברה. אגב,לפני כ 13 שניםאיים עליי יבואן כי יתבע אותי על שטענתי כי למונד לא רכב על בוטקיה בטור בו ניצח עם שלדה עליה היה כתוב בוטקיה. לקח לאותו יבואן כמה שנים להבין כי צדקתי למרות שכבר אז הראיתי לו את התמונה שמוכיחה את טענתי. למונד, מצידו, הודה בכך מעט לאחר מכן. כמה שנים מאוחר יותר קרה משהו דומה. יש עוד הרבה אבל בהזדמנות.

Yarnin

New member
אגב ספונסר והאופניים עצמם

כיום זה לא ממש סוד שלא תמיד הצבע והכתוב מעיד על בונה השילדה. למשל - האופניים שעליהם רכב יאן אולריך בנג"ש בטור 2003 לא היו כלל של ביאנקי - אלא של חברה קטנה בשוויץ. בטור 2004 כבר רכבו על השילדה הזו כמה רוכבים נוספים. בעבר רכבו כל קבוצת SAECO על דה-רוסה והיה כתוב קנונדייל -עד שקנונדייל החלו לייצר אופניים ברמה הנידרשת - כפי שלאנס רכב על לייטספיד עד שטרק החלו לייצר משהו שהוא היה מוכל לרכב עליו. והרשימה עוד ארוכה ארוכה. אדי מרקס רכב על קולנגו שיצרו עבורו אופניים לפי דרישתו, והיו לו הרבה דרישות והרבה זוגות - אבל על האופניים היה כתוב... אדי מרקס. טומ סימפסון ואיתו כל קבוצת ברוקלין רכבו על GIOS ומשם גם הצבע הכחול של החברה. בטוןר של 1922 אם אני לא טועה חובה היה על כוווווולם לרכב עם אותו דגם של אופניים שסופקו ע"י מארגני הטור. אני לא זוכר כגרע את היצרן - בערב אני אוכל להביא עוד כמה פרטים על כמה זוגות ויצרנים - זה רשום אצלי בבית. ירנין

חייםאבג

New member
ובכ"ז? לפחות בקוים כלליים -

בעיקר מסקרן אותי החומרים והמשקל הכללי.

למעלה