שאלה בחוקי האינטרנט

yulevi

New member
שאלה בחוקי האינטרנט

אני מנהל את פורום נגרות
מדי פעם יש מספר חברים לשעבר,שהם היום חברים בפורום מתחרה
שיוצאים בהודעות נגדי ונגד הפורום תוך הזכרת שמי המלא
לפני מספר חודשים היתה השתלחות כלפי ,כתבתי לבעל האתר שימחק את ההודעות מאחר ושמי מוזכר ונוגד את חוקי האינטרנט,הוא מחק את ההודעות הרלבנטיות
לאחר מספר חודשים של שקט,היום אחד הגולשים כתב מספר הודעות נגדי ונגד הפורום,פניתי למנהל האתר וביקשתי למחוק את ההודעות בהן מוזכר שמי,
זו תגובתו
באתר ....קום לא מוחקים הודעות כי הן לא נוחות, אלא אך ורק אם יש סיבה אמיתית לעשות זאת (חוקי מדינת ישראל ותקנון הפורום שאושר על ידי כל המצטרפים - כולל אותך בזמנו). כאמור, אם ישנה סיבה חוקית או תקנונית למחוק את ההודעות שדיברת עליהם, אעשה זאת ללא היסוס, אבל עד אז - יישארו במקומן כמו הודעות אחרות שביקרו את התנהגותי ולא נמחקו, ואחרות ורבות...

אם בפורום בתפוז יש צורת ניהול אחרת, זו זכותך המלאה, אבל אל תניח שכך הדבר בכל מקום אחר.

ברצוני לציין שאינני רשום כחבר ברתר ההוא
ציטוט שני
דוקא קראתי והתעמקתי כמיטב יכולתי (אני לא עו"ד ואין לי כסף לשלם לכאלה) ולא ראיתי שום דבר שצריך להדאיג אותי. ביום שבו אהיה אחראי על דבריהם של אנשים אחרים, אני אסגור את הפורום... לשמחתי לא כך הדבר ויש חופש ביטוי לאנשים פה במדינה וכל עוד שזה כך האתר שלי יישאר פתוח.
חשובה דעתכם
במידת הצורך אשמח להעביר קישור להודעות נגדי במסר למנהל הפורום עו"ד זיסו במידה ואפשר
תודה

"חוקי האינטרנט"

בוא נתחיל מהבסיס:
1. "חוקי האינטרנט"
נתחיל בזה שאין דבר כזה "חוקי אינטרנט" והיות וכך, כוונתך בכלל לא ברורה. מה שמאפיין את ההתנהלות באינטרנט הוא שחלים על המרחב הזה אותם חוקים שחלים במרחב הפיזי, במקרה עליו אתה מדבר, חוקי מדינת ישראל, ושפסיקת בתי המשפט מכירה ואפילו מעודדת "הסדרה עצמית" של ההתנהגות בתוך אתרים ורשתות חברתיות, כאשר לרוב ההסדרה העצמית הזאת נעשית באמצעות תקנון.התקנון הזה, הוא במהותו חוזה אחיד שנוסח על ידי בעלי האתר על מנת להסדיר את היחסים בין בעלי האתר, מנהליו ועובדיו לבין הגולשים ובין הגולשים לבין גולשים אחרים. התקנון איננו יכול לחייב אדם שלא קיבל את התקנון על עצמו במפורש או מכללא.להמחשה: אם אני לא גולש באתר X ובתקנון הזה כתוב למשל שנשללת זכות התביעה שלי למשל מכח חוק איסור לשון הרע, זה לא באמת יכול לשלול את זכותי, כשאני לא גולש באתר ולא קיבלתי על עצמי את אותו תקנון. וגם אם גלשתי באתר, תנאי מהסוג הזה בתקנון עשוי להוות תנאי מקפח בחוזה אחיד, שבית משפט יבטל אותו אם יתבקש על ידי בעל דין.

אבל הבעיה בהתכתבות שאתה מתאר, בינך לבין אותו אדם, היא שכאשר אתה כותב למישהו שהתנהלותו "נוגדת את חוקי האינטרנט" קרי נוגדת חוקים שלא קיימים, והצד השני עונה לך שהתנהלותו היא מכח חוקי מדינת ישראל ומכח התקנון, על פני הדברים, הטעון המשפטי שלו נראה יותר סביר משלך. תמשיך לקרוא, זה עוד לא אומר שאתה לא צודק, זה רק אומר שאם אתה צודק, אתה לא מסביר את עצמך נכון.

2. מה אנחנו יודעים על המקרה ומה לא יודעים?

מדברייך אנחנו יודעים שבאותו פורום של X, כותבים דברים עליך ואלה דברים שאינך חפץ שיהיו ברשת. אין חוק שאוסר על אדם (או ארגון) לכתוב ולפרסם דברים על אדם (או אירגון) אחר. אין לאדם זכות גורפת שלא יכתבו כלום עליו. מה שיש זה בעיקר שני חוקים מאד חשובים, אחד הוא חוק איסור לשון הרע והשני הוא חוק הגנת הפרטיות. לא שמעתי מדברייך שאותן הודעות מהוות פרסום לשון הרע ולא שמעתי שפוגעים בפרטיותך. כדי לקבוע זאת, יש צורך לדעת את העובדות ולראות את ההודעות, שכן הבעת דעה אינה אסורה וחוסה תחת כנפי חופש הביטוי.
חשוב להבין שחופש הביטוי איננו "הפקרות הביטוי" זאת איננה חירות מוחלטת, אלא היא מסתיימת היכן שחוק איסור לשון הרע וחוק הגנת הפרטיות מגבילים אותה.
אגב, יש דרכי התבטאות נוספות שיכולות להוות עוולה מסחרית. למשל להעביר הודעה כוזבת שעסק מסויים עבר מהמיקום הידוע שלו, לעיר אחרת, כשהמידע הזה כוזב. זאת רק דוגמא של ביטוי פוגע גורם נזק ואסור למרות שאינו לשון הרע ולא פגיעה בפרטיות.
היות ואיננו יודעים את העובדות (וטוב שלא חזרת כאן על דברים שכנראה בעינייך פוגעים בך, כי זה פורום פתוח) ואפשר לדעת אם יש לך עילות תביעה מכח אחד החוקים האמורים לא ניתן לקבוע בלי לראות על מה מדובר.

3. האם יש לך עילת תביעה/ זכות לדרוש מחיקה?
היות ואיננו יודעים את העובדות (וטוב שלא חזרת כאן על דברים שכנראה בעינייך פוגעים בך, כי זה פורום פתוח) ואפשר לדעת אם יש לך עילות תביעה מכח אחד החוקים האמורים לא ניתן לקבוע בלי לראות על מה מדובר. אם יש לך עילת תביעה, יש לך זכות לדרוש מחיקה ואולי גם זכות לדרוש פרסום התנצלויות, אם לא לא.

4. מה הפורום יכול לתת לך ומה לא?
הפורום הזה יכול לספק לך את ההסברים הכלליים והעקרוניים האלה, כדי שתתחיל להבין על מה מדובר. כמו שכתוב בראש הפורום, הפורום לא יכול ולא מתיימר לשמש תחליף ליעוץ אצל עו"ד. אם אתה חש נפגע, פנה לעו"ד, קבע איתו פגישת יעוץ ותראה לאן ניתן להמשיך.

5. מה כן אפשר לעשות?
התשובה השניה של אותו מנהל אתר/פורום היא דרמטיזציה קיצונית. איש לא דיבר איתו על דרישה לסגור את הפורום.
האמירה שלו שהוא לא אחראי למה שאחרים כותבים היא אמירה לא נכונה. קיים מבחן משולש שנקבע עוד בפס"ד בורוכוב נ' פרן (פסד שמכונה לפעמים אוקספורד נ' מלך הערפדים) ואושר בפס"ד סודרי נ' שטלריד (הידוע יותר כפס"ד הייד-פארק). כאשר הצד הנפגע פנה למנהל הפורום בדרישה להסיר פרסום לשון הרע ומנהל הפורום בחר לא להסיר, הוא בהחלט אחראי. זה העיקרון, לא לשון פסקי הדין.
צריך לשים לב שאותו איש כותב שאין לו כסף לעו"ד (רוב האנשים שאני מכיר - אין להם כסף לעו"ד) את זה אתה יכול לנצל, בכך שתכריח אותו להוציא כסף על עורכי דין, למשל על ידי משלוח מכתב התראה ודרישה לפיצויים מעו"ד. זאת בלי קשר אפילו לשאלה אם אתה צודק או לא.

yulevi

New member
תודה על תשובה ארוכה

אכן יש דברים שפוגעים בשמי הטוב,לכן לא פרסמתי הכל
בכל אופן הפיסקה האחרונה עזרה לי מאוד

yulevi

New member

כנראה בלהט ההתרגשות בזמן שכתבתי את ההודעה,כתבתי דיני אינטרנט
כוונתי היתה לחוק האינטרנט שהוצג ועבר בכנסת,חיפשתי ברשת ולא מצאתי משהו ברור
ושוב תודה רבה רבה

yulevi

New member
כנראה חכינ"ו עשו רעש

כדי לזכות באהדה פוליטית

ב 2008 היתה הצעת חוק

"לסנן" כלומר לצנזר את האינטרנט, כלומר למנוע גישה לאתרי סקס, הימורים ואלימות, אלא אם כן הצרכן ביקש אחרת. ההצעה נבלמה. למיטב זכרוני כינו את זה בתקשורת "חוק האינטרנט" . אבל זה נשאר בגדר הצעה. לא קשור בכלל לסוגיה שלך.

yulevi

New member
למיטב זכרוני

היו גם דיבורים בהגדרות לשון הרע והוצאת דיבה מעל גבי הרשת,ואז היתה התקוממות של עיתונאים ברשת בקשר להגבלת חופש הדיבור
לא התעמקתי אז בנושא,ויכול להיות שאני טועה

למעלה