שאלה בחשבון ה'

שאלה בחשבון ה'

אם יש לנו תרגיל בין האיברים (שאין בו לא חיבור ולא חיסור ביניהם אלא רק פעולות של כפל וחילוק אז חשוב קודם להתחיל עם החילוק דווקא ורק אח"כ לעשות את פעולת הכפל? או שזה לא משנה ???כי אם עושים תחילה את הכפל יוצאת תוצאה שונה מהמצב שבו בחרנו להתחיל דווקא עם החילוק (שהכריח אותנו להתחיל לחשב את האיברים שממוקמים באמצע התרגיל)? נ.ב אין סוגריים בתרגיל הזה .. אשמח שמישהו יעזור...

trilliane

Well-known member
מנהל
אין חשיבות לסדר הפעולות בין כפל לחילוק

אלה פעולות אסוציאטיביות (למעשה מבחינות רבות זו אותה פעולה).
6*4:2=(6*4):2=24:2=12
6*4:2=6*(4:2)=6*2=12
אם יצאה לכם תוצאה שונה סימן שטעיתם לפחות באחד הפתרונות.
מציעה שתעלי את השאלה לפורום.

כשאגיע שוב אל התלמידה אעלה את התרגיל ...

גם לי נראה שאת צודקת.. ביום שני כשאפגוש אותה ,ארשום כאן את התרגיל..

ובנוגע לטיעון הדו צידי , כל חומר הלימוד שמופיע במחברת של התלמיד שלי בנושא המשימה של כתיבת הטיעון קיבל את הכותרת הזאת : "טיעון - דו - צידי ". ולכן אני אומרת גם טיעון דו צידי ...והקישור שהפנית אותי אליו הועיל מאוד . ונרשם שם ,בין היתר, שנדרשת כתיבת מאמר טיעון בהיקף של כ־500 מילים . ובמבחני הבגרות האחרונים מנוסחת בקשה לכתוב טיעון באורך של דף וחצי !! נראה לי שדף וחצי הוא אולי שלוש מאות מילים ולא חמש מאות...אני צודקת?
ועדיין נראה לי שחבל שלא מקילים על הנבחן במסגרת המותאם גם בנושא של כתיבת הטיעון...זאת משימה לא קלה עבורו...
תודה שוב טריליאן על ההיענות לעזור ..

trilliane

Well-known member
מנהל
זה אותו הדבר. אותו מס' מילים גם במסמך הרגיל.

אהה. כן.. נותר רק להגיד בהצלחה

והלוואי שיינתן מבחן הוגן. ויינתן נושא רלוונטי למשימת כתיבת הטיעון שאפשר יהיה לפתח בקלות בהיקף שנדרש ..ושוב תודה וסופ"ש נעים לך! trilliane

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני המבחנים הוגנים והנושאים רלוונטיים

הנה התרגיל שלא ברור לי מדוע נפסלה התוצאה 4

100X2:25X2=4 לנוכח הפתרון הזה המורה רשמה איקס ולא v ולא זיכתה בנקודות את התלמידה . האם המורה שגתה או שצריך לפתור אחרת את התרגיל ?ואיך ??
כי אם מתחילים לפתור מפעולת החילוק אז אנו מקבלים תוצאה אחרת:.16.

jsaada100

New member
מתחילים משמאל לימין, בהתאם לסדר פעולות חשבון

ראשית - 2 כפול 100 = 200
לאחר מכן, 200 לחלק ל25 = 8
לאחר מכן - 8 כפול 2 = 16

הסיבה שיצאה לך תוצאה שונה היא מכיוון שעשיתם את פעולות הכפל בנפרד ואז חילקתם, הסיבה שזו טעות מכיוון שהחילוק שעשיתם מתייחס לשני המכופלים שעשיתם - כאשר הוא אמור להיות רק של האיבר השני (25 ולא 50).

בהצלחה ,
יהונתן

trilliane

Well-known member
מנהל
בכל דרך שבה פותרים נכון מקבלים 16

גם אם מתחילים משמאל לימין וגם אם מתחילים מפעולת החילוק.
לגבי שמאל לימין כבר נכתב מעליי;
אם מתחילים מפעולת החילוק:
2:25 יוצא שבר פשוט 2/25
כופלים אותו ב-2, ומקבלים 4/25
כופלים את השבר הזה ב-100, ואז המכנה מצטמצם ונשאר 4*4 = 16

גם אם עושים זאת הפוך, 2/25 כפול 100 = 8
ואז נשאר לכפול ב-2, 8*2 = 16

המורה לא שגתה, זו טעות של התלמידה.

למעלה