שאלה- ביטול פטור לינה

barkiing6120

New member
שאלה- ביטול פטור לינה

שלום , רציתי לשאול אם אני מתנדב מטעמי ברה"ן ובמהלך השירות שלי אבקש לבטל פטור לינה או למשל לבקש אישור לישון 2-3 לילות בשבוע בבסיס עם המצלה מהקב"ן, קיים סיכוי שייתנו לי ? יש פה מישהו שעשה זאת ?
תודה.

hillator

New member
ביטול פטור למתנדב

כל פטור רפואי של מתנדב ניתן לו עקב מצבו הרפואי\הנפשי ולכן לא ממהרים לבטל את הפטורים (אף אחד לא יקח אחראיות שחולה סכרת למשל יהיה רחוק מבית חולים)

אם פסיכאטר צבאי ימצא לנכון את זה בסדר , המפקדים ביחידה יסכימו להיות אחראים על האירוע ותהיה סיבה לגיטימית שתישן בבסיס (בשביל הכיף זה לא סיבה) מאמינה שיאשרו

barkiing6120

New member
לא בשביל הכיף

אלא בשביל להתחיל תהליך הדרגתי של פיתוח עצמאות והתמודדות תוך רצון לשרת כמו כולם ואפילו לעלות פרופיל ולהיות חייל רגיל.

נ ו ע ה 12

New member
כגודל הציפיה גודל האכזבה

מבינה את הרצון "להיות כמו כולם" אבל קח בחשבון שזה לא משהו שקורה באופן כללי, כלומר לא סתם נותנים פטור ואח"כ מעלים את הפרופיל. צריך להיות שיפור משמעותי (!) במצב הרפואי (נפשי). מכירה מקרוב מקרה של פטור שניתן עקב סכרת ואחרי שנה וחצי העלו את הפרופיל ל-64, אבל זה מאוד חריג, ואני חושבת שבמקרים נפשיים אף יותר מבמקרים רפואיים. עצם זה שתעבור את כל תהליך ההתנדבות ובסופו של דבר תתגייס ותשרת בצה"ל, מהווה חלק גדול בתהליך של פיתוח עצמאות ובגרות.

hillator

New member
כמה תגובות

א. חצי מהחיילים בצהל לא ישנים בבסיס.. ראה כל חיילי צריפין, גלילות, ת"ש, קרייה וכדומה.. אתה בהחלט לא חריג.
ב. בתור מי שהיה לה פטור לינת בית על רקע רפואי וישנה בבית כל השירות הצבאי שלה (כולל בקורס קצינים) וגם היום ישנה בבית.. זה לא מנע ממני "להיות חייל רגיל" לפתח עצמאות זה לא לישון בבסיס (שאם ההית רואה את תנאי המגורים שם.. ) להיות עצמאות זה הרבה דברים מעבר לכך. עצמאות בשירות צבאי זה שנותנים לך משימה ואתה מתמודד איתה לבד, מגדיל ראש וחושב על לעשות דברים מיוזמתך.

נ ו ע ה 12

New member
הכל תלוי בהחלטה שהרופא יקבל בהתאם למצבך ברגע הנתון

ולהיסטוריה רפואית. סיכוי תמיד יש.

למעלה