שאלה במאיה

Druyanizem

New member
שאלה במאיה

אז המחשב הנייד החדש שלי הגיע (toshiba p30) וזה אחלה מחשב. הכל עובד בסדר גמור ומהר... אבל כשאני מריץ עליו את מאיה, גם הכל עובד מצויין... חוץ!!! מכמה דברים. מדי פעם הviewportים שלי נהיים שחורים (רק אחד כל פעם - ואת זה אני מסדר ע"י שינוי גודל ה viewport). ו.... ה prespective view רץ חלק לא משנה מה אני עושה... אבל ה front ו side בקושי זזים. מצויים שני image plane אז אני מניח שזה מה שעושה את הבעיה. אולי הבעיה היא בהגדרות כרטיס מסך של מאיה? יכול להיות? אם מישהו מכיר את הבעיה אני אשמח לפיתרון תודה!!!

Da Jackel

New member
את האמת היה לי פעמיי משהו דומה במקס

אומנם על מחשב ביתי עם שני כרטיסי מסך שונים, אבל זה נפתר ע"י עידכון הדריברים לחדשים ביותר שהיו בזמנו לכרטיס מסך שלי... בדר"כ זה קורא עם כרטיסים שלא כ"כ מתאימים לתלת. תנסה לעדכן את הדריברים שוב להכי טובים שתמצא ואולי לשחק עם הגדרות רענון ל VIEWPORTS בתוכנה. תתחדש על הנייד בכול אופן !

Druyanizem

New member
תודה רבה!

רק הבעיה שלי היא שחיפשתי בכל מאיה את ההגדרות ואני לא מוצא אותם. ההגדרות הרלוונטיות היחידות שמצאתי זה window->preferences->settings (או משהו בסגנון) ושם יש display אבל הוא לא נותן לי לכוון מה שאני צריך. אגב לנייד יש ati radeon mobile 9700 עם 256 זיכרון... ככה שלא צריכה להיות בעיה להפעיל את מאיה. ועוד דבר - ל ATI אין דרייברים... יכול להיות דבר כזה!?!?!??! כי חרשתי על האתר שלהם ולא מצאתי כלום חוץ מתוכנות לכרטיס מסך. תודה :)

Druyanizem

New member
אין ברשימה באתר את הכרטיס

הספציפי שלי... אבל אם הפעלתי את מאיה חלק על Nvidia ge-force4 MX אז בטוח שה radeon יתמוך בה גם... לא? ואם לא - מה הפתרון?

Da Jackel

New member
בעקרון זה מה שמצאתי באתר של ATI

יש שם לינקים לשני תוכנות + דריברים תנסה אולי להתקין ולבדוק מה קורה (הם נמצאים תחת קטגוריית (NOTEBOOK)

Druyanizem

New member
תודה לכולם על העזרה

מצאתי דרייברים חדשים וזה פתר את הבעיה... מסתבר ש ATI חייבים להיות מתוחכמים ולא לקרוא לדרייברים שלהם "drivers" אלא בשם מתוחכם שיעיד שהם חדשים כמו: catalyst. אז התקנתי והכל טוב עכשיו... אולי אפילו המחשב יעבוד יותר טוב :) אני הולך לבדוק את GTA!!!

למעלה